Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jaké máte zkušenosti s nitroděložním tělískem na 3 roky s mědí? stojí cca 800,–Kč. Je mi 26, mám 2 krásné a zdravé děti a chtěla bych tělísko zkusit, ale mám strach, aby neselhalo.
Alen, tělísko mám rok, nechala jsem si ho dát ihned po šestinedělí. Je to tělísko Dana, stálo cca 650,– Kč, doktor mi řekl, že je na 5 let a když bude vše v pořádku, tak ho můžu mít i 7 let. Prášky brát nemůžu, proto jsem po porodu ihned zvolila Danu a jsem s ní maximálně spokojená. Někdo tvrdí, že je při ní silná menstruace, ale přijde mi normální, ikdyž jsem Danu neměla.
To myslíš DANU? Ta je ale na 5 let, tak nevím, co máš na mysli. Riziko selhání je u každé antikoncepce. Moje známá má Danu zavedenou již opakovaně a bez problému. Pak mám několik kamarádek s hormonální Mirenou a zatím taky v pohodě. Já osobně mám Mirenu, ale zatím pouze něco přes měsíc, takže za pár let můžu poreferovat i vlastní zkušenost ![]()
Ahoj, dra mi nabídla nitroděložní tělisko. Takže zakladatelce tu jsem houby platná, ale od ostatních se nechám ráda přesvědčit . Pokud mají dobré zkušenosti.
Holky, jak hodně bolí to zavedení? Je to asi blbá otázka, ale docela jste mně nakousli
Taky uvažuju o HA, ale jsem moc zapomětlivá. Měla jsem pak Depo_proveru, ale tu už nechci ani vidět ![]()
Zavedení nebolí. Není nejpříjemnější, ale bolest žádná. Mudra mi nabízela, že mi bude popisovat zavádění, ale řekla jsem jí, že nemusí (a asi jsem udělala chybu. Nejsu na to nijak háklivá a pak jsem se chytala za hlavu, že jsem mohla být chytřejší), tak bych ten pocit přirovnala k tomu, že „chytla“ čípek a jako by ho „tahala“ ven. Zkrátka jsem to cítila jako by mi něco vyndávala než dávala
Bolesti se fakt neboj. Nevím jak snášíš třeba zubaře, ale vrtání je pro mě víc nepříjemný ![]()
No vrtání je určo nesnesitelnější než cokoliv jinýho
![]()
I když u té Dany teď docela dost čtu, že selhala… Ale Mirena, to je fakt pálka, za to pořízení ![]()
Já necítila vůbec nic, jen klasika „prostě se v tobě někdo šťourá no“. Jak řikám, Danu si nemůžu vynachválit. Ale moje kamarádka si jí nechala dát a už cestou od doktora říkala, že to není ono, že tam pořád něco cejtí, tak šla druhý den k mudr. a ten jí vyndal s tím, že „jí nesedí“. Ale její doktor je totální senilní magor, takže kdyby šla k jinému, určitě by jí sedla. Moje mamka jí měla 9 let a absolutně bez problému. Jdi do toho.
No jsem nakouslá fakt dost ![]()
Jsem 3 měsíce po porodu a další mimi už opravdu neplánuju… Depo-provera by byla jistota, ale tu už fakt nééééééééééééééé! Přibrala jsem jako blázen a navíc mi po ní nebylo 2× dobře. Prášky nevím nevím, vždycky si řeknu vezmu si to za chvíli a pak si vzpomenu za 2 dny
Takže tohle by bylo řešení, ale trochu bojim bojim ![]()
Když jsem si srovnala cenu Mireny a antiprášků, který jsem brala před těhu a dalších po porodu, tak za 2 a čtvrt roku je Mirena „splacená“
To že nesedne, příp. selže, jsem si nepřipouštěla. Jsou to minimální procenta uživatelek ![]()
Mudra mi řekla, že 40% uživatelek výrazně zeslábne nebo vymizí. Já jsem ji za 1,5m zatím nedostala, ale mezi antipráškama a těhu u mě nebyl problém cyklus přes 50 dní. Takže sama zatím nevím. MS jsem ale mívala slabou, tak doufám spíš v to vymizení. Jedna z kamarádek špiní 2 dny a jiná pár dní krvácí a pak dalších 10 špiní.
Já bych nejradši něco cca na tři roky, pět je dlouho, protože docela ještě o jednom mimču uvažuju …
Ja mela take telisko a nemuzu si ztezovat
. Zavadeni nic moc, presne jak tu nekdo popisoval ze te taha za cipek, to bylo neprijemne. Ale pak ta pohodicka !! Zadne prasky, zapominani atd. Proste tam je a dela praci za vas. Vyndat se muze kdykoliv. Ja bych ho tam (to telisko) mohla mit klidne dele, ale chtela jsem miminko a tak jsem ho nechala vyndat. Dktor mi sdelil ze po vyndani do 14ti dnu otehotnim. A take ze jo. ![]()
Po porodu jdu do toho znovu.
Ahojky tělísko mám už 4 měsíce a dobrý.Akorát jsem si musela jít zkrátit tu šňůrečku,protože ji tam chlap cítil.A asi 3 měsíce jsem jeden,dva dny v měsíci trošku špinila,tak jsem byla jsem u dr. a ten říkal,že se to tělo stím musí srovnat,ale teď už je to úplně v pořádku.Menstruaci mám trochu silnější,ale to mi nějak nevadí.mám na 5 let a cena byla 1500,–
Jo a bolest-mě to píchlo.No nic příjemnýho,ale oproti porodu,trhání zubů je to nic ![]()