Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj.
Máte někdo tuto sedačku?
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Má u této váhové kategorie smysl isofix?
Nemá sedačka příliš úzkou hlavovou a ramenní opěrku?
Díky moc za všechny postřehy.
Máte zkušenost s Cybex Solution X?
Přidejte zkušenost s Cybex Solution XTu máme. Isofix ale nepoužíváme. Dcerka je spokojená, říká, že tam sedí jak královna.
manžel taky spokojen, protože vyšla v testech moc dobře.
A opěrka na hlavu a ramena je podle našeho bez problému. Děcko tam hlavničkou pěkně „zapadne“ (je dobře chráněné proti bočnímu nárazu).
Dík za zkušenosti.
A spala ti v ní už malá?Jak je to s tím naklápěním té hlavové opěrky?
Oni to asi myslí tak, že když dítě usne, tak se může hezky opřít nalevo nebo napravo a samozřejmě dozadu, ty strany jsou tak klenuté, ale že by se ta opěrka dala nějak naklánět, to ne, nebo aspoň jsme na to nepřišli. ![]()
V menší sedačce nespala ani na delší trasy a teď jedeme hodinku a ona už klimbá a říká, že bude spinkat, jestli to je sedačkou nevím. ![]()
Tak to je super,že se v ní malé tak líbí.
Právě,že u ní píšou,že má patentovaný třípoziční náklon hlavové opěrky,tak by mě zajmalo jak to funguje ![]()
Ale hrozně se mi líbí,asi do ní půjdem
Já si to taky četla a s manželem jsme spekulovali, co to, může být, přišli jsme jen na to,co jsem psala, jinak opravdu nevíme.
Tak hlavně, ať se líbí jako naší malé. ![]()
Taky ji máme, ale isofix nepoužíváme… Vojtovi je myslím pohodlná ![]()
Domi-a vy jste taky nepřišli na to polohování týž hlavy?
Fakt by mě hrozně zajmalo,jak to může fungovat,sem hrozně zvědavá ![]()
My máme neisofixovou verzi a to polohování hlavičky tam máme. Ta část, která je za hlavičkou, se dá sklopit trochu dozadu, tak o cca 3 cm. Popotáhne se to nahoru a pak s tím jde hnout. Když pak dítě spí, tak má hlavu trochu zakloněnou a tím pádem mu nepřepadává dopředu a ven ze sedačky. V praxi to zatím vyzkoušené nemáme, sedačka je ve skříni připravená až nám jedno nebo druhé dítě ze své sedačky odroste.
Dokonce v návodu píšou, že při nárazu zezadu se ta opěrka automaticky vrátí do vzpřímené polohy, takže lépe podepře hlavu.
Ivi píše:
My máme neisofixovou verzi a to polohování hlavičky tam máme. Ta část, která je za hlavičkou, se dá sklopit trochu dozadu, tak o cca 3 cm. Popotáhne se to nahoru a pak s tím jde hnout. Když pak dítě spí, tak má hlavu trochu zakloněnou a tím pádem mu nepřepadává dopředu a ven ze sedačky. V praxi to zatím vyzkoušené nemáme, sedačka je ve skříni připravená až nám jedno nebo druhé dítě ze své sedačky odroste.
Dokonce v návodu píšou, že při nárazu zezadu se ta opěrka automaticky vrátí do vzpřímené polohy, takže lépe podepře hlavu.
Super,
tak to ani nevíme, co máme doma. Ale to se zase ta sedačka nebude celou plochou opírat o sedačku v autě, ne?
No, vyzkoušíme to a uvidíme.
Ahoj holky, taky budeme potřebovat novou sedačku pro 3letou dceru. Tak hledám na netu a podle testu tahle vyšla moc dobře.
Vypadá prostorná a pohodlná, tak bychom ji asi pořídili. ![]()
Ivi díky ![]()
Tak ted už asi nebudu váhat,připadá mi perfektní a za fakt dobrou cenu oproti jiným značkám ![]()
Ona se sklopí jenom taková deska za hlavičkou, ta hlavní část konstrukce se nehýbá.
Tady na tom videu (od výrobce) je to vidět v čase 0:36.
Tak to je dobrý, to jsme opravdu netušili. Tak se manžel zase klepe po rameni, jakou dobrou sedačku vybral. Děkuji za info!
![]()
Jen teda pořád nevím,jesli je v téhle kategorii k něčemu ten isofix,nebo jestli pořídit bez ![]()