Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím ![]()
Chtěla bych se zeptat kdo jste se v poslední době zaobiraly nákupem autosedacky, jakoú jste zvolily, ktera dopadla v testech nemít nejlépepe? Mala bude mit 12měsíců a u vajíčka pomalu vyrůstá. Děkuji za tipy.
hezké léto vsem
@kikibibi malého jsem dávala do větší sedačky v 15 měsících a měla jsem blok na posměrnou, tak má Cybex Sironu, která je 0-18 a jde proti i po směru jízdy. Malý bude mít za měsíc 2 roky a stále jezdí v protisměru a zatím nemám v plánu ho otáčet.
Za mě je i v tomhle věku sedačka v protisměru jednoznačně nejlepší volba. Akorát se musí počítat s vyšší investicí a většinu sedaček 0-18kg je možné v protisměru používat jenom do 13kg.
Edit:
Sestra bude v nejbližší době kupovat stejnou sedačku, jako máme my, pro téměř 18m chlapečka
Máme Cybex Juno Fix 9-18 kg pro obě děti, jsou v ní spokojené, pultík jim nijak nevadí. Testů je plno, pokaždé s jiným vítězem, ale Cybex Pallas a Juno pokaždé obsadí první, druhé, nebo třetí místo ![]()
@kikibibi my máme Cybex Junofix (9-18kg), značce věrni zůstanem, až dcerka vyroste z vajíčka, dostane ho (teď je synova) a jemu koupíme Cybex Solution (15-36kg). Kdybych vybírala teď 9-18kg, vybrala bych opět Junofix. Jen je třeba vyzkoušet, ne každé dítě psychicky snese před sebou pultík (byť je to asi o zvyku, dají se na něm dělat různý skopičiny
, jíst, spát), ale prostě ti maloši tam někdy ječí, takže naslepo bych tak drahou věc určitě nekupovala. U rodičů v autě máme Römer a je to nesrovnatelné…dítě okopává sedačku před sebou (ten pultík tomu brání), celkově je těžší, hůř se nandavá, vyndavá…nechci ji tu hanět, vím, že mraky lidí mají Römer a neměnily by, ale za mě fakt ne.
@kikibibi
Ahoj, záleží zda máte ISOFIX nebo ne:)
S isofisem vyšla nejlépe Cybex Juno fix (juno 2-fix). Pokud jste bez isofixu, tak velmi dobře vyšla Romer King plus
s žirafím vzorem:) a tu máme..
Příspěvek upraven 03.07.14 v 12:41
Neber to prosím jako rýpání, fakt mě to zajímá, v čem je to lepší? Pro mě už je pozdě ale pro druhé co se má narodit by mě to zajímalo. ![]()
@Natálka26 píše:
@teziNeber to prosím jako rýpání, fakt mě to zajímá, v čem je to lepší? Pro mě už je pozdě ale pro druhé co se má narodit by mě to zajímalo.
Také jsem četla, že je to lepší protisměru. Bezpečnější. Při čelním nárazu se dítě zaboří zádama do sedačky, nikoliv poletí dopředu do pásů (pultíku).
To je pravda, ale zase je blíž bočnímu airbagu si myslím, takže super, že se mu nestane nic díky odstředivý síle, ale zase je z boku vezme airbag - teda myslím, musela bych se jít podívat do auta kde přesně jsou a jak zahrnujou sedačku.
@Natálka26 jak píše @Lejaa je to bezpečnější a to pro mě bylo rozhodující. Tuto sedačku jsem kupovala i přesto, že původně měl jít malý do Maxi-cosi Tobi, kterou jsem měla po starším synovi. Vím, že už u staršího syna jsem měla problém ho dát v 15 měsících do klasické sedačky 9-18kg, jenomže tenkrát se sedačka vybírala, aby se vešla dozadu s dalšími 2 ![]()
@elanaa už mám v autě jenom Cybex a neměnila bych za jiné ![]()