Autosedačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102082
14.12.13 21:35

@Nataša Tak mě to právě prudí, pásy na romerce zapnu v pohodě zvenku… a při vystupování se jen otočím od volantu, odcvaknu ho a pak jen vypustím ze dveří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
2.8.17 14:41

Dobrý den, obnovuji diskuzi, chceme pořídit autosedačku, teď máme 9-18kg, je mi sympaticky 5bodovy pas, malá má 3,5 roku, proto mě napadlo, zda koupit sedačku ještě s 5ti bodovým pasem až do těch 36kg, nebo už stačí klasické pasaní. Hlavně nevíme jakou, je jich takový výběr, ze si nevíme rady. Mužů poprosit o doporučení a zkušenosti? Hlavně aby byla co nejbezpečnější, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
2.8.17 14:50

@mautina84 Pokud vím, tak v kategorii 15 - 36 kg už se pásá jen autopásem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
2.8.17 14:52

@alenka84 ano, vím, spis jsem myslela, koupit sedačku 9-36, kde je 5ti bodový pas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
2.8.17 14:55

@mautina84 Tuhle sedačku stejně musíš v té druhé váhové kategorii předělat a 5 bodový pás odstranit. To si nepomůžeš.

Ve vyšší kategorii se prostě použá už jenom pásem. Doporučuju ti RÖMER KIDFIX II XP SICT :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.8.17 15:01

Mam stejny problém, osobně se rozhoduju pouze v typech Zn. Rozměr. Doposud jsme měli King II a teď vaham mezi Kidfix II a nebo Advansafix/Evolva. Přijde mi, že až bude dítě větší, bude to pro něj dost svazujici, třeba ve věku 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.8.17 15:05

Jediná sedačka na trhu, která má integrovaný 5ti bodový pás do 25kg je Romer Advansafix II sict 9-36kg. Cena je ovšem cca 8tisíc a do 36kg vydrží pouze hubenému dítěti. My jsme ji museli koupit, protože naše dcerka vyrostla ve 20ti měsících ze sedačky 9-18kg. Takže pokud ji nemusíte kupovat ze stejného důvodu jako my, moc ji nedoporučuji. Ostatní sedačky, které jsou do 36kg a mají 5bodové pásy, mají jejich užití limitované 18kg, pak se sedačka musí přestavět a používat tříbodové pásy z auta.

• Citovat
  • Upravit
68045
2.8.17 15:12

Mame advabsafix II, ta ma pasy do 25kg, ale kupovali jsme ji kdyz malymu bylo necelych 2,5…takze nemel na autopas rozum. Jestli uz je mala prea 18kg nebo je moc dlouha a ma rozum, ze nebude autopas sundavat apod., tak kupte kidfix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
2.8.17 15:35
@mautina84 píše:
@alenka84 ano, vím, spis jsem myslela, koupit sedačku 9-36, kde je 5ti bodový pas

Ten se ale stejně kolem těch 18 kg (záleží samozřejmě i na výšce dítěte) vyndavá a poutá se tříbodovým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
2.8.17 16:20

Děkuji holky, omrknem to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.8.17 08:38

@mautina84 sedačky 15-36 již nemají 5ti bodový pás, a u sedaček 9-36 jsou ty pásy také jen do 18 kg, pak se vyndávají a poutají se děti tříbodovým pásem.
Ta Advansafix II co tu radily, tak ta sice má pásy až do 25 kg, ale ta se již nevyrábí, dělá se model Advansafix III a ta již má ty pásy také jen do 18 kg. Takže jděte do klasické 15-36 s tříbodovým pásem a pokud se vám to bude zdát nedostatečné tak pořiďte navíc přídavný pás: http://autosedacky.mimishop.cz/…ilizacni-pas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68045
3.8.17 09:19

Advansafix ii se uz nevyrabi, ale stale se da na eshopech jeste koupit :).
Ale u takhle velkeho ditete je to asi opravdu zbytecnost ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
4.8.17 13:03

Včera jsem se na Advansafix III byla podívat a prodavačka se mi zeptala, zda máme v autě kromě isofixu ještě jednu vec, na kterou se to přidělává. Zapomněla jsem, jak se to jmenuje, ale pokud to v autě není, tak je tu sedačku zbytečnost kupovat. A samozřejmě, že to v autě nemáme. Nemáte s tím priděláním Advansafix někdo zkušenost, respektive u Advansafix II je také třeba kromě isofixu i dalšího kotvení vzadu? Jinak ssi budu muset koupit našemu dvouletakovi Kidfix II, díky za reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68045
4.8.17 13:09

@mizzi
Mela by byt i tim pasem top tether co rikala prodavacka kotvena. V kufru nebo zezadu na sedacce by mely byt takovy haky. Kamaradka si taky myslela, ze to tam nemaji a kdyz jsem jim koukla do kufru tak to tam bylo. Jinak se musite kouknout po jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68045
4.8.17 13:13

@mizzi
Kouknete kdyztak na Romerku Evola 123. Ty snad delaji isofixove bez toho pasu. A jsou taky 9-36kg. Meli jsme ji take ve vyberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí