Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj nevěděla jsem kam muj dotaz zaradit
dělám autoškolu. Dnes první jízda ale předtím jsem jezdila s kamarádem. Pořád mě to při řízení táhne do příkopy. Neodhadnu jestli jedu u krajnice akorat nebo moc. Máte na to nejakou radu?? Nekdo kdo to tak taky mel?? Porád vjizdim ke krajnici a do prikopy skoro…nevim jak to odhadnout..dekuji moc
![]()
Jezdím tak, abych byla spíš u středové čáry, koukám hlavně na to, abych se vlezla na silnici s protijedoucím vozidlem. Tohle jsem nikdy neřešila
![]()
Mluvis o tom s ucitelem? Na takove a vsechny podobne veci se ho ptej a jestli je dobry, tak ti poradi i figle. Ja mela prave suproveho ucitele a ten mi polopaticky vysvetlil hodne veci a mnoho z nich predavam i dal…
Jinak jak pise @Descent -drzet se stredove cary.
Zrcátko na tvé straně - mrkneš, jak daleko jsi od čáry - zrcátko na druhé straně je asi pro tebe obtížné se jen tak mrknout a tu chvilku se nedívat před sebe, úplně se vidím ![]()
Najdi si na předním skle nějaký bod - konec stěrače nebo tak a sleduj si vzdálenost od kraje takhle, než to zvládneš jinak.
@kajuska001 píše:
Ahoj nevěděla jsem kam muj dotaz zaraditdělám autoškolu. Dnes první jízda ale předtím jsem jezdila s kamarádem. Pořád mě to při řízení táhne do příkopy. Neodhadnu jestli jedu u krajnice akorat nebo moc. Máte na to nejakou radu?? Nekdo kdo to tak taky mel?? Porád vjizdim ke krajnici a do prikopy skoro…nevim jak to odhadnout..dekuji moc
![]()
Ahoj, nevim jestli se to dá aplikovat v autoškole, ale já mám doteď na palubovce u skla malého medvídka (fakt mini), a vím, že mu pravá krajnice musí procházet hlavou a jsem tak akorát u kraje ![]()
Když jsem chodila do autoškoly, taky jsem hopsala po silnici zleva doprava. Instruktor si toho samozřejmě všimnul a řekl, že se mám snažit koukat se na auto před sebou jak jede, že to srovnám. Mě to teda pomohlo.
1. zeptej se ucitele, 2. nasteluj si dobre zrcatka a obcas je i pouzij…
Většinou jsou na silnicích vidět již vyjeté koleje, tak těch se drž, mě to pomohlo…ale i ted na mě občas manžel houkne, že jedu moc u kraje ![]()
@kajuska001 s tím jsem taky dlouho bojovala. Mně pomohlo koukat se co nejdále před sebe, nikdy ne pod kola. A tikat očima. A ze začátku jezdit tam kde je vidět střed silnice, ať už přerušovaná čára nebo něco.
@dendule4 píše:
Většinou jsou na silnicích vidět již vyjeté koleje, tak těch se drž, mě to pomohlo…ale i ted na mě občas manžel houkne, že jedu moc u kraje
My takhle na sebe houkáme s manželem navzájem… Spolujezdec to prostě vidí jinak, než řidič… Takže mně přijde, že moc u krajnice jezdím manžel, manželovi, že já…
![]()
Já jezdím tak, že mám krajnici uprostřed palubovky (z mého pohledu) a kontroluji v zrcátku. Měla jsem s tím ze začátku taky problém, ale chce to cvik, teď už jedu automaticky, tak akorát u kraje.
Mě by také zajímalo, jak jsem daleko od krajnice. Když mi čára probíhá asi uprostřed? levého stěrače, je to, myslím, akorát. Instruktor by to měl vědět. Jinak se taky snažím vejít na silnici s protijedoucím autem.
@kajuska001 a fakt to tak je nebo to připadá jen tobě? Učitel tě na to upozornil?
Když jsem ze začátku jezdila sama už po autoškole po úzké cestě, tak jsem si naštelovala pravé zrcátko tak, že jsem v něm viděla kolo a krajnici. Ale v autoškole to tak mít nesmíš ![]()
@Malaga píše:
Ahoj, nevim jestli se to dá aplikovat v autoškole, ale já mám doteď na palubovce u skla malého medvídka (fakt mini), a vím, že mu pravá krajnice musí procházet hlavou a jsem tak akorát u kraje
To se dá aplikovat všude, kamarádku v autoškole i učili, že má mít krajnici v mezeře mezi stěračema (vypnutýma tedy
).