Autosedačka 9-18 kg - co vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
86
29.12.14 18:52

@j.a.n.i1 no vypadá stejně akorád nemá teda to logo ferrari a není červená tak nevím asi v nich rozdíl nebude. No a jak jsem psala nechci být nařknutá a zbytečné dohady v rodině :roll: no jako stejně koupíme jinou ale chtěla jsem mít,,trumf´´ v ruce proti rodičům.

A prosím ještě je to trošku trapné ale nemáte někdo účet na D-testech a že by ste mi poradili která sedačka za rozumnou cenu je vhodná? máme transportéra, ale budeme mít i Hondu accord tak aby seděla do obou, a taky prosím bylo by možné mě vysvětlit ten isofix? děkuj

@Verunka.T no jo chtějí pomoct, a taky ježíšek takže překvápko to teda bylo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101760
29.12.14 18:57

@Mishell-H Tak s isofixem neporadím, my ho nemám v žádném autě. Ale jinak myslím, že ta sedačka bude stejná, že se právě tahle vyráběla pod různými „značkami“. A jinak netřeba D-test, na těch stránkách, co jsem dávala odkaz se dá prohlížet testy, D-test to stejně bere od nich. Plus mi tedy není úplně jasné jakou potřebujete kategorii, jak je velké, těžké a staré dítko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
29.12.14 19:05

@j.a.n.i1 jejda to jsem nenapsala no prcek má dnes 6 měsíců a 8,5 kg, ale sám ještě nesedí a vajíčko mu zatím stačí, ale už chceme mít v záloze sedačku a právě nevím jestli kupovat 9-18 nebo 9-36 jak se říká 100 lidí 100 názorů, podle mě ty 9-36 už jsou na stejné kvalitě jako ty 9-18 kg. Máme první dítko a jednoduše se v tom nevyznám a jsem s toho poměrně zmatená. Vám že musí mít značení ece R44/04 toď vše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101760
29.12.14 19:12

@Mishell-H No, asi takhle pokud chceš sedačku s pásy, tak určitě 9-18 a hned máš 1 argument proč tuhle ne, jako pro takhle malé dítko fakt ne, jako druhou sedačku pro čtyřleťáka i jo. Pokud uvažuješ o pultíkové, tak tam opravdu jsou 9-36 v bezpečnosti srovnatelné s 9-18, sice dost lidí tvrdí, že jsou méně pohodlné, ale já s tím nesouhlasím, mám jak pásovou 9-18, tak pultíkovou 9-36 a dítko se netváří, že by preferovalo jednu z nich. Mezi pásovými bych vybírala Romer, u pultíkových máme Cybex a prý jsou dobré i Kiddi, ale tam zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
29.12.14 19:15

@j.a.n.i1 no já mám představu aby sedačka byla připoutaná pásy, ale dítě jen 5-bodovím od autosedačky ne od auta, myslím těch 9-18 kg jestli mě chápeš :) a taky nevím jaký je rozdím mězi s pultíkem nebo pásovou to jako u pultíku není 5-bodový pás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
29.12.14 19:16
@Mishell-H píše:
@j.a.n.i1 jejda to jsem nenapsala no prcek má dnes 6 měsíců a 8,5 kg, ale sám ještě nesedí a vajíčko mu zatím stačí, ale už chceme mít v záloze sedačku a právě nevím jestli kupovat 9-18 nebo 9-36 jak se říká 100 lidí 100 názorů, podle mě ty 9-36 už jsou na stejné kvalitě jako ty 9-18 kg. Máme první dítko a jednoduše se v tom nevyznám a jsem s toho poměrně zmatená. Vám že musí mít značení ece R44/04 toď vše :nevim:

tak pokud má půl roku, tak do větší může až bude mít alespoň těch 9 měsíců,9 kg a sám pevně sedět bez opory, ale nejlepší je co nejdéle vydržet v protisměru. Kategorie 9-18 kg je bezpečnější než 9-36 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
29.12.14 19:23

@Verunka.T To je samozdřejmě jasné malého chci mít ve vajcu dokud to bude možné a do sedačky ho dám až se nevleze do vajíčka, taky si myslím že proti směru je to nejlepší chtěla jsem i autosedačku proti směru ale mám obavy aby malý neprotestoval když bude čučet do sedadla, když ho mám ve vajíčku rád se na mě kouká jak řídím :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
29.12.14 19:45

@Mishell-H dcera má protisměrnou 0-18 kg, nejsou jako vajíčka, jsou výš díky základně, takže malá může hezky koukat ven a díky zrcátku zase vidí na mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101760
29.12.14 20:14

@Mishell-H Pultíková je taková http://www.adac.de/…/detail.aspx?… a vůbec nemá vnitřní pásy, pouze autopás protáhneš tou „rýhou“ v pultíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
29.12.14 21:02

@j.a.n.i1 a myslíš že je dobrý ta pultíková já nevím jestli bych se nebála sice vidím, že je chválená a vypadá celkově poměrně dobře a ani není nějak moc drahá… tak nevím jestli pultíkovou nebo klasika :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8144
29.12.14 21:14

@Verunka.T Jakou znacku mas tu sedacku? Taky uvazuju, ze jako druhou poridim protismernou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
29.12.14 21:30
@Levandulina píše:
@Verunka.T Jakou znacku mas tu sedacku? Taky uvazuju, ze jako druhou poridim protismernou…

romer dualfix a jsme fakt spokojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8144
29.12.14 21:40

@Verunka.T tu mi taky uz nekdo doporucoval. Takze asi tuhle taky poridim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
29.12.14 21:43
@Levandulina píše:
@Verunka.T tu mi taky uz nekdo doporucoval. Takze asi tuhle taky poridim.

je otočná, takže i v po směru na isofix, což jsme chtěla. Stejného typu je i cybex sirona, ale ta má poutání při otočení do po směru pultíkem jako je u cybexu běžné a já mám radši pásy. Akorát si teda nemyslím, že malé vydrží alespoň do tří let, j epřeci jen menší, ale malá je drobnější než syn, tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101760
29.12.14 22:10

@Mishell-H Asi takhle, my máme obě, v jednom autě Romer King Plus a v druhém pultíkový Cybex a kluk upřednostňuje malinko tu pultíkovou, ale i v té Romerce jezdí rád. Jinak na popojíždění a časté nastupování a vystupování mi přijde lepší ta pásová, přece jen je to rychlejší a teď už si ji i sám rozepne na vystupování. Na delší trasy jezdí spíš v té pultíkové, tedy hlavně z toho důvodu, že delší trasy jezdíme druhým autem a v něm je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí