Autosedačka, ta nejlepší?

287
3.7.14 12:19

autosedacka, ta nejlepší?

Zdravím :mavam:
Chtěla bych se zeptat kdo jste se v poslední době zaobiraly nákupem autosedacky, jakoú jste zvolily, ktera dopadla v testech nemít nejlépepe? Mala bude mit 12měsíců a u vajíčka pomalu vyrůstá. Děkuji za tipy. :kytka: hezké léto vsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
287
3.7.14 12:22

*omlouvám se za překlepy :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
3.7.14 12:24

My máme tuto a spokojenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
3.7.14 12:25

Je to romer safefix plus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
3.7.14 12:35

@kikibibi malého jsem dávala do větší sedačky v 15 měsících a měla jsem blok na posměrnou, tak má Cybex Sironu, která je 0-18 a jde proti i po směru jízdy. Malý bude mít za měsíc 2 roky a stále jezdí v protisměru a zatím nemám v plánu ho otáčet.
Za mě je i v tomhle věku sedačka v protisměru jednoznačně nejlepší volba. Akorát se musí počítat s vyšší investicí a většinu sedaček 0-18kg je možné v protisměru používat jenom do 13kg.
Edit:
Sestra bude v nejbližší době kupovat stejnou sedačku, jako máme my, pro téměř 18m chlapečka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
3.7.14 12:36

@kikibibi
Za mě Römer King plus. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
3.7.14 12:38

Máme Cybex Juno Fix 9-18 kg pro obě děti, jsou v ní spokojené, pultík jim nijak nevadí. Testů je plno, pokaždé s jiným vítězem, ale Cybex Pallas a Juno pokaždé obsadí první, druhé, nebo třetí místo ;)

• Citovat
  • Upravit
31388
3.7.14 12:38

@kikibibi my máme Cybex Junofix (9-18kg), značce věrni zůstanem, až dcerka vyroste z vajíčka, dostane ho (teď je synova) a jemu koupíme Cybex Solution (15-36kg). Kdybych vybírala teď 9-18kg, vybrala bych opět Junofix. Jen je třeba vyzkoušet, ne každé dítě psychicky snese před sebou pultík (byť je to asi o zvyku, dají se na něm dělat různý skopičiny :), jíst, spát), ale prostě ti maloši tam někdy ječí, takže naslepo bych tak drahou věc určitě nekupovala. U rodičů v autě máme Römer a je to nesrovnatelné…dítě okopává sedačku před sebou (ten pultík tomu brání), celkově je těžší, hůř se nandavá, vyndavá…nechci ji tu hanět, vím, že mraky lidí mají Römer a neměnily by, ale za mě fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
3.7.14 12:39

My máme pro obě děti maxi-cosi tobi a naprostá spokojenost :palec:

• Citovat
  • Upravit
8959
3.7.14 12:39

@kikibibi
Ahoj, záleží zda máte ISOFIX nebo ne:)
S isofisem vyšla nejlépe Cybex Juno fix (juno 2-fix). Pokud jste bez isofixu, tak velmi dobře vyšla Romer King plus :palec: s žirafím vzorem:) a tu máme..

Příspěvek upraven 03.07.14 v 12:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
3.7.14 12:40

@tezi

Neber to prosím jako rýpání, fakt mě to zajímá, v čem je to lepší? Pro mě už je pozdě ale pro druhé co se má narodit by mě to zajímalo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
3.7.14 12:43
@Natálka26 píše:
@teziNeber to prosím jako rýpání, fakt mě to zajímá, v čem je to lepší? Pro mě už je pozdě ale pro druhé co se má narodit by mě to zajímalo. :kytka:

Také jsem četla, že je to lepší protisměru. Bezpečnější. Při čelním nárazu se dítě zaboří zádama do sedačky, nikoliv poletí dopředu do pásů (pultíku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
3.7.14 12:47

@Lejaa

To je pravda, ale zase je blíž bočnímu airbagu si myslím, takže super, že se mu nestane nic díky odstředivý síle, ale zase je z boku vezme airbag - teda myslím, musela bych se jít podívat do auta kde přesně jsou a jak zahrnujou sedačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
3.7.14 12:51

@Natálka26 jak píše @Lejaa je to bezpečnější a to pro mě bylo rozhodující. Tuto sedačku jsem kupovala i přesto, že původně měl jít malý do Maxi-cosi Tobi, kterou jsem měla po starším synovi. Vím, že už u staršího syna jsem měla problém ho dát v 15 měsících do klasické sedačky 9-18kg, jenomže tenkrát se sedačka vybírala, aby se vešla dozadu s dalšími 2 :nevim:
@elanaa už mám v autě jenom Cybex a neměnila bych za jiné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
3.7.14 12:52

@tezi

Děkuji za vysvětlení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek