Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Cybex Solution X?
Přidejte zkušenost s Cybex Solution XMy ho máme s, ale používáme bez, protože nemáme na to zařízené auto…
My v autě máme,tak ho asi využiju,když už tam je a koupím s.I když zase je tam rozdíl v ceně ![]()
Dost často se do takovýchhle diskuzí zapojuje steeve, který to má načtené a vyzkoušené. Tak počkejte, třeba se taky ozve…
Za sebe mne napadá jedna výhoda isofixu - sedačku nebude třeba poutat pásem, když bude bez dítěte. Ta neisofixová by se měla připoutat i prázdná, aby nemohla při nehodě po autě „poletovat“.
Isofix v autě nemáme, takže jsme to neřešili.
Máme s isofixem a jsme max. spokojeni
syn když spí,tak si hlavu krásně opře a nepadá mu vůbec do předu,což je super,konečně nemusím zastavovat a spravovat mu hlavu
!!
dcera má 10 , zkusila v ní sedět a říkala,že to je super pohodlíčko
![]()
pate81 píše:
Jen teda pořád nevím,jesli je v téhle kategorii k něčemu ten isofix,nebo jestli pořídit bez
isofix má velký význam i v této kategorii, za 1. drží sedačku i když tam dítě nesedí, proázdnou sedačku byste měli poutat, aby v případě nárazu neohrozila ostatní osoby v autě,
a za2. ten isofix drží sedačku i když tam sedí dítě při nárazu, takže není takový tlak na dítě jako u sedačku bez isofixu.
vzhledem k tomu, že sedačky 15-36 se používají na dlouhou dobu cca 6 let, tak se ten isofix vyplatíl než každé ráno před školkou /školou když vysadím dítě a pokračuji do práce pokaždé poutat prázdnou sedačku, rozdíl v ceně mezi isofix a bez je do 1000,– kč, takže to není tak hrozný.
ohledně té opěrky, má 3 polohy, a nejčastěji je v poloze prostřední, ta zadní je dost utopená a většina dětí i při spánku má pak moc zakloněnou hlavu, a její největší význam je v tom, že když by byl čelní náraz, tak hlava letí dopředu, za ní opěrka a ta se zasekne v té první poloze a hlava při zpětném nárazu nejde tak dlouhou cestu zpět. No vzhledem k tomu, že většina lidí ji má uprostře a k první poloze je to cca 3 cm, tak to až takový význam nemá, výrobce se snažil udělat něco, jako je v autě aktivní opěrka hlavy pro řidiče, ale ta jede dopředu o cca 10-15 cm, tam už to nějaký význam má.
taky jsem zvažovala koupit této sedačky a po přečtení diskuzi jdem do ní
máme auto s isofixem a proč toho nevyužít. ![]()
Po dlouhém vybírání jsem také koupila tuto sedačku s isofixem a jsem maximálně spokojená já i dcera. Spí v ní často, hlava nikdy nepadá dopředu. Chválí si, že je pohodlná, prostorná je dost a hlava je perfektně chráněná. Sedačka je i lehká na přenos mezi auty. Velký výběr krásných barviček. Prostě super výrobek za rozumnou cenu.
Mohu JEN DOPORUČIT.
Sedačka mi teď přišla a potřebuji trochu poradit.Asi jsem úplně blbá, nebo nevím.ale jak se skládá z dvou částí tak mi nějak nechce držet ta opěrka zad na podsedáku.Zahákla jsem to tam,zvedla nahoru,ale nedrží to.Tak nevím zda se musí trochu silou.Zase bych nerada něco rozbila.Snad jsem to napsala srozumitelně.
Ahoj,tak nám sedačka právě dorazila.
Je super ![]()
Werčo-já to složila tak že sem si obě části dala v leže k sobě a potom zvedala to opěradlo,ke konci o jakoby luplo,jak to do sebe zapadlo a drží ![]()
pate81- super, díky
už to mám
já snad dneska dojedu pro malýho do školky autem ![]()
Werčo ![]()
hehe taky sem ho do toho musela hned narvat
udělalo mi to radost,jako bych si jí koupila pro sebe
Měla bych dotaz přímo pro Steva právě na sedačku Cybex Solution X Fix. Prodavačka mi říkala, že pokud bude chtít dítě spát, můžu dát sedačku dál od opěradla sedačky v autě a tím dítě trochu napolohovat, protože zádová opěrka je volně pohyblivá. Prostě nepřirazit až nadoraz k opěradlu auta a tím dítě napolohovat. Ale doma jsem v návodu našla, že Autosedačka musí vždy pevně přiléhat k opěradlu auta, nesmí být v poloze pro spaní. Tak já nevím. Porč to pak ten kloub v opěradle má? Co je tedy správně? Dítě tědy může být v poloze pro spaní jen ve stojícím voze?
ten kloub v opěrdle je proto, protože každé auto má jiný sklon opěradla, tak aby se autosedačka v každém autě přizpůsobila a pevně doléhala
výrobce v popisu výrobku umožňuje polohování sedačky Cybex Solution X-FIX, ale v návodu doporučuje, aby sedačka byla v poloze sed a aby opěradlo sedačky pevně doléhalo k opěradlu sedadla, je to proto, že sedačky se testují pouze v poloze sed, zde je zaručena 100% ochrana, v poloze na odpočinek není testována a není tam zaručena plná ochrana, proto výrobce raději v návodu napíše, že se nesmí polohovat, on se tím chrání. Takže polohovat můžete, ale je to na Vaše riziko, výrobce doporučil nepolohovat.