Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
No tak ted jsem trochu prekvapena z toho, co tu o Azalii ctu
.
Jsem 4m po porodu, mam za sebou prvni injekci Depo Provery, ale protoze se za par mesicu budeme pomalu chystat na druhy mimi, chtela jsem radsi brat pilule. PO ty injekci se muze stat, ze ma ucinek jeste az pul roku. Ale kdyz to tak ctu, vubec se mi do ty Azalie nechce - zrovna dneska jsem si koupila plnou davku.
Opravdu mate takovy dramaticky zkusenosti se zmenami nalad? Myslite si, ze to zpusobuji hormony z HA?
Blby je, ze pro kojici moc moznosti neni - bud injekce nebo Azalia…
No mam jeste par dni na rozmyslenou nez bych ji mela brat, tak asi jeste probrouzdam nejaky diskuse, protoze me to fakt nahlodalo ![]()
z vlastnej skúsenosti Azaliu nedoporučujem. Cítila som sa po nej strašne - znižovala mi libido a často som špinila, čo sa stále zhoršovalo, nakoniec každý týždeň a trvalo to tak 4 dni, no hrozné… doktorka mi vravela, že je to u tejto ATK tak 50/50, vzhľadom k tomu, že neobsahuje estrogén, mnnohým ženám nesadne.
Azalia už nikdy…mám velmi špatnou zkušenost…ze začátku užívání jsem krvácela (to jsem vzala v pohodě), ale špatná nálada až vztek a to hlavně v noci, vypadávání vlasů (už se mi začaly dělat kouty
), problémy s pletí, pálení očí, chuť na sex mizivá…to už jsem v pohodě nebrala. Antikoncepci jsem vysadila a to byla změna
…nedoporučila bych ty prášky ani největšímu nepříteli a to beze srandy …
rovněž nedoporučuji, celé roky jsem brala Tri-regol, jednak velký rozdíl v ceně, Azalii beru 2 měsíc, cena 540,–kč, už při třetí tabletě silné bolesti hlavy, v nohách, tak silné tlaky jsem nikdy nezažila, stále čekala, že se upraví, hovořila jsem s gynekolem mám vytrvat, je pravda, že se silné bolesti v nohou upravily, ale přesto jsou citlivé stále, hlavně dost bolí hlava, jak jsem se tu dočetla, je mi divné proč mne stále pálí a mám krvavé oči, je to též z toho, hodně se mi zhoršila pleť, suchá, zpočátku boláčky až stroupky v hlavě, na obličeji i na nohách, nejhorší že jsem z toho na nervy,potím se jsem nervozní, nejhorší večer špatně usínám, podobné příznaky jsem měla po injekci proveře, až jsem skončila na pohotovosti, tlaky ve spáncích, nervní, špatně se mi polykalo, píchli injekci, stejnak nepomohla, museli ze mne hormony vyjít, už nikdy.....
agata200@seznam.cz píše:
rovněž nedoporučuji, celé roky jsem brala Tri-regol, jednak velký rozdíl v ceně, Azalii beru 2 měsíc, cena 540,–kč, už při třetí tabletě silné bolesti hlavy, v nohách, tak silné tlaky jsem nikdy nezažila, stále čekala, že se upraví, hovořila jsem s gynekolem mám vytrvat, je pravda, že se silné bolesti v nohou upravily, ale přesto jsou citlivé stále, hlavně dost bolí hlava, jak jsem se tu dočetla, je mi divné proč mne stále pálí a mám krvavé oči, je to též z toho, hodně se mi zhoršila pleť, suchá, zpočátku boláčky až stroupky v hlavě, na obličeji i na nohách, nejhorší že jsem z toho na nervy,potím se jsem nervozní, nejhorší večer špatně usínám, podobné příznaky jsem měla po injekci proveře, až jsem skončila na pohotovosti, tlaky ve spáncích, nervní, špatně se mi polykalo, píchli injekci, stejnak nepomohla, museli ze mne hormony vyjít, už nikdy.....
na tu hlavu jsem trpela u teto antikoncepce taky, nekdy ani prasek na bolest nezabral, tak jssem vysadila a ted beru jinou, ale na bolest hlavy trpim taky…:-(
Brala jsem Azalii a měla jsem z ní plno nepříjemných vedlejších účinků. Já ji za sebe určitě nedoporučuji.
Maminky,
Dr. mi při poslední kontrole předepsal HA Azalia. Ptal se mě, jestli se mi dostavila už menstruace po šestinedělí. Odpověděla jsem, že ano. Řekl mi, že mám s ní tedy začít, až se mi dotaví další menstruace,ale ta je v nedohledu. Myslíte že s ní tedy mohu začít už teď? Děkuju
Dobrý den,
je mi 20let. Nejsem ani těhotná ani kojící, přesto musím brát Azalii, protože moje krev nesnese větší množství hormonů. Taky nejsem zrovna spokojená, ale nido mi nedokáže poradit jinou variantu. Nemá někdo podobnou či stejnou zkušenost?
Díky
Verusee píše:
Dobrý den,je mi 20let. Nejsem ani těhotná ani kojící, přesto musím brát Azalii, protože moje krev nesnese větší množství hormonů. Taky nejsem zrovna spokojená, ale nido mi nedokáže poradit jinou variantu. Nemá někdo podobnou či stejnou zkušenost?
Díky
ahoj, mne doktorka po vysazeni azalie doporucila foxinette.
Já brala Azalii po šestinedělí až do roku a půl malé a taky s ní nemám dobré zkušennosti.Tím že ta pilulka me prisla takova nejvic spolehlivá,tak sem to tak dlouho vydrzela,porad sice kojím,ale budeme se s pritelem chranit jinak.Po techto praskach neustale krvacím,sem unavená,divná stavy nálad atd atd…takze raději nic než tohle.
Taky přidávám svoji zkušenost s Azalií. Beru ji už půl roku, menstruace žádná, což je teda super, ale asi ji po ukončení kojení taky vysadím. Nežádoucí účinky - pálení očí a absolutní ztráta chuti na sex, to mi oboje dost vadí. Výkyvy nálad sice mám taky, ale já byla náladová vždycky ![]()
Ahoj ja se připojím, dostala jsem azalii, dr mi řekla jestli začnu krvacet tak přestat, beru ji cca týden a něco a dnes v noci sem začala krvácet, mám ji vysadit nebo ne, v přibalvem letaku je napsaný že kravacet mužu?
@abby píše:
Ahoj ja se připojím, dostala jsem azalii, dr mi řekla jestli začnu krvacet tak přestat, beru ji cca týden a něco a dnes v noci sem začala krvácet, mám ji vysadit nebo ne, v přibalvem letaku je napsaný že kravacet mužu?
Pokud se příbalový leták neshoduje s doporučením doktorky, doporučuju zavolat doktorce
.
Také beru Azalii, cca 2 měsíce, nějaké extra změny nálad nepociťuju, ani jiné nežádoucí účinky. Nemůžete holky hned čekat zázraky, ať začínáte brát jakoukoliv HA, tělo se s ní musí teprve srovnat, jsou to hormony, pro tělo je to něco nového, takže na to reaguje, proto je naprosto normální, když během prvních 3 měsíců braní špiníte nebo krvácíte, můžete pociťovat i jiné nežádoucí účinky, než si tělo zvykne. Spousta holek čeká hned perfektně přesnou menstruaci, žádné nežádoucí účinky ale jakmile to tak není, hned letí k doktorovi a nechají si předepsat něco jiného a pořád se to opakuje, protože nenechají tělo, aby si v klidu zvyklo. Samozřejmě pokud ty problémy přetrvávají i po několika měsících, změna je na místě ale ty první 3 měsíce prostě musíte počítat se vším. A hlavně Azalia je gestagenní pilulka, neobsahuje estrogen jako ostatní druhy HA, právě proto, aby ji mohly brát i kojící ženy, takže i ta absence estrogenu může způsobovat špinění. Já občas špiním taky, nejsem z toho nadšená ale prostě kojit kvůli tomu nepřestanu a věřit jen kondomu se mi taky nechce. Jakmile dokojím, vrátím se ke „svému“ Logestu ale teď to hold vydržím. Jinak pokud nejste spokojené s Azalií, můžete zkusit antikoncepci Cerazette, je složením stejná ale i tak jsou holky, kterým sedne lépe než Azalia…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat