Autosedačka 9-18 kg - co vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2746
27.12.12 20:24

@j.a.n.i1
To teda nevím :think:. Máme ale auto z roku 2011, tak snad ano. Jak to v autě poznám? Abych pravdu řekla, nikde jsem o tom pásu neslyšela :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
27.12.12 20:31

@Klarinetka1 Je to v kufru auta, buď na podlaze za sedačkami nebo na stropě a je u toho nakreslená sedačka s kotvičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
27.12.12 21:28

Taky jsem o tom neslyšela..vzdy bylo zduraznováno že isofix drží sám bez jakýhkoli pásu, tak nevim..

• Citovat
  • Upravit
7159
28.12.12 09:21

@Klarinetka1 pokud chcete isofixovou 9-18, tak do 5t. se asi nevejdete s žádnou, no koukněte na Chicco X-Pace isofix:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…, ta ale má ten povinný pás Top Tether- je to oko v kufru, ale auta od roku 2011 již ho mají povinně, tak by tam měl být ( Smurfko, pokud máte variantu Chicco X-Pace bez isofixu, tak tam žádný pás TT nemáte- a jinak všechny isofixové sedačky této kategorie mají buď podpůrnou nohu, nebo právě pás Top Tether)
nebo další 9-18 s isofixem, ale opět s pásem TT Cam: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a obě ty sedačky mají 4hvězdičky z bezpečnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
28.12.12 22:30
@j.a.n.i1 píše:
@Klarinetka1 Je to v kufru auta, buď na podlaze za sedačkami nebo na stropě a je u toho nakreslená sedačka s kotvičkou.

Tak jsem se ptala manžela a to oko tam prý máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
28.12.12 22:32

@steeve No jak jsem se začala na ty autosedačky koukat, tak jsem zjistila, že s tou cenou jsem asi opravdu mimo :(. Podívám se na odkazy a asi budem muset trochu s cenou výš. Hlavně aby to měl syn pohodlné, protože ta hrůza Priori je už naše noční můra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
28.12.12 23:26

@Klarinetka1 Tak já bych šla asi do téhle http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… tedy při splnění požadavku, že nechcete pultík… Nicméně za sebe (nebo tedy za malého) můžu říct, nezatracuj pultík předem, my máme stejnou sedačku jako v odkazu akorát jen na pásy (isofix nemáme) a do druhého auta pultíkový cybex a musím říct, že malý upřednostňuje tu pultíkovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
29.12.12 13:01

@j.a.n.i1
No já si nedovedu představit, jak budu malého rvát do sedačky s pultíkem a u toho ještě mimino do vajíčka. Prostě potřebuju, aby to bylo rychlé :lol:. Syn kolem sebe moc nesnese stísněného prostoru, tak asi proto ten pultík vynecháme. Věřím ale, že některé děti si na něm vyhrají ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
30.12.12 21:36

Ještě jednou se hlásím s dotazem :hug:.
Nakonec patrně zakotvíme u Römera, jen prosím o info, jaký je rozdíl mezi SAFEFIX plus (isofix) a SAFEFIX TT+ (isofix). Co jsem koukala na videa, tak se mi zdá, že SAfefix plus má větší hlavové opěrky (nevím, jak se přesně nazývá) a to dítko se mi v tom zdálo takové stísněné :think:. Tak nevím, jestli to je jen můj pocit, nebo to tak doopravdy je.
A prosím Vás, jsou tyto sedačky prostorově komfortnější než Maxi cosi Priori?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
30.12.12 21:50

@Klarinetka1 rozhodovali jsme se mezi Romerem a MC Priori, zkoušeli jsme obě, v té době měla malá přes 8 kg a asi 80cm, takže žížala, v MC byla dost narvaná, zdála se mi celkem úzká, zvolili jsme Romera. Jinak MC je vyšší a my máme nízké auto, ještě že jsme vzali Romera, jinak bych jí při vyndavání/nandavání pořád bouchala do hlavičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
30.12.12 23:24
@Klarinetka1 píše:
Ještě jednou se hlásím s dotazem :hug:.
Nakonec patrně zakotvíme u Römera, jen prosím o info, jaký je rozdíl mezi SAFEFIX plus (isofix) a SAFEFIX TT+ (isofix).

Rozdíl je v tom, že ta první má nohu, ta druhá TT pás… a jinak co vím, tak by romerky měly být nejširší, ale porovnání s maxi cosi nemám, máme jen romerku a cybexku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
31.12.12 08:21
@j.a.n.i1 píše:
Rozdíl je v tom, že ta první má nohu, ta druhá TT pás… a jinak co vím, tak by romerky měly být nejširší, ale porovnání s maxi cosi nemám, máme jen romerku a cybexku.

Až dneska jsem si všimla, že jsem to včera napsala špatně :(. Myslela jsem SAFEFIX TT+ (isofix) a Trifix. Už se mi to plete :). Obě jsou totiž isofixové bez nohy a obě mají TT pás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
31.12.12 08:39

@Klarinetka1 Jo, tak to musíš počkat na @steeve ten ti to řekne :-)já akorát vím, že ta trifix je nejnovější, takže by měla mít nějaká vylepšení, ale jaká ti neřeknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
31.12.12 08:41

Dobrý den, prosím vás, máte někdo BeSafe IZI combi? Koupila jsem jej prckovi a zjistila, že má nějak polohovatelné do výšky opěradlo hlavičky, ale vůbec jsem neobjevila, jak se to dělá :nevim: A také by mě zajímalo, zda k ní lze dokoupit nějaké doplňky, jako třeba držík na pití, pultík a tak.. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
7159
2.1.13 08:34
@Klarinetka1 píše:
Až dneska jsem si všimla, že jsem to včera napsala špatně :(. Myslela jsem SAFEFIX TT+ (isofix) a Trifix. Už se mi to plete :). Obě jsou totiž isofixové bez nohy a obě mají TT pás.

Safefix plus a Safefix TT se liší tím, že Safefix plus se poutá na isofix s podpůrnou nohou( a dá se poutat i klasickým pásem) a Safefix TT se poutá na isofix a zadní pás Top Tether( nejde poutat klasickým pásem- jinak velikostně jsou obě sedačky stejné.
Trifix je novější model, má jinak tvarovou sedací část i opěrku hlavy, poutá se na isofix + pás TT, nejde poutat klasickým pásem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí