Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
chtěla bych se optat jak je to s HA Azalia. Jsem po šestinedělí - už ji beru necelý týden. Ale mate mě návod. Vím, že se nedělá pauza,ale mám si dělat testy zda nejsem náhodou těhule??? Nějak to nechápu. A účinkuje Azalia ihned po nasazení, nebo musím to první platíčko ještě používat nějakou vedlejší ochranu? Díky
Jarka
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tenhle typ antiko funguje po 7 dnech od zacatku uzivani. MS mit muzes a taky nemusis. Mam podkozni implantat, technicky je to podobny, jenom nepolykam tablety, MS nic, tak taky premejslim, jestli bych si obcas nemela udelat test. Kdyz se otestujes nic se nestane. ![]()
Ahoj, brala Azalii už strašně dlouho (vlastně už po narození staršího synaa)a v tomhle tě můžu ubezpečit, že jsem nikdy nedělala žádná zvláštní opatření. Naopak když jsem jí vysadila, protože jsem plánovala být do půl roku těhotná, tak se to podařilo IHNED. Nemenstruovala jsem vůbec.
ALE - pokud dovolíš, i když ses na to neptala - dohledávala jsem si diskuze tady i jinde na zkušenosti uživatelek. Změnila jsem totiž dr a moje nová (nemám jí důvod nevěřit, přednáší v oboru, píše odborné články, mezi pacientkami velmi oblíbena … ) mi natvrdo řekla, že je to jako když kupuju zboží na vietnamské tržnici. Že se tváří kvalitně, ale je to jen nekvalitní výrobek, který sice funguje, ale citlivější na něj můžou bejt sakra hákliví - což na mně sedí. Navíc moje původní dra mi řekla, že moje jisté deprese a vzteky jsou po porodu normální - nová dra mi řekla, že je to kvůli téhle HA. A navíc že prý jí řada lékařů předepisuje, prootže za to má slíbené jisté benefity … ale abych nehanila, četla jsem i řadu pozitivních reakcí …
Emilie zajimavé,ted jsem tim vysvetlila moje obcasne vzteky memu priteli ![]()
No ja nevim,beru ji od sestinedeli a nemam s ni zadne problemy,MS jsem mela za tu dobu asi 3×,ale tak 2 dny a pak jen spineni,ale zato dlouhe.
Ted jsem si prave taky delala test,protoze jsem si nebyla jista,ale byl negativni ![]()
A navic uz ani nekojim,ale stale ji beru,tak snad to ma stale stejny ucinek ![]()
Emilie -
tak teĎ jsi mě dostala. Ve chvíli, kdy jsme přestala kojit a brala Azalii jsme začala být agresivní
A připočetlo se to k neléčení jiných zdravotních problémů, během těhu a kojení. A já kvůli tomu mám antiepileptika na srovnání těch výbuchů a ustálení nálad… a slabší nezabraly, tak silnější ![]()
Brala jsem od 6 nedělí, po 1. platu týden krvácení a pak už 5 m nic, jedno plato jsme teď dobrala, najela na antiko, co jsem brala před těhu a zatím MS nepřišly.
Emilie píše:
Ahoj, brala Azalii už strašně dlouho (vlastně už po narození staršího synaa)a v tomhle tě můžu ubezpečit, že jsem nikdy nedělala žádná zvláštní opatření. Naopak když jsem jí vysadila, protože jsem plánovala být do půl roku těhotná, tak se to podařilo IHNED. Nemenstruovala jsem vůbec.ALE - pokud dovolíš, i když ses na to neptala - dohledávala jsem si diskuze tady i jinde na zkušenosti uživatelek. Změnila jsem totiž dr a moje nová (nemám jí důvod nevěřit, přednáší v oboru, píše odborné články, mezi pacientkami velmi oblíbena … ) mi natvrdo řekla, že je to jako když kupuju zboží na vietnamské tržnici. Že se tváří kvalitně, ale je to jen nekvalitní výrobek, který sice funguje, ale citlivější na něj můžou bejt sakra hákliví - což na mně sedí. Navíc moje původní dra mi řekla, že moje jisté deprese a vzteky jsou po porodu normální - nová dra mi řekla, že je to kvůli téhle HA. A navíc že prý jí řada lékařů předepisuje, prootže za to má slíbené jisté benefity … ale abych nehanila, četla jsem i řadu pozitivních reakcí …
Holky,já měla taky sakra záchvaty vzteku,no
HA jsem to nepřičítala,spíš přetežení,ale teď je to týden,co nekojím a mám klid,Azalia mi dělala akorát akné,záchavaty vzteku,neustálé špinění a krvácení a td.
Emilie píše:
Ahoj, brala Azalii už strašně dlouho (vlastně už po narození staršího synaa)a v tomhle tě můžu ubezpečit, že jsem nikdy nedělala žádná zvláštní opatření. Naopak když jsem jí vysadila, protože jsem plánovala být do půl roku těhotná, tak se to podařilo IHNED. Nemenstruovala jsem vůbec.ALE - pokud dovolíš, i když ses na to neptala - dohledávala jsem si diskuze tady i jinde na zkušenosti uživatelek. Změnila jsem totiž dr a moje nová (nemám jí důvod nevěřit, přednáší v oboru, píše odborné články, mezi pacientkami velmi oblíbena … ) mi natvrdo řekla, že je to jako když kupuju zboží na vietnamské tržnici. Že se tváří kvalitně, ale je to jen nekvalitní výrobek, který sice funguje, ale citlivější na něj můžou bejt sakra hákliví - což na mně sedí. Navíc moje původní dra mi řekla, že moje jisté deprese a vzteky jsou po porodu normální - nová dra mi řekla, že je to kvůli téhle HA. A navíc že prý jí řada lékařů předepisuje, prootže za to má slíbené jisté benefity … ale abych nehanila, četla jsem i řadu pozitivních reakcí …
Já tedy taky beru Azalii,poslední dobou trochu špiním,ráda bych jí změnila,ale ještě kojím
Beru jí vkuse,a podle návodu se pauza dělat nemá.Mám poslední platíčko,a asi řeknu doktorovi,aby mi dal něco jiného ![]()
Já brala Azalii asi půl roku a teda nenapadlo mě vůbec testovat
MS jsem neměla.
Ale docela koukám na to, co píše Emilie a když se koukám zpátky, celkem to i sedí. Navenek mi Azalie vyhovovala, nezpůsobovala žádné fyzické problémy, ale takové ty lehké depky a vzteky jsem měla taky, akorát jsem to tedy nepřisuzovala Azalii ![]()
To že za to nabízejí lékařům různé benefity, tak tomu bych i věřila. Můj dr. mi ji vehementně nabízel, abych ji brala dál i po skončení kojení, až mi to přišlo podezřelé.
No já jen četla podrobně návod a nějak mě to tam zarazilo. Raději ale budu první plato ještě používat další ochranu. Mockrát děkuji za pomoc. A taky věřím tomu, že dr. mají benefity… ale co… s tím asi nic nenaděláme. A nějakou antiko člověk raději brát chce. Já jsem po druhém císaři a ještě ten druhý mám „přešívaný“ takže další těhotenství už absolvovat určo nemůžu a jsme z toho ted taková vyplašená - jako z toho čtení toho návodu..chiii…
Tak díky
Jarka
Mě dr. řekl, že Azalia účinkuje ihned, pokud ji bereš od prvního dne menstruace, pokud se netrefíš, tak až po měsíčním užívání…Já jsem taky na vážkách, zda ji hodit do koše, protože na konci šestinedělí jsem měla menstruaci, ihned po skončení jsem ji začala brát, menstruace se znovu dostavila do 2 dní a trvala 16 dní plného krvácení, pak jeden den klid a teď pořád špiním…Si říkám, na co antiko, když pak stejně nemůžu mít příjemný sex, pořád se otravuju s menstruací a ještě utratím spoustu peněz za tampony…Když to tak spočítám, tak mě to měsíčně vyjde na 500,–kč a nic z toho… ![]()
No jo, ale já menstruaci nemám, měla jsem ji začít brát ihned. takže proto se ted zajímám.
Uvidíme jak to bude fungovat. Já zatím nešpiním, ale spustilo mi to zase výtok, ale docela silný, tak uvidím, zda budu pokračovat. budu to chvíli brát a pak se rozhodnu.
Taky jsem MS neměla a začala brát hned po šestinedělí, po pár dnech jsem ji dostala a trvala 14 dní a byla hodně silná. Mnohem silnější než při normální MS, až jsem s Azálii chtěla prásknout do koše. Ale naštěstí to pak sláblo až ustalo a pak jsem MS neměla půl roku, což je super ![]()
Me je 19.HA beru tak pul roku a stihla jsem vystridat 3ruzne.Pak mi nasli neco v krvi a jedine prasky,ktere pry muzu jsou Azalia.Podle navodu a podle rady v lekarne jsem zacala uzivat prasky hned druhy den po dobrani predchozi HA.Bylo mi receno,ze budu chranena tyden jeste tema staryma praskama a azalia zacne pusobit po tom tydnu,taky mi bylo receno,ze MS se dostavi asi za 24dni,pokud vubec.MS se dostavila za 3dny uzivani a celkem silna.Zadnou dalsi ochranu jsme nepouzili,tak mam ted trosku strach…Jestli zase neni nekde nejakej problem… mam pred maturitou a tehotna byt ani nemuzu!!! Poradte prosim…
Tak já Azalii beru právě měsíc, nasadila jsem ji hned po šestinedělí a po kontrolním ultrazvuku mi doktroka řekla, že mám už narostlou sliznici a že první cyklus s největší pravděpodobností krvácet budu. Taky že jo, dostala jsem to źa dva týdny a mám ji už 9.den, ale už je to jen slabé, ale těch 7 dní to bylo jako bych měla vykrvácet. Ale doktorka mě ujišťovala, že po tom porodu to bývá normální i bez HA. Uvidíme, jaký bude další cyklus. Každopádně za předepsání mají benefity, ale nedělejte si iluze, to mají i za jakoukoli jinou HA-záleží jen od jaké firmy.
Ahoj holky, užívám Azalii taky, ale teď už asi 14 dní špiním (teda spíš krvácím, ale málo). Už mě to fakt nebaví. Navíc se mi zdá, jestli po téhle antikoncepci nepřibírám. Samozřejmě nemůžu s určitostí říct, že je to po antikoncepci, ale jídlo jsem omezila, cvičím a váha jde pořád nahoru. Neměli jste to některá taky???? Díky za odpovědi.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat