Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,nemáte některá zkušenosti s touto značkou sedaček?Pořád se nemůžem rozhodnout,a tato nám byla doporučena.Podotýkám,že jde o velikost 9-36.
Moc děkuji za odpovědi. : ![]()
Ahoj,
já s ní osobně zkušenosti nemám, ale ve Světě motorů (čte manžel), byl článek o dětských autosedačkách a tato vyhrála cena a kvalita.
Tak nevím. ![]()
Lenka
ahoj,
mame autosedacku concord fixmax a po prikoupeni klinu k polohovani, jsme s ni spokojeni, vyhovuje mi, ze ma vlastni pas. Na www.concord.de najdes crash testy a na http://motozurnal.centrum.cz/clanek.phtml?… vysledky testu ruznych autosedacek.
preju stastnou ruku pri vyberu
m.
Ahoj, máme sedačku ** Concord Fixmax ** 9-36kg.
Musím Ti jí opravdu vřele doporučit, je opravdu dobrá. Má své vlastní 5ti bodové pásy, takže dítko je pěkně upevněné. ![]()
Jelikož jezdíme docela hodně krátší i dlouhé cesty, tak jsme hledali spolehlivou a bezpečnou sedačku a s touto jsme opravdu spokojeni.
První dcerka v ní jezdila od 2 do 4 let a těď už ji používá i naše druhá dcerka. ![]()
Na www.kocarky-ina.cz mají tyto sedačky za 2 690,–Kč. Míša
Musím opravit svůj předchozí příspěvek, dcerky v sedačce jezdí od roka ne od dvou. Chybička se vloudila,
omlouvám se. Míša
jsou tu jen stare diskuze…prosim vas..mam moznost vyhodne koupit tri roky starou sedacku concord 15 - 36 do druheho auta…potrebuju vedet co to je za znacku…jak dopadla v testech?? jestli to ma vubec smysl…vite prosim nekdo…zatim jedu v romerech a maxi cosi a o ostatni sem se extra nezajimala..a nemuzu moc nikde najit info…ani testy adac novejsi..jestli tam vubec je…diky
@mikitaa píše:
jsou tu jen stare diskuze…prosim vas..mam moznost vyhodne koupit tri roky starou sedacku concord 15 - 36 do druheho auta…potrebuju vedet co to je za znacku…jak dopadla v testech?? jestli to ma vubec smysl…vite prosim nekdo…zatim jedu v romerech a maxi cosi a o ostatni sem se extra nezajimala..a nemuzu moc nikde najit info…ani testy adac novejsi..jestli tam vubec je…diky
pokud jedeš v maxi cosi a romerkách, tak bych o 3 roky starou sedačku, která vzhledem k vysoké kategorii (9-36kg) předpokládá ještě velkou dobu používání, nezavadila ani pohledem
sedačka je to určitě dobrá, concorda jsme měli jako vajíčko - jak bylo už několikrát zmíněno, je lepší koupit 9-18kg a pak 15-36kg. Ale na to ses neptala
Takže já bych do ní nešla hlavně kvůli tomu, že už je starší a když ji budeš používat od cca roku do 7let? minimálně, tak to je 6+3roky používání… takže rozmýšlej dobře ![]()
@mikitaa píše:
concord má dobré sedačky 15-36, ty mají z bezpečnosti dobré výsledky, testy jsou třeba zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html
ale podle metříku vidím, že dítě má teprve 2roky a 3 měsíce, a takové do sedačky 15-36 ještě nepatří, na to je moc malé, navíc sedačku 15-36 bude dítě potřebovat do cca 10 let a sedačky mají životnost cca 5 let, takže jít do použíté 15-36 je skoro nesmysl
dekuji…zuzano: vsak ja pisu 15 az 36 ![]()
steeve…my mame dve auta…vetsinou jezdi mala se mnou…kde mam romera momentalne kingplus…ale kdyz jednou za mesic je potreba napr. aby malou vzal do skolky manzel…a ja ji odvezla ze skolky…tak nez slozite nekde nechavat autosedacku na chodbach kde by sme o ni mohli dost dobre i prijit..tak mi prijde lepsi starsi takovou…tak se mi prave nechce na tyhle vyjimecne situace porizovat druhou novou drahou..nebo nedej boze aby jela uplne bez sedacky coz je tady na dedine obrovskej hit a krouti nad nama hlavou proc to mame..chjo…a tak premyslim jeslit je lepsi vzit takovou i kdyz ji chybi do 15 kil jeste pul kila ..ktera tam bude jako temer nevyuzita ale bude tam…nez aby jezdila ty dva kilometry jen tak…nebo sem slozite s sebou tahala toho tezkyho romera do skolky..ale ptam se na kvalitu..protoze zas nejakej polskej strep pro ni nechcu ani nahodou…to abych upresnila situaci
a az bude mit 18 kg tak do myho auta samozrejme koupim novou kvalitni odpovidajici..
mikitaa, nevím za kolik je ta starší Concordka, ale tu sedačku budete potřebovat ještě dlouho, přeci do školky či do školy Vám dítě bude jezdit ještě několik let, takže nemá cenu kupovat sedačku použitou, která již takovou životnost nemá.
Do druhého auta se dá koupit i levně nová kvalitní sedačka, pokud je to jen do školky, tak nemusí být polohovací, mít extra polstrování, a třeba toto : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… je nová sedačka, která stojí 1300,– a přitom z bezpečnosti má 3*, takže je kvalitní a vydrží těch 5 let
@steeve Hezký večer, chtěla bych se zeptat na jednu věc ohledně sedačky Concord Transformer XT 2013 Isofix, u Vás na webu píšete že dostala v testu ADAC hodnocení 2 - "Nejnovější model Concord Transformer XT, získal hodnocení “dobrý”. Celkovým ohodnocením 2.0 " když kouknu na stránky ADACu tak na mě vyskočí testovaná sedačka ve skupině II/III nějaká sedačka CONCORD Transformer Click (nevím jestli se v DE jmenuje jinak) ale k věci, rok testování je 2011
Takže jak je možné že sedačka kterou výrobce uvádí jako novinku, má nějaké hodnocení které samozřejmně neuvádíte na stránkách jen vy, ale i ostatní podejci, byla/nebo nebyla testována??? Nejde mi o to, něco zpochybňovat, ale spíš se nemohu rozhodnout jakou sedačku mám dceři koupit - jestli BeSafe, Concord, Cybex nebo Romer… Co je bez ohledu na cenu to nej??? Jde mi o bezpečnost, ne o materiál a čištění sedačky, což mi přijde u testů zrovna ADACu tochu zcestné
Předem moc děkuji za odpověď!
@booa sedačka Concord Transformer XT byla testovaná v ADAC, dostala dobré hodnocení známkou 2,0, ale bylo to už v roce 2009 - viz všechny ty nálepky z testů u popsiku zboží:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…, takže to označení v popisku „nejnovější“ již není na místě, bohužel popisky k sedačkám dostáváme od výrobce, který požaduje, aby byly všude stejné, tak jak je napíše on, a nejspíše tuto vsuvku „nejnovější“ výrobce z popisků zapoměl stáhnout.
Nicméně stále patří Concord Transformer XT k těm nejlepším se známkou 2,0, ovšem s lepší známkou 1,7 můžete koupit Römer Kidfix, nebo Römer Kidfix SICT, nebo Cybex Solution X2-Fix, a všechny levněji než Concorda.
Jinak v celkovém výsledku testů ADAC se objevují kategorie bezpečnost, obsluha, údržba, škodlivé látky, - vím pro vás je nejdůležitější bezpečnost, také její kategorie se podílí největším dílem na výsledné známce( a pokud je kategorie bezpečnost špatná, vždy bude výsledná známka špatná), ale i ostatní faktory jsou důležité:
Proto jsou v testu sedaček i ostatní kkategorie než jen bezpečnost.
@steeve Moc děkuji za vyčerpávající odpověď!!!
Máme v druhém autě Cybex Free fix a přijde mi, že je sedačka málo hluboká okolo těla (boky), je to u výše zmíněných sedaček stejné? Není tam menší ochrana? ještě jednou moc děkuji ![]()
@booa Freefix je menší, základní model u Cybexu, takže jsou i menší bočnice, u těch sedaček co jsem psal, tak ty jsou hlubší, větší, a s ochranou a bezpečností- to nikdo neví, protože Freefix nebyl v testech