Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@j.a.n.i1
To teda nevím
. Máme ale auto z roku 2011, tak snad ano. Jak to v autě poznám? Abych pravdu řekla, nikde jsem o tom pásu neslyšela
.
@Klarinetka1 Je to v kufru auta, buď na podlaze za sedačkami nebo na stropě a je u toho nakreslená sedačka s kotvičkou.
Taky jsem o tom neslyšela..vzdy bylo zduraznováno že isofix drží sám bez jakýhkoli pásu, tak nevim..
@Klarinetka1 pokud chcete isofixovou 9-18, tak do 5t. se asi nevejdete s žádnou, no koukněte na Chicco X-Pace isofix:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…, ta ale má ten povinný pás Top Tether- je to oko v kufru, ale auta od roku 2011 již ho mají povinně, tak by tam měl být ( Smurfko, pokud máte variantu Chicco X-Pace bez isofixu, tak tam žádný pás TT nemáte- a jinak všechny isofixové sedačky této kategorie mají buď podpůrnou nohu, nebo právě pás Top Tether)
nebo další 9-18 s isofixem, ale opět s pásem TT Cam: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a obě ty sedačky mají 4hvězdičky z bezpečnosti
@j.a.n.i1 píše:
@Klarinetka1 Je to v kufru auta, buď na podlaze za sedačkami nebo na stropě a je u toho nakreslená sedačka s kotvičkou.
Tak jsem se ptala manžela a to oko tam prý máme.
@steeve No jak jsem se začala na ty autosedačky koukat, tak jsem zjistila, že s tou cenou jsem asi opravdu mimo
. Podívám se na odkazy a asi budem muset trochu s cenou výš. Hlavně aby to měl syn pohodlné, protože ta hrůza Priori je už naše noční můra.
@Klarinetka1 Tak já bych šla asi do téhle http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… tedy při splnění požadavku, že nechcete pultík… Nicméně za sebe (nebo tedy za malého) můžu říct, nezatracuj pultík předem, my máme stejnou sedačku jako v odkazu akorát jen na pásy (isofix nemáme) a do druhého auta pultíkový cybex a musím říct, že malý upřednostňuje tu pultíkovku.
@j.a.n.i1
No já si nedovedu představit, jak budu malého rvát do sedačky s pultíkem a u toho ještě mimino do vajíčka. Prostě potřebuju, aby to bylo rychlé
. Syn kolem sebe moc nesnese stísněného prostoru, tak asi proto ten pultík vynecháme. Věřím ale, že některé děti si na něm vyhrají
.
Ještě jednou se hlásím s dotazem
.
Nakonec patrně zakotvíme u Römera, jen prosím o info, jaký je rozdíl mezi SAFEFIX plus (isofix) a SAFEFIX TT+ (isofix). Co jsem koukala na videa, tak se mi zdá, že SAfefix plus má větší hlavové opěrky (nevím, jak se přesně nazývá) a to dítko se mi v tom zdálo takové stísněné
. Tak nevím, jestli to je jen můj pocit, nebo to tak doopravdy je.
A prosím Vás, jsou tyto sedačky prostorově komfortnější než Maxi cosi Priori?
@Klarinetka1 rozhodovali jsme se mezi Romerem a MC Priori, zkoušeli jsme obě, v té době měla malá přes 8 kg a asi 80cm, takže žížala, v MC byla dost narvaná, zdála se mi celkem úzká, zvolili jsme Romera. Jinak MC je vyšší a my máme nízké auto, ještě že jsme vzali Romera, jinak bych jí při vyndavání/nandavání pořád bouchala do hlavičky.
@Klarinetka1 píše:
Ještě jednou se hlásím s dotazem.
Nakonec patrně zakotvíme u Römera, jen prosím o info, jaký je rozdíl mezi SAFEFIX plus (isofix) a SAFEFIX TT+ (isofix).
Rozdíl je v tom, že ta první má nohu, ta druhá TT pás… a jinak co vím, tak by romerky měly být nejširší, ale porovnání s maxi cosi nemám, máme jen romerku a cybexku.
@j.a.n.i1 píše:
Rozdíl je v tom, že ta první má nohu, ta druhá TT pás… a jinak co vím, tak by romerky měly být nejširší, ale porovnání s maxi cosi nemám, máme jen romerku a cybexku.
Až dneska jsem si všimla, že jsem to včera napsala špatně
. Myslela jsem SAFEFIX TT+ (isofix) a Trifix. Už se mi to plete
. Obě jsou totiž isofixové bez nohy a obě mají TT pás.
@Klarinetka1 Jo, tak to musíš počkat na @steeve ten ti to řekne
já akorát vím, že ta trifix je nejnovější, takže by měla mít nějaká vylepšení, ale jaká ti neřeknu.
Dobrý den, prosím vás, máte někdo BeSafe IZI combi? Koupila jsem jej prckovi a zjistila, že má nějak polohovatelné do výšky opěradlo hlavičky, ale vůbec jsem neobjevila, jak se to dělá
A také by mě zajímalo, zda k ní lze dokoupit nějaké doplňky, jako třeba držík na pití, pultík a tak.. Děkuji
@Klarinetka1 píše:
Až dneska jsem si všimla, že jsem to včera napsala špatně. Myslela jsem SAFEFIX TT+ (isofix) a Trifix. Už se mi to plete
. Obě jsou totiž isofixové bez nohy a obě mají TT pás.
Safefix plus a Safefix TT se liší tím, že Safefix plus se poutá na isofix s podpůrnou nohou( a dá se poutat i klasickým pásem) a Safefix TT se poutá na isofix a zadní pás Top Tether( nejde poutat klasickým pásem- jinak velikostně jsou obě sedačky stejné.
Trifix je novější model, má jinak tvarovou sedací část i opěrku hlavy, poutá se na isofix + pás TT, nejde poutat klasickým pásem.