Averze na dítě přítele

183
21.12.21 20:40

Averze na dítě přítele

Dobrý den, mám prosbu o pomoc, jak se zbavit averze na pritelova syna. Jsme spolu víc jak tři roky a poslední rok to nějak nezvládám s averzi na 11ti leteho kluka z prvního manželství. Sama mám dvě hodně dcery, které tedy ale se synem partnera vycházejí dobře. Někde ta averze vznikla, kdy kluk ve škole sikanoval v uvozovkách holčičku a díky jeho matce z toho neměl žádný trest a kluk je tak nějak prostě rozmazlenej a je to silnější a silnější a mám pocit že cokoliv udělá a řekne je špatně. Vadí mi u
I když o něm přítel něco vypráví když u nás neni. Ale ráda bych to v sobě nějak zlomila, proroze to začíná mít vliv na vztah s partnerem
Nicméně jemu se svěřit s touto věci opravdu nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
195
21.12.21 20:51

Vždycky se chovej tak, jak chceš, aby se partner choval se k tvým holčičkam.
To dítě jistě tak hrozně nebude, a holčičky nebudou jistě tak dokonale.
Navíc, je to půlka tvého partnera, takže jíste na něm najdeš i dobré stránky.
Stavět se mezi partnera a jeho dítě nemá smysl, pokud ten chlap stejně stojí zato, vybral by si to dítě :)

Kdo chce hledá způsoby, kdo ne, hledá výmluvy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
21.12.21 20:54

Jo a k té rozmazlenosti.. Každý ví jak nejlépe vychovat ""sousedovo"" dítě, spíš bych hledala naopak společné zájmy a tebe bude těšit, že Vás vztah všech, bude o to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
21.12.21 20:55

Našla jsi ho s dítětem ty máš též. Tak že jsi věděla do čeho jdeš.
Buď tě bude dál vadit a můžeš si zbalit kufry a jít o dům dál a nebo si prebrat myšlenky.
Jasný že tvé dvě holky jsou dokonale a pro něj bude dokonalý jeho syn ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15275
21.12.21 20:59

@whitewoman Ty pocity které máš vůči nevlastnímu dítěti jsou docela bezne, nejsou ale správne a to ty víš. Tak si je nech pro sebe a ke klukovi se chovej normálně, představ si sebe jako malou holku, nebo svoje dcery, že by někdo vůči nim měl takové negativní myšlenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.12.21 20:59
@whitewoman píše:
Dobrý den, mám prosbu o pomoc, jak se zbavit averze na pritelova syna. Jsme spolu víc jak tři roky a poslední rok to nějak nezvládám s averzi na 11ti leteho kluka z prvního manželství. Sama mám dvě hodně dcery, které tedy ale se synem partnera vycházejí dobře. Někde ta averze vznikla, kdy kluk ve škole sikanoval v uvozovkách holčičku a díky jeho matce z toho neměl žádný trest a kluk je tak nějak prostě rozmazlenej a je to silnější a silnější a mám pocit že cokoliv udělá a řekne je špatně. Vadí mi u
I když o něm přítel něco vypráví když u nás neni. Ale ráda bych to v sobě nějak zlomila, proroze to začíná mít vliv na vztah s partnerem
Nicméně jemu se svěřit s touto věci opravdu nemůžu.

A co se stane, až budou z tvých dcer otravné puberťačky a příťa si přijde na ně stěžovat na epipi…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
21.12.21 21:01

Je fajn, že s tim chceš něco dělat. Nikdy nevíš jak osud zamíchá karty. Najdi v sobě ty nejněžnější city s věnuj je tomu klukovi, on to bude mít teď v puberte hooodne těžký :lol:, nedělej mu mámu, ale můžeš pro nej být pevným zázemím až bude vzdorovat rodičům a být jeho kamarádkou… i když ti jeho výchova není vlastní.. měj ho ráda… v dospělosti o tobě bude mluvit jako o skvělé macešce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11240
21.12.21 21:06

Kolik je tvým dcerám? Jsou asi mladší, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
21.12.21 21:08

Zajímalo by mě, kolik z vás co tu přispíváte je v podobné situaci jako zakladatelka diskuze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
21.12.21 21:16

Averze je podle mě fakt nepříjemná emoce. Co tak pátrám v paměti, tak mě přešla ke dvěma lidem, v podstatě poté,.co jsem je lépe poznala, vždy to chtělo čas a nějakou interakci. U jiných lidí mě nepřešla vůbec. To nevlastní dítě je taková specifická situace. Znáš knihu Třetí rodič? Jestli ne, tak si ji přečti, je taková podporující :). Nevlastní dítě tě může štvát úplně stejně, jako kterýkoli člověk, kterého musíš vídat, máš právo mít takové pocity. Že sis toho chlapa vybrala dobrovolně, neznamená, že si nemůžeš postěžovat, že je pro tebe vztah s jeho synem těžký. U kluka bych si vytyčila za cíl to, aby ti,,nevadil", odtud se pak lépe pracuje na pozitivním vztahu. Nepodporuj v sobě aktivně negativní pocity vůči němu, mysli na něco jiného, když tě naštve. Uznej, pokud se mu něco povede nebo na něm najdeš nějakou dobrou vlastnost. Snaž se ho vidět objektivně, ne v černém, ani v růžovém světle..

• Citovat
  • Upravit
195
21.12.21 21:16

@azaleila
Třeba já :) akorát s manželem máme jen Jendo společné 3lete a on má ještě z dřívějšího vztahu jedno 14lete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
21.12.21 21:18
@azaleila píše:
Zajímalo by mě, kolik z vás co tu přispíváte je v podobné situaci jako zakladatelka diskuze?

Manžel má syna z prvního manželství, ale averzi jsem na něho naštěstí zatím teda nechytla. :)

• Citovat
  • Upravit
17363
21.12.21 21:28
@terka-com píše:
Jo a k té rozmazlenosti.. Každý ví jak nejlépe vychovat ""sousedovo"" dítě, spíš bych hledala naopak společné zájmy a tebe bude těšit, že Vás vztah všech, bude o to lepší.

vlastní zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
21.12.21 21:29
@JiříkMazlík píše:
Našla jsi ho s dítětem ty máš též. Tak že jsi věděla do čeho jdeš.
Buď tě bude dál vadit a můžeš si zbalit kufry a jít o dům dál a nebo si prebrat myšlenky.
Jasný že tvé dvě holky jsou dokonale a pro něj bude dokonalý jeho syn ;)

prožil sis to, že tak dobře víš, o čem mluvíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
21.12.21 22:07

@azaleila
Ano :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...