Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vedlejší účinky jsou u všech antikoncepcí víceméně stejné. Azalia obsahuje pouze gestagenní složku a tudíž nedrží cyklus, takže můžeš krvácet nepravidelně. KOmbinovaná antikoncepce (obsahuje gestagen i estrogen) má ještě širší spektrum nežádoucích účinků. Ale pokud jsi zdravá, tek se neboj. Pokud máš pochybnosti, konzultuj to s gynekologem.
Maminky,
Dr. mi při poslední kontrole předepsal HA Azalia. Ptal se mě, jestli se mi dostavila už menstruace po šestinedělí. Odpověděla jsem, že ano. Řekl mi, že mám s ní tedy začít, až se mi dotaví další menstruace,ale ta je v nedohledu. Myslíte že s ní tedy mohu začít už teď? Děkuju
Ahojky, já začala užívat dnes, a dr. mi rovnou předepsala i askorutin, kdybych začla krvácet hodně ě nebo trvalo déle než 3 dny, tak uvidíme, záchvatu vzteku se bojím, páč jsem zlobr od narození…tak uvidíme, pořád je možnost změnit či vysadit.
určitě ihned, taky jsem po 6 nedělí menstruovala dokonce 2× jsem 4 a půl měséce po císaři dvojčat, a už měsíc ms nikde, řekla že ji mohu nasadit hned ale učinkovat začne až cca po 14 dnech.. ale jak říkám co lékař to názor..
Já myslím že ano, protože i v příbalovce se píše jak se může užívat, a navíc já začala krvácet 14 dní po začátku braní a trvalo to 9 dní, musela jsem si nasadit ascorutin, jinak bych snad vykrvácela
nyní už zase dobrý tak uvidíme .. jen jsem projistotu volala dr. a ta mi řekla že to je v pořádku, že azalia vyvolává krvácivost…a nasazenou jsem ji měla bez ms.. ![]()
Začala jsem brát Azalii před týdnem a půl a už druhý den dost špiním, chci se zeptat, jestli to může přestat, nebo jestli to tak už zůstane
To by mě trefilo, ale chci zkusit vydržet ty tři měsíce ![]()
Ahoj, pro me byla Azalie nejhorsi antikoncepci. Byla jsem cela otekla, vztekla a chut na sex na bodu mrazu. A kamaradka z ni mela priserny bolesti hlavy. Tuto antiko. uz nikdy. Je to svinstvo
Také se přidávám k negativnímu hodnocení. Potím se jak vrata od chléva - fuj - toto se mi nikdy nestávalo. mám šílené návaly vzteku a pláče. nula chuti k nicemu. jen nevim, jestli je to opravdu tou HA nebo mnou po porodu:)
Ahoj holky mudr mi napsal Azalii a já teď nevím jestli se užívá pořád nebo s přestávkama na ms?? Asi jsem trubka, ale nepamatuju si jak to říkal
![]()
Tak já brala cca 7 měsíců, teď už jsem ji vysadila. Trochu mě děsí, že po 14 dnech ještě nedošla MS, ale jak jsem si přečetla je to narmální, stále ještě docela dost kojím, tak třeba i proto. A teď mi docházejí souvislosti, možná se i míň potím a zhubla jsem skoro dvě kila
Ale jinak jsem žádné nežádoucí účinky nepozorovala ![]()