Autoškola v zimě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
235
20.11.13 15:02
@Poison Ivy píše:
Půjdu proti proudu, za mě to byla hrůza nejen kvůli sračkám na silnici, ale i brzkému stmívání :)
:kytka: :kytka: :kytka: :kytka: toho se právě bojím :kytka: hold má vše nějaké pro a nějaké proti
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
20.11.13 15:03
@tterka píše:
Já když naposledy vezla mírně picnutého muže, tak šel málem pěšky, protože mě tak vytočil, že jsem zastavila a otevřela mu dveře. Čuměl jako puk, zavřel dveře a od té doby ani nemukl :lol:. To ti byl takový klid :lol:
:kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: tak to věřím :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
20.11.13 15:07

Já dělala autoškolu v zimě (leden, únor) a to v Liberci. Takže dva metry sněhu, všude led na silnicích a popravdě jsem za to moc ráda. Naučila jsem se jezdit v tom nejhorším počasí co mohlo být, a bezpečně, když vedle mě seděl někdo kdo mi radil jak na to, předával zkušenosti a ještě měl vlastní pedál na brzdu kdyby něco ;) kdybych měla jízdy v létě, tak bych z toho pak v zimě byla na palici, protože bych se bála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
20.11.13 15:07

Je fakt, že na výběru autoškoly záleží hodně, u nás doma atoškolničí celá rodina, i tchyně i tchán, tak o tom občas něco u oběda slyším, poctivých autoškol už je málo, hodně jich ubírá žákům jízdy, teorii taky flákaj, takže bych si taky nejdřív zjistila nějaké reference o jednotlivých autoškolách, ve městech máte určitě velkej výběr. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
20.11.13 15:09

Já dělala autoškolu od prosince do března v Praze a v pohodě, jízdy hlavně po večerech. 2 výhody: přestala jsem se bát jet ve tmě a měla jsem v reálu na parkovišti ve sněhu vyzkoušeny smyky a jak na ně reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
20.11.13 15:18

Je lepší dělat autoskolu v zimě. Naučíš se jezdit na snihu a po tmě. Ty co dělali v létě se pak hrozili zmy, Bali se jezdit a tak nejezdili vůbec. Člověk co dělal v zimě to pak přes léto to vypiloval a další rok ho sníh už nepřekvapil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
20.11.13 15:29
@goldenka píše:
Je lepší dělat autoskolu v zimě. Naučíš se jezdit na snihu a po tmě. Ty co dělali v létě se pak hrozili zmy, Bali se jezdit a tak nejezdili vůbec. Člověk co dělal v zimě to pak přes léto to vypiloval a další rok ho sníh už nepřekvapil.

Přesně s tím souhlasím, lepší se naučit v nejhorších možných podmínkách když máš vedle sebe instruktora, který může v rámci svých možností zasáhnout než se naučit jezdit piánko v létě, do zimy se malinko rozjezdit a pak se bát sněhu, náledí, tmy…Já řídím už 12 let, myslím, že dobře, ale v zimě mám respekt nedobrý pocit jezdit na sněhu a ledu, jezdím často, i na hory, s prckem…Takže natrénovat v zimě je určo lepší. A pokud se budeš cítit nejistá tak si klidně připlatit hodiny. A další důležitá věc hned po získání řidičáku jezdit a jezdit a jezdit, kdykoli, kamkoli, jakkoli daleko a v jakýchkoli podmínkách. Není nic pitomějšího si udělat papíry a pak půl roku rok nejezdit a pak se pokoušet znovu začínat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
20.11.13 15:51

@ZandaU No klidně do toho jdi, vyber pořádnou autoškolu s dobrými recenzemi :palec:…Jen Ti přeji ať máš „štěstí“ na počasí, třeba já před lety taky záměrně dělala autoškolu v zimě a v Praze, a mimochodem těšila jsem se jak mi to na sněhu a ledu všechno instruktorka vyvětlí a prd :zed: k mé velké smůle za celou dobu co jsem chodila na jízdy nenapadl ani centimetr sněhu, ani na závěrečkách nic, takže mé plány o tom jak mě naučí reagovat na smyk apod.se rozplynuly a musela jsem si počkat až na další rok a dokopat přítele aby mi to ukázal :jazyk:
Tak hodně zdaru a s úsměvem do toho, uvidíš, že to bude fajn :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
20.11.13 15:53

Jdi do toho, tvrdí se že nejlepší je začínat s autoškolou na suchu a dojíždět na sněhu. A myslím že když se „vycepuješ“ tak pak budeš perfektní řidička. :) držím palce

• Citovat
  • Upravit
72725
20.11.13 15:54

@ZandaU dělala jsem autoškolu na sněhu, v Beskydech. Vystresovaná až hrůza, ale časem jsem zjistila, že to bylo dobře, protože mi instruktor naučil, jak se na takovém povrchu chovat. neboj se toho, od toho tam ten instruktor je :hug: A nepanikař, snaž se uklidnit, jinak budeš dělat zbytečné chyby ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.11.13 18:37

@ZandaU nedělala jsem autoškolu v Budějovicích, ale dělala jsem ji v zomě. A v pohodě, naučili mě, jak se s autem pohybovat po sněhu, po ledu, ve vánici, v břečce (to všechno jsme totiž vždycky při mých jízdách chytli) ;) Instruktora jsem měla super, trpělivost se mnou měl, ale mně řízení i celkem šlo (vím, samochvála smrdí) :lol:
Ale nevím, jestli je dobré za každou cenu překonávat strach z aut, abys pak nebyla na silnici vystreslá a ne způsobila nějakou nehodu tím, že budeš zmnatkovat. :nevim: Samozřejmě tě neznám a být to tak nemusí, jen si myslím, že nemá cenu něco lámat přes koleno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
20.11.13 18:38

@atominnka Tak co, stihneš ještě ten adventní věnec jako loni? :lol: Držím palce, ať jde vše hladce!
Sorry za OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.11.13 18:42

@kattie hehe, věnců jsem stihla už 12 a ted jdu dopéct poslední 2 a chaloupku :mrgreen: Ozdobit to snad taky stíhám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11482
20.11.13 19:59

@atominnka Ty teda jedeš :lol: Hoď pak nějaký fota pro inspiraci, určitě jsou krásný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.13 13:21

Autoškola pro mamku v zimě

Ahoj holky, jde o mojhi mamku, ridicak ziskala kdysi nejak zahadnym zpusobem :-) po cca 2 navstevach autoskoly-jezdit ale neumi a neumela! Ted se uci v autoskole od zacatku, prekonalai ve svem veku strach.
Uci se ji to hur, ma navic lehkou dysfunkci, pomaleji si pamatuje obrazky a dopravni situace-znacky, krizovatky, ma pomalejsi reakce, je to spojeno podle lekare s jeji dyskalkulii-hur pocita, nikdy se poradne nenaucila treba celou nasobilku :-),jakmile jsou to cislice nebo obrazce, hur si je-na rozdil od pismen-pamatuje.Moc se ale snazi a uz s lektorkou jezdi po Praze. Lektorka ale rika, ze je nutne zvlast pri te dysfunkci, aby hned jezdila po skonceni vyuzky na svem aute- ona je vsak mimoprazska, dostala auto jak darek, ojetinu, ale ma ho tam. V miste autoskolu, zvlast ve sve specificke situaci nenasla, proro se uci v Praze, kde cast tydne(3 dny v tydnu) pracuje.
Bydli doma ale na kopci podobnem Petrinu, je to na horach, obec pres jejichpozadavky nesype a neprotahuje, je tam souvisly led a v zime zaveje snehu (za rohem je lyzar. vlek!!!,opravdu je to vysoko),takze ani sousede nejezdi prilis shora, pres zimu moc nevyjizdeji, jen jeden soused s dzipem. Urcite po dokonceni nebude v te lokalite u nich hned jezdit.Do Prahy auto brat nebude, tady neni ani kde parkovat a nepotrebuje ho tu.
Lektorka rika, ze kdyz se horko tezko nauci v Praze, je nesmysl pak prerusit a nejezdit, ze se mela radeji zacit na jare a po skonceni se vyjezdit doma v jejich lokalite. Navrhuje take moznost prerusit, aby do toho necpala penize, a vratit se k nim do autoskoly pred koncem zimy a pak pokracovat plynule na svem aute. Pripominam, ze u ni se predpoklada, ze vyuka u ni bude trvat dlouho, nestaci ji deset, dvacet hodin :-),zacina od zacatku, takze do toho dava uspory, plati za kazdou hodinu cvicne jizdy a levne to neni.Co byste poradili? Tata umrel, ja ziju mimo CR, nema s ni kdo doma na horach jezdit a aby zacinala sama vyjet nekam na led a neosetrene vozovky, to se mi nelibi.Dik a prominte mi anonym, jsou to rodinne veci a nechci je vypisovat pred znamymi, ktere tu mam. Dekuju za kazdou radu :* :srdce: Mamca bohata neni, jde o to, aby ty penize vynalozila ucelne. Prispivam ji na to, dotyka se to i mne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze