Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@j.a.n.i1 píše:
@Monika46 No, nejspíš bude jedno auto vozit malou do školky a druhé z ni… Tak to pak přehození postrádá smysl.
Na druhou stranu mi fascinuje, jak někteří předem vědí, že by dítka nesnesou pultík, aniž by to zkusili…
Ja dceeu davqlq.do pultikove sedacky a vubec vzdy mi se zadkem.sjela.dolu schvalne. KdZ si vezmu kolikrat se ona rozciluje a ja mma. vubec problem ji uvazat do 5 pasu tak netusim jak bych ji upoutala do pultiku. Ale na druhoi stranu si nemuzu vynachvqlit pohodli sedacky romer, muzu si ji napolohovat behem jizdy a hlavne dcera v ni krasne spinka a z boku na ni vubec nnei videt jak ma vysoky bocnice. Takze vubec nelituji tech penez. Az Romer prijde s pultama tak nebude co resit ![]()
@Monika46 no jenže on Römer s pultíkovýma sedačkama už asi nepřijde,
Römer začal s pultíkovýma někdy v roce 1974, to byly první sedačky, pak přešly v 80 letech na klasické pásové a nyní si udělaly testování a zjistilo se, že když se auto převrátí vzhůru hnohama( tedy kolama) tak z pultíkové sedačky může dítě vyklouznou, kdežto v té pásové drží, takže k pultíku se Römer kvůli tomu nevrátí, ale více zde:http://www.britax-roemer.cz/…vy-pas/start
@j.a.n.i1 No ono to zkusit za pet tisic…
Jako ja kdybych tam davala dite z vajicka, tak to neresim, ale nacpat tam triletacku, ktera na to neni zvykla, tak to uz je trochu vetsi riziko.. a popravde mi to nedoporucovala ani prodavacka, rikala, ze kdybysme tam prechazeli z vajicka, tak rozhodne, ale takhle ne.. ![]()
@steeve Diky.. TT mame.. Ja jsem jen zmatena trochu tim seznamem aut v navodu. (Nase auto, i kdyz ma isofix a oko pro TT, tam neni.) Ale to napisu rovnou do Romeru, proc tam nase auto neni (vim, ze jsou tam ruzne zpusoby pripoutani, tak jsem z toho trochu zmatena.
@Endy Diky za tip.
@Monika46 Presne jak pise @j.a.n.i1 Manzel bude rano dceru vozit do skolky a ja ji odpoledne vyzvedavat. Jinak bych ji samozrejme nechala v King plus. Je ji dobre.
@Anielka Tak my taky kupovali pultíkovou až když kluk jezdil v King Plus, sice tedy byl mladší, ale už víc jak půl roku jezdil v té romerce a přijal pultík v pohodě. A za 5 tisíc mi přijde zbytečná, na popojíždění není třeba polohování, takže stačí Cybex ISIS, to je cca za 3 tisíce… a holt když to nepůjde, tak bez pultíku funguje jako 15-36, tak byste ji využili později.
Nebo od někoho zkusit půjčit, pokud ji někdo ze známých má.
@j.a.n.i1 No okolo sebe nikoho s detmi (vetsimi) nemam… ale asi jsem rozhodnuta pro tu xtensafix, kdyz si overim, ze nam jde do auta.. prave, ze tam s vnitrnimi pasy muze byt do 22 nebo 25kilo.. prijde mi to lepsi nez to resit tribodovym pasem.
Tuplem po tom, co tu napsal Steeve, s tim obracenim auta…
to mne totiz nikdy nenapadlo, ale to snad to ma Cybex vyresene.
@Anielka nevím co máte za auto, ale je možné, že to auto je starší a Römer při testování již neměl tento model k dispozici- oni mají auta půjčená od výrobců, takže aktuální modely a nemůžou obíhat bazary a půjčovat si všechny starší modely
ale dnes by již mělo platit dle nové normy i-Size, že pokud má auto isofix a oko pro TT, tak automaticky tam musí pasovat každá sedačka s isofixem a TT