Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@elanaa píše:
jako v čem, můžeš být konkrétní? To nerýpu, jen mě to fakt zaujalo a zajímá, pže já jsem lempl a s izofixem neumím, takže ji hážu bez, muž ji tam (izo)fixuje a krom toho, že bez izofixu se nedá napolohovat, tak mi v použití ani ničem jiném nepřijde rozdíl (bezpečnost by snad údajně měla být stejná, aspoň to psal výrobce, když jsme ji kupovali-srpen 2012).
Vlastní zkušenost nemám, takže prodávám, jak jsem nakoupila. Četla jsem o tom i nějaký článek, možná o tom byla i diskuze tady na emiminu (měla jsem Cybex vybranou a protože nemáme isofix, tak jsem o tom hledala co nejvíce info). Psali, že bezpečnost sice je, ale není pak 100% - tedy alespoň ne taková jako s isofixem.
Každopádně si vše nepamatuji, vypustila jsem to z hlavy, protože pro mě byla ve výsledku důležitá informace, že do auta bez izofixu je lepší i sedačka bez isofixu.
Pokud máš dobrou zkušenost, jedině dobře. Já se rozhodla pro koupi bez.:)
@subsomi @Lejaa díky. Já právě v tom nevidím až takovej rozdíl, mi to přijde přepásaný tím pásem vlastně jako „člověk“, u té Römerky mi skoro vadí víc ty pásy jen přes ramena. Ale dobrý-budu na sobě pracovat
a zkusím se naučit to tam dávat.
Holky kdo máte pultiky, jdou pultiky odebrat a poutat i jen na pásy?
@kikibibi jak u který sedačky, třeba Cybex Pallas (9-36kg) je na tom založená, do 15kg s pultíkem, od 15+ bez). Ale Junofix by tak nefungoval z podstaty věci, ten pultík má fungovat jako jakýsi „airbeg“ a chránit orgány bříška. Jak u jiných značek nevím.