Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Natálka26 jak píše @Lejaa je to bezpečnější a to pro mě bylo rozhodující. Tuto sedačku jsem kupovala i přesto, že původně měl jít malý do Maxi-cosi Tobi, kterou jsem měla po starším synovi. Vím, že už u staršího syna jsem měla problém ho dát v 15 měsících do klasické sedačky 9-18kg, jenomže tenkrát se sedačka vybírala, aby se vešla dozadu s dalšími 2 ![]()
@elanaa už mám v autě jenom Cybex a neměnila bych za jiné ![]()
Máme cybex juno fix a jsme maximálně spokojení my i děti (s isofixem je bezpečnější než bez něj, ale záleží na autě, zda ho má)
Syn jezdí od roka v romer safefix plus, dcera v půl roce přesedlala do protisměrné romer dualfix a bude v protisměru co nejdéle. Jak už tady bylo uvedeno, protisměr je pro děti prostě bezpečnější, představ si, jak může tebe po nárazu minimálně bolet za krkem a co to udělá s dítětem. Ale už může samozřejmě do po směru, kritéria pro to splňuje, takže je to na tobě. Jinak ze značek jedině romer nebo cybex
Taky jsme nedávno vybírali sedačku pro naši dcerku a vyhrála tato: Römer Safefix plus.
@JayLee U romera vim že ixtensafix (nevím zda písi dobře)byl velký propadák, tak nechci dat jen na značku prave
je to těžké rozhodování, člověk chce to nej ![]()
Ahoj, koncem měsíce si jedeme pro Maxi Cosi Pearl 2way. Je 0-18kg, takže jde dítě vozit v protisměru, ale je nutné k ní mít isofixovou základnu ![]()
Předem se omlouvám, pokud se ptám na něco úplně jasného. Vybíráme autosedačku pro desetiměsíční dcerku a váhám mezi Cybex Junofix a Romer king plus (ta žirafka se mi moc líbí
). Rozhodně bych raději protisměrnou- zatím tak vozím dceru na předním sedadle a mám o ní neustálý přehled, můžu zastavit, dát jí napít a nemusím přelézat dozadu. Mimoto si taky myslím, že je to bezpečnější. A teď k tomu dotazu. Je možné některou z těchto sedaček používat v protisměru, pokud nemám isofix? Moc děkuji za rady zkušenějších ![]()
@kopretina 12 píše:
Předem se omlouvám, pokud se ptám na něco úplně jasného. Vybíráme autosedačku pro desetiměsíční dcerku a váhám mezi Cybex Junofix a Romer king plus (ta žirafka se mi moc líbí). Rozhodně bych raději protisměrnou- zatím tak vozím dceru na předním sedadle a mám o ní neustálý přehled, můžu zastavit, dát jí napít a nemusím přelézat dozadu. Mimoto si taky myslím, že je to bezpečnější. A teď k tomu dotazu. Je možné některou z těchto sedaček používat v protisměru, pokud nemám isofix? Moc děkuji za rady zkušenějších
ani jedna z Vámi uvedených není protisměrná, od cybexu je protisměrná pouze sirona a od romeru buď dualfix, nebo max way
@kopretina 12 protisměrná bez isofixu mě napadá akorát Besafe izi, která je ve verzi jenom protisměrná nebo oba směry
Sirona je jenom na isofix, u ostatních si nejsem jistá ![]()
@kopretina 12 píše:
Předem se omlouvám, pokud se ptám na něco úplně jasného. Vybíráme autosedačku pro desetiměsíční dcerku a váhám mezi Cybex Junofix a Romer king plus (ta žirafka se mi moc líbí). Rozhodně bych raději protisměrnou- zatím tak vozím dceru na předním sedadle a mám o ní neustálý přehled, můžu zastavit, dát jí napít a nemusím přelézat dozadu. Mimoto si taky myslím, že je to bezpečnější. A teď k tomu dotazu. Je možné některou z těchto sedaček používat v protisměru, pokud nemám isofix? Moc děkuji za rady zkušenějších
Ani jedna není možná dát do protisměru. Pokud nemáte isofix doporučuji Romer King plus. Taky jsme váhali mezi těmito dvěma, nakonec jsme vybrali Romer, právě kvůli tomu, že také nemáme isofix.
Cybex Juno fix je sice možná i pro „neisofix“, ale co jsem slyšela, tak je to docela na prd.
@Lejaa píše:
Cybex Juno fix je sice možná i pro „neisofix“, ale co jsem slyšela, tak je to docela na prd.
jako v čem, můžeš být konkrétní? To nerýpu, jen mě to fakt zaujalo a zajímá, pže já jsem lempl a s izofixem neumím, takže ji hážu bez, muž ji tam (izo)fixuje a krom toho, že bez izofixu se nedá napolohovat, tak mi v použití ani ničem jiném nepřijde rozdíl (bezpečnost by snad údajně měla být stejná, aspoň to psal výrobce, když jsme ji kupovali-srpen 2012).
@elanaa
mámy cybex juno fix a v našem autě vždy na isofixu (nacvaknout to už umím i já
takže je to fakt po pár pokusech blbuvzdorné
) a je to tam mnohem bezpečnější, sedačka se nehne z místa a pás drží pultík
tchánovci isofix nemají, takže když jedou děti s nima, tam mají sedačky jen položené na sedadlech a připnuté pásem, takže v případě nehody by se sedačka mohla pohnout doleva doprava, nebo i trochu dopředu, přece jen samotná pás není všemocný
Když jsme je kupovali my (srpen 2013) tak nás upozornili, že s isofixem je to vítěz své váhové kategorie, ale že bez isofixu už nezaručují tu samou bezpečnost i když zaručují stále velmi vysokou (bez isofixu vyhrála jiná, nevím, která
chtěli jsme isofix ten je prostě bezpečnější než sedačky bez něj)