Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Verca1989 ty brďo, moc děkuju za info. Jsem ráda, že to někdo měl podobně jako já. Trošku jsi mi dodala elánu, že to bude dobrý. Ale u mě by se to mohlo takhle zlepšit už na konci druhýho platíčka ![]()
@monysek21 budu ti držet palce
tohle hodně holek neví, doktor jim prd řekne a pak pořád jen mění prášky a problém se nevyřeší, protože tělo si prostě nemůže v klidu zvyknout. Nebudu ti tvrdit, že to zaručeně přestane ale prostě ty 3 měsíce se doporučují vydržet…já s tím taky chtěla seknout ale pak mi došlo, že jiná možnost není, bez prášků bych sex nechtěla, čekat teď další, když malá bude mít teprve 5 měsíců…to bych se šla někam pověsit asi ![]()
Já teda musím zatím zatukat..sice jsem po prvním platíčku dostala menses i když kojím (tak bych mít MS neměla ), ale zatím to jde..žádné špinění, ani krvácení mimo cyklus..ted čekám kdy přijde další MS - jestli normálně v termínu nebo třeba pozdějc nebo jak to bude..
@smurfka kdo ti řekl, že bys neměla mít MS když kojíš? To je tak trošku mýtus, znám spoustu kojících maminek a je to tak 50:50, některá MS má a jiná ne…
@Verca1989 píše:
@smurfka kdo ti řekl, že bys neměla mít MS když kojíš? To je tak trošku mýtus, znám spoustu kojících maminek a je to tak 50:50, některá MS má a jiná ne…
tak hlavně proto že tu azalii bereš v kuse pořád a pořád bez pauzy a když takto bereš HA ( jakoukoliv )tak bys neměla mít MS..
@smurfka když bereš HA v kuse, tak je jen na tvém těle, jak se s tím popere…někdy to krvácení neudrží ani přes prášky, záleží taky na daném typu HA…a hlavně Azalia a Cerazette jsou trochu jiné než klasická HA a krvácení u nich bývá i časté, jsou to čistě gestagenní prášky, kdežto ostatní HA obsahují i estrogen, díky tomu je u nich větší šance, že krvácení udrží i při braní nonstop. U Azalie a Cerazette se pauza nedělá, jelikož by klesla hladina hormonu natolik, že by hrozilo otěhotnění…
Ja mam prvni pkaticko - jsem v pulce ale jak to tady ctu, tak ta ztrata chuti na sex me taky postihla. Jen tehjo rict jestli je to HA nebo tim, ze drobek usina kolem ctvrte ranni a pritel mysli, ze jsem superzena. Za spanek bez prdruseni bych vrazdila. Ale s tim se musime poprat vsechny. Zkusim vydrzet tri mesice a pak se uvidi. Mozna bych zkusila telisko na pet let. stejne. nechci dite.driv. Jen jsem myslela, ze ta teliska se davaji zrnam treba od 40 let nebo tem co maji treba vic, nez dve deti..?
@magika1 píše:
Ja mam prvni pkaticko - jsem v pulce ale jak to tady ctu, tak ta ztrata chuti na sex me taky postihla. Jen tehjo rict jestli je to HA nebo tim, ze drobek usina kolem ctvrte ranni a pritel mysli, ze jsem superzena. Za spanek bez prdruseni bych vrazdila. Ale s tim se musime poprat vsechny. Zkusim vydrzet tri mesice a pak se uvidi. Mozna bych zkusila telisko na pet let. stejne. nechci dite.driv. Jen jsem myslela, ze ta teliska se davaji zrnam treba od 40 let nebo tem co maji treba vic, nez dve deti..?
nene, to tak možná bylo dřív ale pokud další dítko chceš později, tak není problém
A s tou chutí na sex, pokud ti mimčo fakt takhle špatně spí, tak bych to asi neviděla na problém s HA, únava a nevyspání chuti příliš nepřidají
kolik je mimču?
Dostala jsem od své lékařky Azalii, kvůli Leidenské mutaci (riziko trombozy). Azalia je hodně dobře snášená, většina žen problémy nemá žádné, ale mě nesedí vůbec. Kromě velkého výskytu akné jsem hodně nervózní, přecitlivělá a protivná, po půl ročním používání se to celé stále zhoršuje. Zvažuju nitroděložní tělísko, moc variant s Leidnem bohužel není.
Ahoj holky,
začala jsem brát Azalii také, po týdnu jsem dostala ms, týden jsem měla klid a tedka mám zase MS hodně slabý ale už 8 dní, přejde to třeba časem nebo ne?
jinak žádné problémy nemám, ale zajímá mě jestli to měl někdo podobně a jestli se to srovnalo. Dr. říkala že tohle může nastat a pokud to do 3 měsíců nezmizí mám tam přijít, že prý asi ty 3 měsíce trvá než se to srovná a než si tělo na tyhle prášky zvykne.. ![]()
@Evule83
Ahojky, já ji brala cca 5 měsíců a pak jsem s tím sekla. Krvácela jsem snad pořád. Vždy jsem měla menzes, pak třeba 5 dní klid, pak jsem 8 dní špinila, pak 4 dny klid atd. Vzhledem k tomu, že má normálně cyklus po 28 dnech, bylo to docela vyčerpávající. Doktorka mi řekla, že holt patřím k těm smolným, které krvacejí i při kojení ![]()
V prosinci jsem ji vysadila a měla klid až do menstruace. Teď čekám další, měla dorazit v pátek a nic. Tak nevím, jestli to můžu mít po tom všem rozhrkané a nebo mám jít kupovat test ![]()
Ahoj já brala azálii a první rok jsem byla spokojená, ale pak jsem to dostala a mělo to skoro pořád, vydržela jsem to 3 měsíce a pak ji vysadila, Dr říkala, že to azalia dělá…
Ahoj, tak já budu mít asi ten stejný problém, jako ty a tedka nevim, asi si řeknu ještě o tu druhou antikoncepci jmenuje se cerazette je podobná té Azalii, také ji mohou kojící maminky tak uvidíme..
@Evule83
Nejsem si jistá, že Ti pomůže změnit ant. Mě teda doktorka říkala, že pokud mi nesedí Azalia, nebude mi nejspíš sedět ani ta druhá. Říkala, že je to to samé, jen jiný název a jiná firma, že složení ani účinky němůžou být nijak jiné, když to má být pro kojící matky - což mi přijde logické.
Ale zkusit to samo můžeš ![]()
Cerazette a Azalia jsou opravdu naprosto totožné ale znám několik maminek, které jednu vyměnily za druhou a efekt to mělo, nechápu jak je to možný ale je to tak ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat