Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jitusee píše:
@holkaZ Jistotu holka zlata nemáš nikdy.
tak nějak. Ale je fakt, že s každým rokem navíc se snižuje pravděpodobnost, že s tří nebo pětiletým (nebo měsíčním) klukem zjistí, že si nemají co říct…
Když se někdo do svatby nebo dětí žene po pár měsících, tak je prostě hazardér, ale jestli má čekat tři nebo čtyři roky už asi takovou roli nehraje.
Já si o „jistotě“ mohla přemýšlet někdy po deseti letech vztahu, ale to zase, kdo má tolik času čekat, zvlášť pokud nejde o prvního partnera? A ani tak není nikde psáno, že spolu zestárneme ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
tak nějak. Ale je fakt, že s každým rokem navíc se snižuje pravděpodobnost, že s tří nebo pětiletým (nebo měsíčním) klukem zjistí, že si nemají co říct…
Když se někdo do svatby nebo dětí žene po pár měsících, tak je prostě hazardér, ale jestli má čekat tři nebo čtyři roky už asi takovou roli nehraje.Já si o „jistotě“ mohla přemýšlet někdy po deseti letech vztahu, ale to zase, kdo má tolik času čekat, zvlášť pokud nejde o prvního partnera? A ani tak není nikde psáno, že spolu zestárneme
Je to jak píšete. Bohužel vztahy se řeší od jakživa a řešit budou. Většina se tomu nevyhne ani kdyby se na hlavu postavila… ![]()
@holkaZ píše:
SouhlasAbych měla jistotu, žila jsem s mužem šest let, než jsme pořídili první mimčo. Je fakt že jsme se snad ještě nikdy nepohádali…
A to jsme spolu skoro pořád…
jistotu nemáš nikdy…
taky jsme měli první dítě až asi po 5 ti letech vztahu a společnýho bydlení…a stejně ted´po 17 letech jdeme od sebe jak už tu někdo psal já se vyvíjím on mě brzdí a sráží…dělal to vždy jen já to přehlížela…prostě jak si řekneš, že je to jen kvůli dětem je to o ničem…
@holkaZ Svatá pravda ![]()
@Mar__tanka1983 To je fakt, myslim ze kdyz uz se vztah odehrává v rámci let, tak je jejich počet uz jedno.
Ja prvního syna mam taky z podobného vztahu (nebo se mi tak aspon zda, jako autorka ). Ja ale do dítěte nesla z naivity, ale neplánovaně jsem otěhotněla, na potrat jsem jít nechtěla, tak jsem tomu vztahu dala šanci. Nelituji toho, ale nelituji ani toho, ze jsem po 5 letech našla sílu, abych ten vztah ukončila. Diky tomu jsem našla svého manžela (nebo on spis me ) a mam to štěstí prožívat lásku takovou, o jake jsem hluboce přesvědčena ![]()
@brumdinka píše:
jistotu nemáš nikdy…taky jsme měli první dítě až asi po 5 ti letech vztahu a společnýho bydlení…a stejně ted´po 17 letech jdeme od sebe jak už tu někdo psal já se vyvíjím on mě brzdí a sráží…dělal to vždy jen já to přehlížela…prostě jak si řekneš, že je to jen kvůli dětem je to o ničem…
Tak Vy jste věděla od začátku že Vás muž brzdí. Mě muž naopak podporuje ve všem, takže zrovna tohle nám nehrozí…
Vlastně jsem nikdy nepochybovala o našem vztahu. Ale nikdy neříkej nikdy platí ve všech oblastech života, to je fakt… Rupnout v bedně nám může kdykoliv, během příštích padesáti let ![]()
@Jitusee píše:
@holkaZ Svatá pravda
@Mar__tanka1983 To je fakt, myslim ze kdyz uz se vztah odehrává v rámci let, tak je jejich počet uz jedno.
Ja prvního syna mam taky z podobného vztahu (nebo se mi tak aspon zda, jako autorka ). Ja ale do dítěte nesla z naivity, ale neplánovaně jsem otěhotněla, na potrat jsem jít nechtěla, tak jsem tomu vztahu dala šanci. Nelituji toho, ale nelituji ani toho, ze jsem po 5 letech našla sílu, abych ten vztah ukončila. Diky tomu jsem našla svého manžela (nebo on spis me ) a mam to štěstí prožívat lásku takovou, o jake jsem hluboce přesvědčena
Přesně tak, ničeho nelitovat a je vidět, že Vám štěstí bylo nakloněno ![]()
@holkaZ nevěděla jsem to od začátku, to bych s ním nebyla a tím vztahem jsem si taky byla jistá ![]()
to spíš jen že život je změna a vztahy se vyvíjí a jediná jistota je smrt…
@brumdinka píše:
@holkaZ nevěděla jsem to od začátku, to bych s ním nebyla a tím vztahem jsem si taky byla jistáto spíš jen že život je změna a vztahy se vyvíjí a jediná jistota je smrt…
Myslela jsem že jste ustupovala a pak otěhotněla… Tak mi to vyznělo. Ale ta smrt je jistá, hlavně ať se ve zdraví dožijem stovky ![]()
@holkaZ né to všechno začalo mnohem mnohem později ty problémy ve vztahu a tchýně v baráku tomu zrovna neprospěla… stačí 99 ![]()
@holkaZ přesně tak! nikdy neříkej nikdy. Musím zde uvést jako příklad vztah mých rodičů, kteří jsou manželé 35 let a až teď mají vztahové problémy.. Je to na rozvod, ale mamka je hrozný dobrák, takže s otcem zůstane, i když by si zasloužila někoho mnohem lepšího…
Já jsem s přítelem teprve pár měsíců, a oba jsme přesvědčeni, že spolu chcem strávit celý život. Docela mě děsí jak tady píšete, že ste si také mysleli, že je to to právé, ale po několika letech zjistili, že ne.Ale máe asi pravdu, jisá je jen smrt
Třeba to nebyla pravá láska, jen vyhovující vztah s partnerem. Tak to může mít i třeba zakladatelka. Každého občas ten druhý štve, ale s takovouhle ponorkou kterou popisuje zakladatelka, se těžko pracuje :/
@Anonymjm a třeba to byla ta pravá láska jen nic netrvá věčně ani láska k jedné slečně ![]()
Mám to teď dost podobné. Také jsme s přítelem několik let a je to teď strašné. Máme společnou domácnost, ale horší je to, že jsem mu stačila i zahnout.
![]()
Co je o to horší, tak to, že mě to teď v tuhle chvíli nemrzí a nějak je to mezi námi chladné, sex jsme měli od začátku prosince 2×. On nic podobného nepociťuje, je to takový samotář, do společnosti se moc nehrne. Jsme velký protiklady…jenom nevím co dál ![]()
@Anonymjm po několika měsících jeste pracuje chemie, to jeste aby jsi mela pochybnosti ![]()