Autosedačka, poradíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2045
2.5.21 21:56

@dracula-s
Já myslím, ze klidně ten King II nebo i Joie Stages jsou fajn sedačky. Nejlepší je protismer, ale nechceš takže nedoporučuji. Hlavně ne pultikovku probůh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.5.21 21:57

Mame Cybex, to nechces, pak mi prijde super ten Romer.
Takto male dite urcite petibodovy pas, to poutani autopasem mi hodne vadi i u starsich, neprijde mi to jako uplne nejlepsi reseni. Tak furt buzeruju, at se v tom nehejbaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
2.5.21 22:03

@NinaU. Me ta pultikovna prijde tak na zmrzaceni organů, proto se mi nezda, nevím. Kazdopadne posmeru chci, protoze syn miluje jizdu autem a kdyz nevidi ven a na nás, tak je nevrlý. A jezdime s klecí v kufru pro psy, takze by nevidel vubec nic.
O tom protismeru jsem cetla, ale denne autem necestujeme a dál max. na výlet. Podivam se na to dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
2.5.21 22:04

@Lucie_Sx Jasny. Ja prave nenasla Cybex jinou, nez s pultikem a do toho se mi nechce. Jeste kouknu na ty Römer, diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
2.5.21 22:04

A vubec. Jsou nebo budou obchody s autosedackama otevrene? 8o zase pres net, je to na drát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
2.5.21 22:08

https://www.slune-cz.cz/…i-cosi-tobi/?…

Me se treba zamlouvala tato. Prosim tedy, proc je Maxi Cosi najednou nezadouci? Cetla jsem, ze patri mezi TOP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
2.5.21 22:16

@dracula-s koukni na pásové protisměrky do 25 kg. Axkid Minikid, Axkid Move (tou se vejdeš do limitu), Klippan Century, Besafe Izi Plus, Britax Multitech, Britax Maxway plus…V tomhle věku je protisměr bezkonkurenčně nejbezpečnější (ne, není problém s místem na nohy, děti si poradí :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.5.21 22:20

@dracula-s ja bych řekla, že není jednoduché říct, že Maxi Cosi už není mezi Top. Každý rok sleduji testy ADAC a firma, která je mezi nejlepšími s vajíčkem do 13kg třeba pak úplně propadne ve vyšší kategorii. Liší se to i u jednotlivých typů. Zrovna tebou výše zmiňovanou Maxi Cosi Tobi jsem byla strašně zklamaná, protože v ní malý seděl vyloženě v pravém úhlu a byla strašně nepohodlná i když jsme ho napolohovali. Měl v té době taky kolem 12 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
2.5.21 22:20

@dracula-s maxi-cosi je spíš jedna z nejznámějších než nejlepších. Měli jsme od nich vejce (nadprůměrně drahé), ale provedení ceně neodpovídalo, v podstatě nemělo ochranu hlavy..
Pokračovací máme Klippan Triofix Maxi, ale ta má protisměr jen do 18 kg, s vašimi mírami bych brala tu protisměrku do 25 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
2.5.21 23:15

Tak jsem si to projela a volila bych nejspis proti smeru jizdy, preci jen o neco lepsi bezpecnost a i to málo je v aute hodne.
Kazdopadne koukám a vyhazuje mi to vetsinou s isofixem, ten v aute nemám, nebo cebově 10k a více a kategorie 0-25 moc neni.
Hledat není má silná stránka. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.5.21 23:49
@dracula-s píše:
Tak jsem si to projela a volila bych nejspis proti smeru jizdy, preci jen o neco lepsi bezpecnost a i to málo je v aute hodne.
Kazdopadne koukám a vyhazuje mi to vetsinou s isofixem, ten v aute nemám, nebo cebově 10k a více a kategorie 0-25 moc neni.
Hledat není má silná stránka. :zed:

Protismerne jsou hodne tezke, pozor pokud ji chces vyndavat/prendavat.
Musis mit velke auto s dostatkem mista na zadnich sedackach a dlouhymi pasy. Urcite vyzkouset primo ve vasem aute.

Mne osobne se v protismernych hodne nezdaji ty nohy. Vsichni vime, co udelaji nohy na palubce u spolujezdce. A dlouhe deti maji v sedacce nohy presne takto. Ale bliz jsem nezkoumala, stejne se mi to do auta nevejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
2.5.21 23:57

@Lucie_Sx nohy na palubce jsou problém primárně kvůli airbagu. Ze studií protisměrek nevyplývá, že by nohám hrozilo větší poranění než v posměru, ale i kdyby - lepší zlomené nohy, než zlomený vaz..
Dlouhé pásy také nejsou u většiny sedaček třeba (krom Joie), protože vedou jen pod nohama dítěte, ne okolo sedačky

@dracula-s s tím cenovým limitem bych volila Axkid move, případně Britax Max Way plus. 25 kg není málo, váha už pravděpodobně tak rychle neporoste, do 4-5 let by vám vydržet mohla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.5.21 00:01
@aanysek píše:
@Lucie_Sx nohy na palubce jsou problém primárně kvůli airbagu. Ze studií protisměrek nevyplývá, že by nohám hrozilo větší poranění než v posměru, ale i kdyby - lepší zlomené nohy, než zlomený vaz..
Dlouhé pásy také nejsou u většiny sedaček třeba (krom Joie), protože vedou jen pod nohama dítěte, ne okolo sedačky

Myslim, ze nejen airbag, proste naraz, ktery to auto trochu splacne k sobe, muze byt problem. Ale jak pisu, nestudovala jsem to hloubeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
3.5.21 00:05

Mame Octavii Combi prvni radu a VV pasata, takže místo snad nebude problém, to nevím. A snad brzy pojedou obchody.
Našla jsem Joie Stage, dokonce snad moznost obou smeru.
Jinak se urcite podivam a poradne projedu tipy, dekuji.

Příspěvek upraven 03.05.21 v 00:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.5.21 00:06
@dracula-s píše:
Mam Octavii Combi, první řadu, takže místo snad nebude problém, to nevím. A snad brzy pojedou obchody.
Našla jsem Joie Stage, dokonce snad moznost obou smeru.
Jinak se urcite podivam a poradne projedu tipy, dekuji.

Jednickova oktavka ma vzadu hodne malo mista. Musis vyzkouset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí