Autosedačka, poradíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1977
3.5.21 00:09
@Lucie_Sx píše:
Myslim, ze nejen airbag, proste naraz, ktery to auto trochu splacne k sobe, muze byt problem. Ale jak pisu, nestudovala jsem to hloubeji.

Jasný, obavy o nohy má asi každý, kdo o protisměru slyší. Ale pokud nekoupíš nejlevnější Joie (čímž nechci tu značku hanit, jsou bezpečné, ale někde se ta nízká cena musí projevit), tak i toho prostoru pro nohy je dost a ani čtyřleté dítě nemusî mít nohy do stropu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
3.5.21 00:13

A isofix se neda dokoupit a nejak připevnit? Nejsem technicky tip, tak mozna hloupa otazka :mrgreen: ale je tak s nimi širší výběr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
3.5.21 00:17

@dracula-s pokud máš Octavii, máš téměř jistě i isofix, viz tady: https://youtu.be/kLjZfBnu_vY

Nicméně kvalitní isofixové sedačky jsou obecně dražší než pásové..můžeš kouknout na Klippan Triofix, se základnku se dá v akci sehnat za 8 tisíc, je do 18 kg protisměrná a do 36 posměrná. Má dost místa pro nohy, je polohovatelná, má ocelový rám a je celkem úzká, neubere moc místa na vedlejší sedačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
3.5.21 00:21
@dracula-s píše:
A isofix se neda dokoupit a nejak připevnit? Nejsem technicky tip, tak mozna hloupa otazka :mrgreen: ale je tak s nimi širší výběr

V té cenové relaci co máš jsou s isofixem spíš no name sedačky, krom asi Joie stages isofix..okolo 10k seženeš isofixové otočné, třeba Joie i spin 360 nebo Britax Dualfix :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
3.5.21 00:28

@aanysek A presne. To je pro me jak spanelska vesnice, tolik druhu a znacek. Dle me docela malo info ohledne produktu, projizdim to uz mesic :nevim:
Ja najedu tydne cca 50km. Obcas nekam vyrazíme na delší cestu po vyletech. Jinak jezdime k lekari, na nákupy a se psy na cvicak - bydlime ve meste, takze jen popojedeme.
V lete jsme byli autem v Chorvatsku a to bylo nejdál vůbec a jeste s vajičkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
3.5.21 00:32

@dracula-s klidně napiš zprávu, ráda předám info co vím, vybírali jsme sedačku před pár měsíci, tak mám trh docela zmapovaný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
3.5.21 00:36

@aanysek Zitra az bude cas poslu zpravu, ted jdu spat, rano me syn setrit nebude :D a dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3179
3.5.21 02:16

@aanysek Prosím, máš možnost u Axkid one(viz tvá fotka) mi změřit vzdálenost od horní hrany opěradla zadního sedadla po horní zadní hranu autosedačky při minimálním a maximálním prostoru pro nohy? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
3.5.21 10:42
@aanysek píše:
@dracula-s pokud máš Octavii, máš téměř jistě i isofix, viz tady: https://youtu.be/kLjZfBnu_vYNicméně kvalitní isofixové sedačky jsou obecně dražší než pásové..můžeš kouknout na Klippan Triofix, se základnku se dá v akci sehnat za 8 tisíc, je do 18 kg protisměrná a do 36 posměrná. Má dost místa pro nohy, je polohovatelná, má ocelový rám a je celkem úzká, neubere moc místa na vedlejší sedačku.

Souhlasím. My jsme v domnění, že nemáme v autech isofix (jedničková Fabia a jedničková Oktávka Combi v základu) vybírali autosedačku s připevněním na pásy. Pak jsem někde na netu našla, že by tam isofix měl být. Jen nepřiznaný vodícími plasty nebo cedulkou s obrázkem. Isofix v těhle autech opravdu bývá. Je schovaný mezi sedákem a opěradlem. Zkus ho v té Oktávce najít.
My jsme díky tomuto zjištění koupili jako pokračovací sedačku pro batole Britax Römer dualfix m i-size. Je otočná o 360°. Ale stála 10 litrů. Nová. Což je ale trochu mimo tvůj rozpočet. :think:
Zkus ještě pohledat jak isofix ve svém autě, tak dobrou sedačku na netu. Tohle je věc, na které se nevyplatí šetřit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
3.5.21 10:43

@Finkaa bohužel, ty Axkid jsou stažené z netu jen pro ilustraci..my máme Klippan Triofix a Joie i spin 360

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
3.5.21 16:58

Tak isofix jsem našla. Opravdu tam je :mrgreen:
Ale chtěla bych při nejlepším obousměrnou jako je Joie Stage - libi se mi, ze je do 18kg v protismeru a celkove do 25kg potom po směru jízdy. A hlavne ji maji na eshopu ve zdejsim obchode, takze muzu vyzkouset. Akorat skoda, ze nema pripevneni na isofix. Neco tomu podbného by jste holky nevedely??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
3.5.21 19:38

@dracula-s Joie stages isofix :)
https://www.babycar.cz/…20-pavement/

Nebo o pár tříd výš tahle: https://www.centrumautosedacek.cz/…0020718.html

Výhoda že základnu připoutáš jak isofixem, tak pásem v případě potřeby, takže sedne do naprosté většiny aut :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
3.5.21 20:17

@aanysek Ten Klippan zní fajn, je to investice na delší dobu. Juknem na to s chlapem, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3179
3.5.21 20:38

@aanysek To je škoda, protože tato se mi velmi líbí svým řešením místa pro nohy, myslím, že musí být i pohodlná pro větší dítě. Ale v autě jsme velmi limitováni prostorem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
3.5.21 21:10

@Finkaa
Zkuste na FB Děti proti směru - plno lidi ji tam má a určitě budou ochotni změřit. Ale taky se mi velmi libi, jak je vymyšlená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí