Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@moky no tak koukejte právě na ty 9-18, třeba ten King, nebo Tobi, a zajeďte někam do prodejny, tam si je vyzjkoušejte a rozhodnete se podle toho, ve které se bude dítě lépe cítit
Dobrý den, mám taky dotaz, sedačku 9-18kg už sice máme- Maxi cosi tobi, ale naše malá má rok a 8kg, ve vajíčku už být nechce, řve
, můžu ji už dávat do té větší sedačky i když ještě nemá 9kg?
![]()
@Sefa No, nemělo by se to, ale pokud už sama sedí (což u ročního dítka předpokládám) tak bych to v tomhle případě neřešila a dala ji tam.
Dobrý den,
snad se tu najde i po tolika měsících dobrá duše, která by mi také poradila (ideálně @steeve
..) Výběr autosedačky řeším už strašně dlouho, máme ten nejpomalejší internet, jaký si dokážete představit
a v blízkém okolí žádný nestranný obchod bohužel
.. Proto budu v podstatě kupovat zajíce v pytli, ale vzhledem k tomu, že je to za sedačku fakt hodně peněz, ráda bych i bez ozkoušení koupila co nejlépe a tady je evidentně pár lidí, co tomu rozumí.. A už to dost hoří
!! Moje požadavky na sedačku, seřazené podle důležitosti jsou: Samozřejmě bezpečnost (i co se týče bočního nárazu), ale bez pultíku, ten by malá určitě nedala. Dále maximální pohodlí a co největší polohovatelnost, jezdíme i 3h trasy, ideální by bylo na léto vyřešené odvětrávání, nebo něco takového. Opěrka hlavy, která udrží hlavičku, aby v sedačce nelítala. Naše holčička je spíše větší dítě, tak bych ráda nějakou prostornější sedačku, jsou i typy, do kterých by se zanedlouho ani nevešla (bébecar). Co se týče upoutání sedačky, v autě máme isofix, ale ani TT, ani noha nejsou možné krz chybějící poutko na TT pod nohama před zadníma sedačkama jsou schránky. Přesto bych preferovala značku Romer, nicméně na ní netrvám.
Zajímalo by mne, jestli isofix samotný, bez třetího kotvícího bodu je bezpečnější, než poutání pásy
? Volila bych samozřejmě bezpečnější variantu..
Pokud by se tu našel Dobroděj, který by mi dokázal poradit, budu mu muoooc vděčná
..
![]()
Jo a ještě jeden blbej dotaz
: Jaký je rozdíl mezi Romer a Britax Romer
?
@xwerulex začnu od konce, Britax a Römer je jedna firma, která prodává pod 2 názvy, u nás( a centrální evropa) pod názvem Römer prodává sedačky 0-13, 9-18 a 15-36, a pod názvem Britax sedačky 9-36 a 0-18 a kočárky, takto mají nastavenou i výrobu v eropě, Römer se dělá ve fabrice v německu, Britax ve fabrice v anglii,
ale třeba v anglii, americe, austrálii, tam Römer nenajdete, všechny modely se tam prodávají pod názvem Britax, je to tam už tradice, tak to nechtějí měnit.
No a v současné době už se začínají výrobky označovat Britax-Römer- už mají i takto nové logo, aby to zákazníky stále nemátlo.
Takže ať koupíte sedačku pod názvem Römer, nebo Britax-Römer, poříd je to jeden výrobce, a mnohdy i stejný model jen s jiným názvem.
A teď k tomu důležitějšímu, nepíšete pro jak velké dítě, ale nejspíše tedy sedačku 9-18 kg a většina isofixových sedaček 9-18 kg má jako další bod proti překlopení buď zadní pás Top tether, nebo podpůrnou nohu, jediné sedačky které to nemají jsou R4ömer Versafix:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a Duo plus: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , ale pokud napíšete co máte za auto, tak můžu kouknout jestli tam opravdu nejde jiná sedačka s nohou nebo pásem.
@steeve Vy jste zlato
! Děkuji za reakci, fakt hodně
! Ano, sedačka má být pro 9-18 kg dítě. Máme Citroen Xsara Picasso (rv. asi 2002?, to vážně teď nevím).. Ještě jsem chtěla doplnit, že na isofixovém ukotvení sedačky netrvám, klidně půjdu do pásů, pokud budou srovnatelně bezpečné.. Z fotek se mi některé sedačky zdají menší, je to možné? Bojím se, aby se do nich malá třeba ve třech, čtyřech letech ještě vešla.. Jinak mě zatím zaujaly typy Duo Plus, King Plus a King II LS.. TT poutko jsem hledala a nenašla a schránky v podlaze máme tutově taky..
@xwerulex ze jmenovaných sedaček King plus se již nevyrábí, Duo plus je menší, resp. je standartní velikost, ale ty nové ať je to King, Safefix, Trifix a pod. jsou zvětšené, takže prostornější, proto je lépe jít do prostornější sedačky
Do vašeho auta můžete dát buď King II, ten je na pásy, nebo i Safefix plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?… , ačkoliv má podpůrnou nohu, tak je ale pro Piccaso schválený, buď ty schránky jsou mělké, že ta noha dosáhne až na dno, nebo se dá sedačka posunout, aby noha vyšla mimo schránku, tgakže tam můžete použít toho isofixového Safefixe
@steeve, jste jednička
!! Strašně moc Vám děkuji za pomoc.. Určitě tedy vyberu jednu z Vámi doporučovaných
.. Mějte krásný den
!!
Ahoj chtěla jsem se zeptat jaký je názor na autosedačku ferrari Beline SP, je to dárek a buhužel jsem na ni nikde nesehnala solidní recenzi od odborníků nebo crash test který je podle mě nejdůležitější… přece jen každá sedačka je..dobrá´´ dokud se nestane nehoda
a proto se ptám vás maminy a tátové jestli nevíte, kde se dá sehnat nějaké výsledky kvality (dodávám že nemám účet u D-testu)
@Mishell-H píše:
Ahoj chtěla jsem se zeptat jaký je názor na autosedačku ferrari Beline SP, je to dárek a buhužel jsem na ni nikde nesehnala solidní recenzi od odborníků nebo crash test který je podle mě nejdůležitější… přece jen každá sedačka je..dobrá´´ dokud se nestane nehodaa proto se ptám vás maminy a tátové jestli nevíte, kde se dá sehnat nějaké výsledky kvality (dodávám že nemám účet u D-testu)
No na ni asi neseženeš nic pozitivního, je to křáp, nechtěla bych ji ani jako dárek
prodat a koupit bezpečnou, já nechci na svém dítěti testovat autosedačku za 1500,– ![]()
@araw píše:
No na ni asi neseženeš nic pozitivního, je to křáp, nechtěla bych ji ani jako dárekprodat a koupit bezpečnou, já nechci na svém dítěti testovat autosedačku za 1500,–
Tak pokud je to tahle http://www.adac.de/…/detail.aspx?… tak alespoň na rozdíl od spousty dalších těmi testy prošla a má z nich 3* což tedy není nic extra, ale na druhou stanu to není ani propadák, stejné hodnocení mají třeba i některé značkové sedačky.
@araw no právě… mám představu trochu - hodně jinou… ale teď upřímně dar se těžko vrací a chtěla jsem mít něco v ruce aby nebylo že pohrdám darem když nemám žádný solidní důkaz a její nekvalitnosti… Pro rodiče důkaz jako že maminky říkají - není solidní
tak potřebuji pádný duvod který nemužu sehnat… ![]()
@Mishell-H No a co ti brání v tom si koupit vlastní podle svých představ a tuhle prostě nepoužívat? Případně nechat jako rezervní do druhého auta?
@Mishell-H tak napiš zprávu uživateli jménem steeve, ten tady zodpovídá hodně dotazů na téma autosedačky, pak si to vytiskni a dej přečíst. Já bych tuhle taky nechtěla a ani si nedovedu představit, že by prarodiče kupovali takovou věc sami bez porady se mnou ![]()