Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Jakou by jste zvolily vy, jako první autosedačku?
Ze dvou zmýněných..
Za předpokladu tedy, že dítko splnuje daná krytéria.. ![]()
Já bych určitě volila 9-18kg, i když Cybex je určitě super, ale prostě rozmezí 9-36kg což je v podstatě pro děti 9měsíců až nějakých 10-12 let mi přijde moc velký.
Jinak pro velké 9 měsíční dítě do auta bez isofixu bych určitě vybrala Besafe izi combi ![]()
Teď pro nejmladší dítko jsem v jeho 15 měsících kupovala Cybex Sirona, aby mohlo zůstat co nejdýl v protisměru a plánuju ho tak vozit minimálně do 2 let
Ostatní měli normálně vajíčko do 12-14 měsíců, 9-18kg a teď jezdí v 15-36. A v sedačce vozím i nejstarší 9 letou dceru.
@Alkynka píše:
Ještě vydržíme, co nejdýl to půjde.
Je nám téměř 8 měsíců..
Prý stačí, když splnuje dítko alespon jedno kryterium(váha, věk.)
Velikostí, nejsme tabulkový typ, ono se to těžko posuzuje..
nene, musí je splňovat všechny.. ono s tím nejsou žerty, je to vymyšlené tak, aby dítě bylo zralé na posměr, je to opravdu bezpečnější.. a omlouvám se, přehlídla sjem že nemáte isofix
a radila sedačky s isof. ![]()
ještě je hrozně důležitý samostatný sed. když nesedí, do posměru nemůže, páteř by nevydržela případný náraz.. ![]()
myslím, že s protisměrnou bys chybu neudělala, mohl by do ní hnedka, nemusel se tlačit ve vejci, protože velký opravdu je hodně, a vydrží ti do těch 18kg.. dá se pak otočit klasicky do posměru.. ono teď je jich už opravdu hodně na trhu, s novou legislativou ohledně homologací.. jmenuje se to I.size a platí od 1/7/2013, ale do roku 2018 platí i původní předpis. akorát bude povinný isofix, takže je na všech těch nových..
bez isofixu je to třeba http://www.malvik.cz/…ombi-X3-2013
tahle je jen v protisměru http://www.malvik.cz/…-Kid-X3-2013
jestli vydržíte do tch 9m/sedu, tak asi spíš toho kinga. i když do pallasky by byl velikej asi dost. ale je potřeba to zkusit, aby v ni nebyl moc zapadlý.. ta si myslím, že je totiž tak od roka, velikostně. my jí máme. je super, nedám na ní dopustit, na ten pultík, na to, že se vleze ještě te´d ve 3 letech, když se mi už do kinga kamarádky nevleze.. (měla jsem problém před lety se safefix roemer, velikostní.. proto jsem pak volila tuhle mezikategorijní a ukázalo se, že dobře, problém by se opakoval i u mladšího dítěte..)
každopádně šťastnou ruku při výběru..
@Alkynka píše:
Jakou by jste zvolily vy, jako první autosedačku?
Ze dvou zmýněných..
Za předpokladu tedy, že dítko splnuje daná krytéria..
no, já volila cybex pallas 2 fix.
dítě mělo 11m, 10kg, výšku už nevím, ale takových 80cm to mohlo být. ale on seděl od 7m, a v 11m obcházel nábytek. proto jsem naznala, že na posměr je připravený..
@tezi s tou velikostí to není tak žhavé..
já zkoušela cybex proti safefixu když jsem vybírala, a nepřišlo mi to nějak hrozné. ale jak jsem psala, podle mého tak od těch 80cm,.. ne méně, což moc v 9m děti nemají.. (takže já bych řekla, že je prostě od nějakých 80cm, ne od 9m/9kg, v tom máš pravdu, akorát alkynky kluk tech 80cm má teď.. )
já zas oceňuju, že nemusím ve 3 letech přecházet do další kategorie, jako u staršího, protože se mi právě do safefixu /king je stejný nevešel!! a věřte, že to je taky problém dávat dítě ve 3 letech do další sedačky, když usíná v autě, přepadává přes pás, atd.
@Nataša no já mám kromě staršího syna ostatní děti hodně drobné. Takže ve 3 letech do větší sedačky šel jenom starší syn, dcery vydrželi v kategorii 9-18 do 4,5 - 5 let. Pro roční už je ta sedačka asi v pohodě pokud je dítě dost velké.
Ale pro 8. měsíční bych prostě koupila 0-18kg a co by to šlo bych vozila v protisměru. Proto jsem kupovala pro 15.měsíční Sironu, která může být v protisměru až do 18kg
Ono se to sice hezky říká, ale když máte větší dítko již v 7 měsíci 80 cm..
Dle těhto krytérií by mě čekala koupě minimálně 3 autosedaček
do budoucna.
Nemáme isofix, takže ten výběr je omezený. Autoseačky 0-18 tedy, zrovna levná záležitost na tak krátkou dobu, v našem případě. Pokud tedy nechci dělat kompromis, co se kvality, bezpečnosti týká..
Asi to nějak doklepeme v tom vajíčku a pak ještě pořádně vyzkoušíme Cybexku, zda by nám byla rozměrově vyhovující či Romer king.Jak jsem již zmínila, obě byly na stejno, již ted.
Jen Romerka se opravdu dá více polohovat, než ta pultíková Cybex.
Tedy pro mladší dítko, znamená asi větší pohodlí. ![]()
Možná Britax First Class plus, by připadala v úvahu…Je bez isofixu a cena celkem obstojná…
Musely bychom vyzkoušet v obchodě, dle velikosti, zda-li by to mělo význam. Myslím, že ne na dlouho.
Proto preferuji Cybex Pallas, vzhedem k synovo vzrůstu, poskytne mu pohodlý a je to bezpečná, kvalitní autosedačka. nemá isofix.
Nevolím jí kvůli tomu, že mu vydrží do 11 let, to vážne nepředpokládám.. ![]()
@tezi píše:
@Alkynka u sedačky 9-18kg (9-36), musí splňovat všechno 9 měsíců, 9kg a pevný samostatný sed, jinak do téhle sedačky prostě nemůže
Z těch lepších bez isofixu je Besafe izi combi - je to sedačka 0-18kg a jde otočit i po směru nebo potom Romer first class, obě jsou bez isofixu.
A nejsem si jistá, jestli nový předpis ohledně protisměru do 15 měsíců už náhodou neplatí. Byl schválený v půlce letošního července
no moment, to jako, ž evšechny děti by museli povinně do 15ti měsíců sedět v protisměru??to by jsme museli jako všichni pořizovat po vajíčku autosedačku 0-18 kg???nedovedu si představit, že by dcera vydržela ve vajíčku až do 15 kilo. Můj 26 měsíců strarý syn má 12 kilo a asi by se zbřídil, muset furt čučet do sedadla, šel do 9-18 kg v 11 měsících
@Verunka.T píše:
no moment, to jako, ž evšechny děti by museli povinně do 15ti měsíců sedět v protisměru??to by jsme museli jako všichni pořizovat po vajíčku autosedačku 0-18 kg???nedovedu si představit, že by dcera vydržela ve vajíčku až do 15 kilo. Můj 26 měsíců strarý syn má 12 kilo a asi by se zbřídil, muset furt čučet do sedadla, šel do 9-18 kg v 11 měsících
teda pardon, blbě čtu, do 15 měsíců, ale i tak
@Alkynka píše:
Dle těhto krytérií by mě čekala koupě minimálně 3 autosedačekdo budoucna.
Nemáme isofix, takže ten výběr je omezený. Autoseačky 0-18 tedy, zrovna levná záležitost na tak krátkou dobu, v našem případě. Pokud tedy nechci dělat kompromis, co se kvality, bezpečnosti týká..
Promiň, ale cena sedačky bez isofixu jsou cca 2-3 nádrže benzínu, takže tady neoperuj tím, že bys musela koupit o jednu sedačku víc…
A tvrdit, že sedačka 0-18 je na krátkou dobu je blbost - je na delší dobu, než sedačka 9-18, protože do ní může hned a vydrží v ní do stejné doby jako v 9-18.
@Verunka.T píše:zatím ne. ale od roku 2018 musí sedačky splňovat takové předpisy, že do 15m bude povinně protisměr.a isofix u všech sedaček.
@tezi píše:
@Nataša no já mám kromě staršího syna ostatní děti hodně drobné. Takže ve 3 letech do větší sedačky šel jenom starší syn, dcery vydrželi v kategorii 9-18 do 4,5 - 5 let. Pro roční už je ta sedačka asi v pohodě pokud je dítě dost velké.
Ale pro 8. měsíční bych prostě koupila 0-18kg a co by to šlo bych vozila v protisměru. Proto jsem kupovala pro 15.měsíční Sironu, která může být v protisměru až do 18kg
tak to chápu. já zas mám děti tak průměr. jako v 5 letech měl starší kluk 20kg a velikost 116, takže do 9-18 by se vešel těžko. stěhoval se krátce před 3narozeninami a nebylo to dobré..
já bych taky pro 8m kupovala protisměrnou,.. i pro mé 8m dítě, které už sedělo, stálo, apod.,…
@Verunka.T píše:
Ano, že všechny děti budou muset být (časem) do 15 měsíců v protisměru. Já mám třeba drobné děti, takže starší šel do 9-18 ve 14 měsících a mladší je 13 měsíců a zatím je stále ve vajíčku.
@Alkynka píše:
Dle těhto krytérií by mě čekala koupě minimálně 3 autosedačekdo budoucna.
ale přeci ne nutně.
nejdřív 0-18kg, místo 9-18kg -nevidím v tom rozdíl.
a pak 15-36kg.
vzheldem k limitu na cm při velkém dítěti nebudeš nejspíš sedačku potřebovat dříve než ostatní, je to tuším 150cm.. ![]()
fakt nevidím problém v koupi sedačky 0-18kg, když někdo uvažuje o 9-18kg..
ta 9.36 ti stejně vydrží 5 let a pak musíš koupit další..
prostě jen záleží n tom, kolik místa ještě ve vejci má a jak dlouho ještě vydrží. nemluvíš o tom ale, jetsli sedí. sám, pevně, bez opory, jestli si sedne sám,.. nebo jsem to možná přehlédla..? to je totiž nesmírně důležité.
Psala jsem, že se poohlížím po autosedačce, sbírám info.
Vzhledem k jeho vzrůstu, jsem chtěla znát, která autosedačka by byla vhodnější od těch 9 měsíců.
Ne, že ji budu kupovat hned ted na tuto dobu.
Doklepeme to ve vajíčku.
Syn zatím sedí nejistě, takže s tím nespěchám.
Pokud by to bylo už hodně na hraně, musela bych samozřejmě pořídit sedačku na tuto dobu 0-18.
Na tom není nic nejasného přece, na to jsem se ale neptala.. ![]()
@Alkynka doporučila bych sedačku 0-18kg už teď ať se malý netísní ve vajíčku, buď Besafe nebo Britax , která vydrží do těch cca 2,5 - 3 let a potom rovnou do sedačky 15-36kg
A podle původního výběru Cybex Pallas bych volila Cybex Solution X nebo Solution X2, která je pro tu větší kategorii stejná jak Pallas ![]()