Autosedačka pro nesedící nad 13kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6119
22.6.23 13:07
@Janli píše:
Kdybych si touhle šílenou anabází neprošla, tak ti to možná i odkývu. Něco jinýho je průměrný dítě, něco jinýho tyhle nadstandardní děti. Navíc ti ta sedačka musí taky sedět do auta, nejen na to dítě. Mimichodem, já spolu se sesačkou musela koupit i větší auto. A rozhodně nebudu kupovat sedačku na základě návštěvy jedné prodejny, abych si nechala prodat něco, co mi nebude vyhovovat.Naopak získat předem co nejvíc informací a mít předvybráno, je ten nejlepší krok.

Prosím tě, ty přece vůbec nevíš, nakolik já mám standardní nebo nestandardní děti.

No, naštěstí i u nás máme prodejny, kde ti něco, co ti nebude vyhovovat, prostě neprodají. Kde prodejci jezdí na školení k výrobcům autosedaček, jezdí se dívat na jejich výrobu a testování, poskytují v podstatě non stop servis, výměnu, instalaci, úpravy toho, cos u nich koupila. Když jsme zkoušeli na jedné takové prodejně autosedačky, prodejce se jen zeptal na auto a rok výroby a podle toho úplně s přehledem nastavil zkušební sedadlo na prodejně, jeho hloubku, sklon sedáku, délku pásů. Natolik to má solidní prodejce v oku. Ale klidně si mysli, že jsi chytřejší ;) Já silně pochybuji o tom, že některé z tvých dětí mělo v půl roce třeba 92cm, aby se ti nevešly do vejce - a hle, stejně jsi mladšímu po zkušenosti se starším a jeho velikostí dala stejné, aby sis stejnou anabází prošla znovu. To jen k tomu, nakolik odborně umíš vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
22.6.23 13:14
@JancaS84 píše:
Britax Romer

Kromě vajíčka nemá Britax jediný model, který by byl vhodný pro menší nesedící dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.6.23 13:17
@SlečnaDahlia píše:
Prosím tě, ty přece vůbec nevíš, nakolik já mám standardní nebo nestandardní děti.No, naštěstí i u nás máme prodejny, kde ti něco, co ti nebude vyhovovat, prostě neprodají. Kde prodejci jezdí na školení k výrobcům autosedaček, jezdí se dívat na jejich výrobu a testování, poskytují v podstatě non stop servis, výměnu, instalaci, úpravy toho, cos u nich koupila. Ale klidně si mysli, že jsi chytřejší ;) Já silně pochybuji o tom, že některé z tvých dětí mělo v půl roce třeba 92cm, aby se ti nevešly do vejce - a hle, stejně jsi mladšímu po zkušenosti se starším a jeho velikostí pořídila stejné. To jen k tomu, nakolik odborně umíš vybrat.

Děti nejsou velký jen na výšku, moje obě měly v půl roce hodně přes 80cm, do vajíček se mi prostě nevešly i díky váze. Mimojiný jsem pak musela řešit dítě, co mi ze sedačky do 18kg vyrostlo ve 20měsících.
Nechápu, proč tě tak hrozně dráždí, že si někdo hledá informace o sedačkách dřív, než vyrazí do obchodu. Já to považuju za velmi rozumný chování. Ani pračku si nekoupím jen na základě toho, co mi v obchodě řeknou, natož sedačku.

• Citovat
  • Upravit
199
22.6.23 15:13

Máš jen pár možností. Větší vejce s 84cm mi přijde jako nesmysl. Takže jsou jen sedačky Besafe izi turn B, Besafe izi twist B, Besafe Stretch B a Klippan kiss 2 plus. Jiná pro nesedící dítě není vhodná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
22.6.23 15:32
@KKK85 píše:
Dcera seděla v 10m. Ona si sedne, ale za natažené ruce ji nezvedejte.. to je spíše špatně. Neměla by sedět tak nějak nijak dokud si nesedne sama.
A sedačku starou a ještě z trojkombinace bych hned vyhodila! Nevozila bych v tom dítě.. a je jedno zda jednou tam jela nebo 15×… není to bezpečnév vajíčko z trojkombinace a ještě 8 let staré. Rozhodně bych koupila něco jiného. Viz. tedy rady výše.

Asi jsem to napsala špatně, netaháme jí za natažený ruce, myslela jsem to tak že když je na bříšku tak se sama zvedá na natažený ruce. Bohužel je jí vejce malý a úplně nemám finance na to abych do půl roku autosedačku znova měnila, takže chci aspoň polohovatelnou ve který nebude úplně sedět. Vím že to není ideální, radila jsem se i s naší fyzioterapeutkou a vidí to taky tak. Vejce z trojkombinace jsme využili minimálně, když jsme viděli jak malá roste tak už jsme pak prostě nový nekupovali a stejně by to pro nás bylo zbytečný, nikde jsme nejezdili tak teď chcem něco pořádnýho, ale na trošku delší dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
22.6.23 15:48
@SlečnaDahlia píše:
Jenže ty máš extra malé vejce z kombinace. To je prostě kompletně na prd volba. Nejstarší syn (tabulkově výškou průměr) se nám do našeho vejce vešel ještě ve dvou a půl letech, mladší syn (výškou hodně nad průměr a dost robustní) s přehledem ve dvou.Rady jsi dostala. Kvalitní a bezpečné volby pro větší dítě, které nesedí, jsou Besafe Stretch B, Besafe Izi Twist nebo Turn B (to B je tam důležité), Klippan Kiss 2 Plus. Besafe Stretch B je z nich nejdražší, ale vydrží nejdéle s tím, že jde o mimořádně kvalitní autosedačku. Ideálně si prostě zajeď do specializované prodejny (Obchůdek Matýsek, Autosedačky RC, může být Centrum autosedaček, kdyby nic). Tobě možná by výběr trval extra dlouho, jak bylo naznačeno výše, ale odborník mrkne a vidí.

Záleží jestli to jsou takoví ti odborníci co tvrdí že mají zkušenost snad s každou autosedačkou a nebo ti odborníci co poradí cokoliv aby prodali. Takovým lidem já jednoduše nevěřím a všechno si musím sama ověřovat z několika zdrojů a už jsem se kvůli tomu na prodejně setkala s nepříjemnostma a podruhý nestojím o to aby ze mě dělali vola. Malá je po nás s mužem prostě velká do všech stran a já si sem šla pro nějakou zkušenost maminky co řešila stejnej problém jako já. Dcera mi seděla i ve vejci maxi cosi a sotva se tam našlapala, přitom to je vejce co mají známy na kluka kterej je taky velkej, ale ne tak moc jako ta naše, to co má naše malá teď nemá on v 10m. Někdo může kupovat sedačky každej půlrok novou, i my by jsme mohli ale proč to dělat, pro nás je to zbytečná investice která se nám nikde nevrátí. Radši koupíme jednu pořádnou na delší dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
22.6.23 16:26
@Janli píše:
Holky, rady ať to teď neřeší, jsou nesmysl. Zakladatelka naopak dělá dobře, že to řeší teď. Najít sedačku pro nestandardní dítě, to někdy zabere dost času a děti rostou fakt rychle. Já musela u obou dětí vyhazovat vajíčko v půl roce.

Tak pokud má nějaké noname vajíčko z trojkombinace tak je to jasný.

Kvalitní vejce vydrží do 85 cm a 13 kg v pohodě. Jde hlavně o to, aby dítě stabilně sedělo. Do té doby by se mu jen kazily záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
22.6.23 16:31
@Amelka898 píše:
Máme něco z trojkombinace od kočáru adamex pajero, pravděpodobně rok 2015. Centimetry jsem si jistá, v 6m měla 76cm a včera jsem dceru schválně přeměřovala a vážila. Od narození byla větší a roste strašně rychle, i pediatru to překvapilo a na fyzio se taky nestačí divit

V tom případě na nic nečekej a pořiďte sedačku už teď. Vozit miminko ve vajíčku z trojkombinace a ještě po době životnosti je fakt hazard. Vhodné modely pro nesedící dítě ti už poradilo víc lidí přede mnou. Jsou to všechno kvalitní protisměrné sedačky do více kg, které ti vydrží několik let. Sice investice je to vyšší, ale to už tak bohužel u těch kvalitních protisměrek je. Zajeďe do nějaké specializované prodejny, vyzkoušejte a uvidíte, která bude sedět (dítěti i do auta - to je někdy taky třeba vzít v úvahu, ať si např. nezrušíte sedadlo pro spolujezdce kvůli náročnosti na prostor).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
22.6.23 16:40

@Amelka898 Mám velké dítě. Ve svých 3 letech má momentálně třetí autosedačku. Výškou je na 97 percentilu a váhou i o něco víc. Prostě kus ženský.

I přes to po vyndání klínu a vložek mi vajíčko vydrželo, než si malá sedla. Pak jsme měli otočnou sedačku, ale skrz váhu jsme museli koupit další, která by mohla vydržet. Neplánovala jsem to, druhá sedačka vypadala, že vydrží a ono ne. :roll: Prostě sedačku přerostla.

Někdy to jinak nejde. Ale pokud máš blbé vejce, tak jedině sedačku s integrovaným vejcem, aby se dítěti nekazily záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.6.23 16:40
@KeckaJ píše:
Tak pokud má nějaké noname vajíčko z trojkombinace tak je to jasný.Kvalitní vejce vydrží do 85 cm a 13 kg v pohodě. Jde hlavně o to, aby dítě stabilně sedělo. Do té doby by se mu jen kazily záda.

Měla jsem maxi cosi, bylo úzký. Paradoxně vajíčko z trojkombinace bylo o dost větší. Znova ale opakuju, že není důvod nechávat nákup autosedačky na poslední chvíli. Nechápu, proč vás tak dráždí, že to zakladatelka řeší dopředu? Navíc v sedačkách 0-18 a O-25 to dítě fakt nesedí.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
22.6.23 16:51

@Janli a je potřeba dělat takovou anabázi kvůli autosedačce? Zakladatelka do teď vozila dítě v bazarové sedačce 1× měsíčně. Zřejmě nejezdi tisíce km ročně :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2650
22.6.23 17:43
@Janli píše:
Měla jsem maxi cosi, bylo úzký. Paradoxně vajíčko z trojkombinace bylo o dost větší. Znova ale opakuju, že není důvod nechávat nákup autosedačky na poslední chvíli. Nechápu, proč vás tak dráždí, že to zakladatelka řeší dopředu? Navíc v sedačkách 0-18 a O-25 to dítě fakt nesedí.

Sedí. Sklon té sedačky je prostě špatně. :roll: Ale fajn, nebudu ti brát názor. To 0 až je tam jen pro případ, že je dítě váhově pod průměrem. Má prostě míň než 9 kg, ale na výšku už vyrostlo z vejce. Rozhodně ne proto, že je to sedačka vhodná pro novorozence nebo nesedící dítě.

Nemám nic proti tomu, že to zakladatelka řeší s předstihem. Jen podotýkám, že než bude dítě na vejce opravdu velké, může stabilně sedět a pak se výběr sedaček značně zvětší. :roll: O nic víc nejde.

Takže fajn, že si dělá průzkum, ale teď má značně omezené možnosti. A jestli má echt vysoké dítě, tak za chvíli by kupovala další. Protože ta s integrovaným vejcem nemusí vydržet dost dlouho. :dance:

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
22.6.23 22:46
@Amelka898 píše:
Asi jsem to napsala špatně, netaháme jí za natažený ruce, myslela jsem to tak že když je na bříšku tak se sama zvedá na natažený ruce. Bohužel je jí vejce malý a úplně nemám finance na to abych do půl roku autosedačku znova měnila, takže chci aspoň polohovatelnou ve který nebude úplně sedět. Vím že to není ideální, radila jsem se i s naší fyzioterapeutkou a vidí to taky tak. Vejce z trojkombinace jsme využili minimálně, když jsme viděli jak malá roste tak už jsme pak prostě nový nekupovali a stejně by to pro nás bylo zbytečný, nikde jsme nejezdili tak teď chcem něco pořádnýho, ale na trošku delší dobu

Jestli je dcera vážně takhle velká, kupte tu Besafe Stretch B. Jinak se ti může stát, že koupíš třeba tu Besafe Izi turn B do 18 kg/105 cm a za rok, rok a půl bude malá. Je to větší investice, ale u vás mi dává smysl.
Zrovna dneska jsem si ji prohlížela v obchodě a vypadá luxusně, má neuvěřitelně místa na nohy pro větší dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.6.23 23:17
@kocourGarfield píše:
@Janli a je potřeba dělat takovou anabázi kvůli autosedačce? Zakladatelka do teď vozila dítě v bazarové sedačce 1× měsíčně. Zřejmě nejezdi tisíce km ročně :nevim:

Proto má mít nevyhovující sedačku?

• Citovat
  • Upravit
7566
23.6.23 08:12
@kocourGarfield píše:
@Janli a je potřeba dělat takovou anabázi kvůli autosedačce? Zakladatelka do teď vozila dítě v bazarové sedačce 1× měsíčně. Zřejmě nejezdi tisíce km ročně :nevim:

a to je rozdíl jet 1000km měsíčně anebo 50km měsíčně…to se pak nemůže stát autonehoda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí