Autoškola - jak odhadnout vzdálenost krajnice?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
312
2.11.15 19:59

autoskola prikop

Ahoj nevěděla jsem kam muj dotaz zaradit :) dělám autoškolu. Dnes první jízda ale předtím jsem jezdila s kamarádem. Pořád mě to při řízení táhne do příkopy. Neodhadnu jestli jedu u krajnice akorat nebo moc. Máte na to nejakou radu?? Nekdo kdo to tak taky mel?? Porád vjizdim ke krajnici a do prikopy skoro…nevim jak to odhadnout..dekuji moc :( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3486
2.11.15 20:02

Jezdím tak, abych byla spíš u středové čáry, koukám hlavně na to, abych se vlezla na silnici s protijedoucím vozidlem. Tohle jsem nikdy neřešila :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.11.15 20:03

Já bych zkusila použít zrcátko… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
2.11.15 20:11

Mluvis o tom s ucitelem? Na takove a vsechny podobne veci se ho ptej a jestli je dobry, tak ti poradi i figle. Ja mela prave suproveho ucitele a ten mi polopaticky vysvetlil hodne veci a mnoho z nich predavam i dal…
Jinak jak pise @Descent -drzet se stredove cary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.11.15 20:13

Zrcátko na tvé straně - mrkneš, jak daleko jsi od čáry - zrcátko na druhé straně je asi pro tebe obtížné se jen tak mrknout a tu chvilku se nedívat před sebe, úplně se vidím :lol:
Najdi si na předním skle nějaký bod - konec stěrače nebo tak a sleduj si vzdálenost od kraje takhle, než to zvládneš jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
2.11.15 20:25
@kajuska001 píše:
Ahoj nevěděla jsem kam muj dotaz zaradit :) dělám autoškolu. Dnes první jízda ale předtím jsem jezdila s kamarádem. Pořád mě to při řízení táhne do příkopy. Neodhadnu jestli jedu u krajnice akorat nebo moc. Máte na to nejakou radu?? Nekdo kdo to tak taky mel?? Porád vjizdim ke krajnici a do prikopy skoro…nevim jak to odhadnout..dekuji moc :( :nevim:

Ahoj, nevim jestli se to dá aplikovat v autoškole, ale já mám doteď na palubovce u skla malého medvídka (fakt mini), a vím, že mu pravá krajnice musí procházet hlavou a jsem tak akorát u kraje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
2.11.15 20:28

Když jsem chodila do autoškoly, taky jsem hopsala po silnici zleva doprava. Instruktor si toho samozřejmě všimnul a řekl, že se mám snažit koukat se na auto před sebou jak jede, že to srovnám. Mě to teda pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
2.11.15 20:29

1. zeptej se ucitele, 2. nasteluj si dobre zrcatka a obcas je i pouzij…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
2.11.15 20:32

Většinou jsou na silnicích vidět již vyjeté koleje, tak těch se drž, mě to pomohlo…ale i ted na mě občas manžel houkne, že jedu moc u kraje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
2.11.15 20:34

@kajuska001 s tím jsem taky dlouho bojovala. Mně pomohlo koukat se co nejdále před sebe, nikdy ne pod kola. A tikat očima. A ze začátku jezdit tam kde je vidět střed silnice, ať už přerušovaná čára nebo něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.11.15 20:40
@dendule4 píše:
Většinou jsou na silnicích vidět již vyjeté koleje, tak těch se drž, mě to pomohlo…ale i ted na mě občas manžel houkne, že jedu moc u kraje :mrgreen:

My takhle na sebe houkáme s manželem navzájem… Spolujezdec to prostě vidí jinak, než řidič… Takže mně přijde, že moc u krajnice jezdím manžel, manželovi, že já… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
2.11.15 20:54

Já jezdím tak, že mám krajnici uprostřed palubovky (z mého pohledu) a kontroluji v zrcátku. Měla jsem s tím ze začátku taky problém, ale chce to cvik, teď už jedu automaticky, tak akorát u kraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
2.11.15 20:55

Mě by také zajímalo, jak jsem daleko od krajnice. Když mi čára probíhá asi uprostřed? levého stěrače, je to, myslím, akorát. Instruktor by to měl vědět. Jinak se taky snažím vejít na silnici s protijedoucím autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396

@kajuska001 a fakt to tak je nebo to připadá jen tobě? Učitel tě na to upozornil?
Když jsem ze začátku jezdila sama už po autoškole po úzké cestě, tak jsem si naštelovala pravé zrcátko tak, že jsem v něm viděla kolo a krajnici. Ale v autoškole to tak mít nesmíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
@Malaga píše:
Ahoj, nevim jestli se to dá aplikovat v autoškole, ale já mám doteď na palubovce u skla malého medvídka (fakt mini), a vím, že mu pravá krajnice musí procházet hlavou a jsem tak akorát u kraje ;)

To se dá aplikovat všude, kamarádku v autoškole i učili, že má mít krajnici v mezeře mezi stěračema (vypnutýma tedy :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák