Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Amber_1977 píše:
Dobrý den, prosím vás, máte někdo BeSafe IZI combi? Koupila jsem jej prckovi a zjistila, že má nějak polohovatelné do výšky opěradlo hlavičky, ale vůbec jsem neobjevila, jak se to děláA také by mě zajímalo, zda k ní lze dokoupit nějaké doplňky, jako třeba držík na pití, pultík a tak.. Děkuji
hlavová opěrka na IZI Combi má ze zadní strany madlo, to zmáčkněte a jde posouvat opěrka nahoru a dolů.
Originál držáky pití, nebo hrací pultíky k IZI Combi se nedělají, ale je mnoho neoriginál doplňků, které se dají k sedačkám pořídit
Rozhodli jsme se pro koupi Römera Trifix. Teď bývají akční ceny na kolekce 2012, můžete mi prosím napsat, jaký je rozdíl v kolekcích 2012 a 2013? Včera jsem byla v obchodě, chtěla jsem si autosedačku prohlédnou naživo, bohužel ji tam neměli, co mě ale překvapilo bylo, že paní prodavačka tvrdila, že lze sedačku připevnit jen na isofix a TT nepoužívat (např. v autech, kde oko na TT není). To se mi moc nezdá
.
Ještě mám dotaz k posunování pásů, jdou jednotlivé úrovně nastavit pohodlně, nebo je to „mravenčí práce“ např. jak u Maxi Cosi Priori?
@Klarinetka1 rozdíl mezi Trifix 2012 a 2013 není technicky žádný, pouze jiné barvy
Sedačka Trifix jde připoutat pouze v autech, kde je isofix a oko na Top Tether, bez něj nejde připevnit, v tom má ta prodavačka pravdu. Ten pás TT je tam povinný, dělá třetí záchytný bod.
Výška pásů se natavuje jednoduše spolu s hlavovou opěrkou, tak, že se posune hlavová opěrka, jde to lehce a jednodušše, jen se za ni zatáhne a posouvá se nahoru.
Pokud chcete Trifix vidět naživo, přijěďte se podívat třeba k nám, my ji máme k vyzkoušení na prodejně.
@steeve a z Brna asi nejste, že? Ona prodavačka právě tvrdila, že stačí připoutat isofixem a TT nepoužívat. Což, podle Vašeho popisu, takto poutat nelze.
@Klarinetka1 TT se u Trifixu musí použít, tak to jsem špatně přečetl, ona tedy neměla pravdu
z Brna tedy nejsem…
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o pomoc při výběru autosedačky. Po přečtení různých diskuzí vidím, že tomu asi opravdu rozumíte. Chtěli bychom kvalitní asutosedačku s isofixem, ale pro použití i bez isofixu. Já mám auto peugeot partner tepee v kterém s dcerou jezdíme nejčastěji, partner ma peugeot 406 rv. 1998 a rodiče renault trafic a Wosfagen polo starší typy cca rv 2002 v kterých isofix asi nebude. Rozhodaovali jsme se pro romer safefix nebo duo plus ale klidně se přikloníme k jiné variantě pokud myslíte že bude bezpečnější pro dítě, jak sem pročítala různé diskuze tak jsem viděla že dokážete rodičům poradit pro která sedačka by jim vyhovovala i podle typu auta. Budu Vám moc vděčná za jakoukoliv radu, Moc vám děkuji klidně mi můžete zaslat i odkaz z kterých stránek obědnávat, pro lepší servis a komunikaci s prodejcem.
Děkuji moc
@harina Dobrý den, do toho Partnera půjde jak Römer Safefix plus, tak i Duo plus a obě jdou použít i v těch starších autech, kde není isofix a připoutat klasickým pásem.
Pokud budete sedačku častěji přehazovat, tak pro snažší manipulaci bych zvolil Duo plus, nebo ještě lépe, její inovovanou verzi, která je dokonce levnější Römer Versafix:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…, která vyjde i levněji než Duo plus, a dá se poutat jak na isofix, tak i na pásy
Prosím Vás pekne, mozete mi poradit, aka je autosedacka romer versafix 2013? To je teraz novinka, silno sa rozhodujem pre tuto autosedacku, ze ju kupime, len nemozem najst k nej ziadne recenzie. Dakujem pekne ![]()
@lullu21 Versafix je novinka, je na trhu nyní od ledna, ale je to defakto stejná sedačka jako Römer Duo, technický základ je stejný, je tam jiné polstrování a již má nainstalovaný pás Top Tethter
A prosím Vás doporučili by ste tuto autosedačku? Viete o nejakých negatívach? Lebo už mesiac stále hladám tú najlepšiu, najbezpečnejšiu a stále sa neviem rozhodnúť. Spočiatku sme sa rozhodovali pre Cybex junofix, ale nie som si istá tým pultikom…
@steeve Teraz pozeram, ze o kolko je verasafix lacnejsia od ostatnych romerek…Tak som sa asi rozhodla
. Este jedna otazocka:Musi byt spolu s isofix pouzity aj Top Tether? Alebo staci len isofix. Lebo este musim zistit ci nase auto ma top tether
.(Seat ibiza 2009)
@lullu21 ano, klidně bych doporučil Versafix, Duo plus, z které vychází je jedna z nejbezpečnějších 9-18, takže proč ne
Sedačka Versafix se dá poutat 3 způsoby: klasickým pásem, nebo isofixem, nebo isofixem spolu s pásem Top tether, takže pokud nemáte v autě oko na TT tak ji můžete připoutat jen samotným isofixem.
Mohla bych Vás požádat také o radu? Máme kupovat autosedačku jako dárek pro roční dítko příbuzných. Aktuálně mají felicii, chystají se kupovat nové, větší auto (mluví o octavii combi, focusu či mondeu combi), ale netuším, v jakém časovém horizontu ho budou pořizovat. Sedačku by chtěli buď Maxi-cosi či Romer, ale v typech se totálně ztrácím a oni přesný typ nechtějí určovat. Co by byla nejvhodnější a bezpečná varianta? Děkuji za pomoc