Azoospermie 0 spermii, co s tím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.7.14 11:31

Azoospermie 0 spermii

Ahoj, dnes je s pritelem dostali obrovskou ranu, vysledek spermiogramu je azoospermije. Je mozne ze bude nekdy nejake spermie mit? Stalo se vam nekomu s touto diagnozou ze se pak spermie nasly? Je nejaka sance ze pomotali vysledky? Jsme z toho zdrceni jake s tim mate zkusenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3355
10.7.14 11:46

Azoospermie může znamenat že vůbec netvoří spermie a nebo, že se spermie nedostanou do spermatu. Ale mohou se tvořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.14 11:52

Urco resit v centru lecby neplodnosti, genetika, ultrazvuk, treba se zjisti, ze je tam nejaky „mechanicky“ problem, prip. Pak zkusit absolvovat Mesa/Tese

• Citovat
  • Upravit
4724
10.7.14 12:09

Dnes umí řešit i to, když muž nemá v ejakulátu žádné spermie. Odebírají se přímo z varlat a tam většinou aspoň nějaké téměř vždy najdou. Je to náročnější odběr než jen kelímek, ale jde to. Neházejte flintu do žita.. Nemusí jich být miliony, šikovnému pracovišti jich stačí pár :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
10.7.14 13:52

Ahoj, nám se to stalo…2× nebo 3× azoospermie…nasadili sme všechny možný vitamíny - selzink, zinek, kyselina listová… a byli jsme připravení jít do MESA/TESE, ještě před tím šel přítel na kontrolní spermiogram…bylo jich tam sice žalostně málo, ale na IVF to stačilo a já jsem teď 9 tt. Neházejte flintu do žita…moc držíme pěstí…:) Jinak na to kde byl problém se vůbec nepřišlo…nevíme to doteď proč je nemá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.14 06:34

Pro mě to byl hlavně hrozný šok, když mi to doktorka říkala nemohla sem tomu věřit, ani teď to nějak nepobírám. Přítel je z toho zdrcený, na konci mesíce jedeme na odběry na genetiku. Modlím se aby byla dobrá a našla se nejaká možnost jak to resit. Stačí, že mně našli leidenskou mutaci a teď tohle. Osud by snad až tak krutý být nemohl. :,( Pořád se ptám proč se nám to muselo stát a že to je jen hloupý vtip, že se museli splést. Jsem z toho nešťastná a zoufalá, ani si nedokážu představit jak trpí přítel, snažím se mu být co největší oporou. Nevíme co bude dál. Bojím se jak dopadnou ta vyšetření.

• Citovat
  • Upravit
323
12.7.14 06:57
Pro mě to byl hlavně hrozný šok, když mi to doktorka říkala nemohla sem tomu věřit, ani teď to nějak nepobírám. Přítel je z toho zdrcený, na konci mesíce jedeme na odběry na genetiku. Modlím se aby byla dobrá a našla se nejaká možnost jak to resit. Stačí, že mně našli leidenskou mutaci a teď tohle. Osud by snad až tak krutý být nemohl. :,( Pořád se ptám proč se nám to muselo stát a že to je jen hloupý vtip, že se museli splést. Jsem z toho nešťastná a zoufalá, ani si nedokážu představit jak trpí přítel, snažím se mu být co největší oporou. Nevíme co bude dál. Bojím se jak dopadnou ta vyšetření.

Tak před rokem a půl manželovi zjistili oligoasthenospermii a ještě leukocyty (= zánět v těle) - dostal léky na ten zánět a doporučení na urologii. U urologa mu zjistili varikokélu, takže byl v květnu 2013 na operaci, 3 měsíce po operaci byl na kontrolním spermiu a šok = očekávané zlepšení se nekonalo a dg. byla azoospermie… byli jsme z toho úplně paf, přešla nás chuť a energie cokoli dál dělat… Před časem jsem ale změnila lékaře, ten udělal manželovi nové spermio a spermijky tam byli a říkal, že by s tím šlo i spontánně otěhotnět. Jenže zároveň mi zjistil trable s ovulkou, takže teď řešíme toto a posledního července mě čeká laparoskopie. Oba s manželem užíváme vitamíny už jak dlouho. A co se týče toho Leidena - toho mám taky, ale gynekolog mi povídal, že když se o tom ví, tak to není zas takový problém. Kupodivu tato dg. mě nechává momentálně v klidu. Jinak o miminko se snažíme už 3,5 roku… Takže šokové situace znám a taky znám totální depky, kde jsem brečela a vymýšlela různá více či méně hloupá řešení. Pak se ale člověk srovná a já teď vím, že je to prostě naše cesta k našemu miminku a z nějakého důvodu jí musíme projít (lehké to není, hl. když vidíš na každém kroku těhuli nebo kočárek, ale dá se to… jináč to nejde). Umělé je pro nás poslední řešení a adopce zrovna tak… Tak držím palce, ať brzy najdete řešení své situace a ať se naplní vaše touha!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
12.7.14 09:34

@nobody80 Ahoj holky, leidena mám taky…taky jsem z toho byla špatná a pak jsem zjistila, že je to fakt to nejmenší… jinak u nás se z několika azoospermií nějakým zázrakem stala právě oligoasthenospermie a pár použitelných spermií pro IVF se našlo a podařilo se na první pokus…teď jsem v 9tém týdnu, tak doufám, že všechno bude v pořádku…sice si kvůli leidenovi píchám už několik měsíců každý den injekce na ředění krve, ale už mi to ani nepřijde…držím palce a nezdávejte se, naděje umírá poslední… taky to pro nás byl šok, ale nepřestali jsme bojovat - i do MESA(TESE jsme byli ochotní jít…jednou to vyjde, držte se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
12.7.14 13:46

@anew Velká gratulace k těhotenství a ať vše probíhá tak, jak má!… Dr.gyn.mi říkal, že když se o leidenu ví, tak že je to ´OK´. Má ho i moje sestra a mamka. Mamka se to dozvěděla až teď a normálně měla 3 těhotenství bez komplikací, takže nebýt zkoumání u mě a ségry, tak o tom ani neví… Já to IVF pořád odkládám a věřím, že to vyjde spontánně, už to cítím v kostech a i proto si myslím, že jsem teď hodně klidná a vyrovnaná. Když se podívám zpátky ve svém životě, tak když jsem byla z věcí vystresovaná a chtěla jsem něco hned, tak se nevedlo a já z toho byla ještě víc na dně. Pak jsem to pustila (ale pořád věřila) a bác - bylo to splněno!
Na miminko se s manželem už oba moc těšíme, vím, že manžel bude skvělej táta, s dětma to skvěle umí, tak už aby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
14.12.14 19:09

Zdravím všechny,
ráda bych trochu obnovila toto téma - a snad uvítáte, že anonymně. Založila jsem skupinu - https://www.emimino.cz/…azoospermie/ - budu ráda, když se připojíte, abychom si mohly vyměňovat zkušenosti, rady, tipy, triky, a vzájemně se podporovat při boji s touto potvorou :( :cert: Těším se na Vás :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
28.12.14 20:48

@anew ahojky, mame uplne stejny problem. Muzu se te zeptat, za jak dlouho se u tveho muze objevili nejake spermijky? a kde jste IVF podstupovali? U meho manzela jsme zjistili azoospermii v zari, zadnou pricinu mu nezjistili, je po vsech strankach v poradku. Nechapeme teda, proc je nema. Nasadila jsem mu vitaminy a ted si picha nejake hormony, aby mu tvorbu spermii nejak podporili. Jestli se mu zadne spermie neobjevi, tak v breznu ho bude cekat mesa/tesa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
29.12.14 07:37

@Zuzule2014 Ahojky, i nás se na to přišlo taky tak nějak vloni v září…jeden spermiogram na imunologii, za dva měsíce další se stejným výsledkem (azoospermie). V lednu jsme šli k Apolináři, tam další s tím, že pokud nic nebude, tak dárcovské spermie nebo MESA/TESE, urolog ani nikdo taky nepřišel na to, kde je problém. Nakonec něco našli (asi lepší metody - nějaká ta centrifugace) - takže na IVF + ICSI to stačilo… Na první pokus se v červnu podařilo a teď v únoru budeme mít mimi :) Moc držím palce, aby to všechno klaplo i u vás…hlavně to nevzdávejte.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.18 19:58

azoospermie

Ahoj holky, mému manželovi byla stanovena diagnoza azoospermie. :,( Jsme objednaní na konzultaci, ale nevíme co nás čeká. Nemáte některá zkušenosti s touto diagnozou a následným řešením v Centru lékařské genetiky v ČB? Jak to probíhalo? Co nás všechno čeká? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
18
11.1.19 22:38
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mému manželovi byla stanovena diagnoza azoospermie. :,( Jsme objednaní na konzultaci, ale nevíme co nás čeká. Nemáte některá zkušenosti s touto diagnozou a následným řešením v Centru lékařské genetiky v ČB? Jak to probíhalo? Co nás všechno čeká? Děkuji

Ahoj môj manžel má takú istu diagnózu azospermia 0 počet spermii a 0 pohiblivosti aj my sa veľmi trapime chystame sa ísť druhému urologovi aby našli problem a potom na umele oplodnenie dúfam že sa to podarí že mu nájdu neake spermie pri chyrurgickom operacii. A vy aké máte spermiogram?. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
373
12.1.19 09:25

Ahoj, i mému manželovi byla po opakovaných spermiogramech diagnostikována azoospermie. Žádná změna ani po vitaminech a tak. V dubnu podstoupil v Praze v Gennetu operaci MESA/TESA. Vše zvladnul skvěle, dobře se mu vše zahojilo. Uvnitř varlete našli miliony spermií. Šli jsme do IVF a teď jsem těhotná, ve 12tt. Taky jsem byla zoufalá, ale i s takovým spermiogramem se dá otěhotnět. Jen je to běh na delší trať. Měla jsem strach do toho všeho jít, ale kdybych nešla, určitě bych později litovala. :) Moc vám držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí