Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, po 3 letech, bych rád znovu poprosil o konzultaci. Dcera 5 let 110cm 16Kg. Vybírám autosedačku 15-36, 110-150 I-size. Jde mi v první řadě o bezpečnost, poté o pohodlí. Nadchla mne novinka Britax Kidfix I-size, ale není k ní mnoho informací a mám pocit dle rozměru, že bude užší nežli třeba pohodlná BRITAX RÖMER Kidfix III S 2020? Jinak mě zaujali sedačky Maxi-Cosi Kore Pro i-Size nebo BeSafe iZi Flex FIX i-Size, ale tady nejsem schopen vyčíst rozdíly, či výhody a nevýhody.
Moc děkuji za pomoc
Kupovali jsme nedávno, koupili jsme Besafe. Paní v obchodě říkala, že z možných nabízených variant je nejužší a nejčastěji ji kupují lidé s tím, že se doprostřed mezi dvě besafe se dá strčit i třetí sedačka. Nevím, prodávám, jak jsem koupila ![]()
Ale myslím, že v této kategorii už moc velké rozdíly v bezpečnosti nejsou - alespoň mezi britax a besafe. No, besafe na rozdíl od britax má mírné polohování, britax je pevná. Takže za mě to byly dva body plus pro besafe.
Zdravím, máme tu BEsafe. Kupovali jsme ji protože jako jediná na trhu se dá aspoň trochu polohovat. Má dobře řešené vedení pásů a na pásu takovou vycpavku nebo jak to říct. Dceři se v ní dobře spí. Jo a je velice kvalitně zpracovaná, má krásný potah. Ovšem drahá jako pes.
@martinikm Máme BeSafe. Brali jsme je tedy především proto že to byly jediné z těch více bezpečných sedaček, které se nám vejdou do auta 3 vedle sebe. Co se týká pohodlí, děti si je pochvalují. Mě vyhovuje velmi snadná manipulace-nastavování atp. Bezpečnost posoudit nedokážu, tam jsem se řídila testy.