Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zakladatelko to Ti opravdu neradim
Azylaky jsou plny socek nejhrubšího řazení věř tomu že s takovými opravdu pod jednou střechou žít nechceš.
Nebyla jsem tam teda nikdy ale byla tam známá na návštěvě za nějakou svoji příbuznou a říkala že teda už nikdy víc po celým domě se poflakuji bezprizorní děti od útlého věku ječí, jsou vlezlé, žebraji, dospělí na ně kašlou sedí hulí a hlučně se baví nechat si něco v kuchyni např. neexistuje to aTi okamžitě ukradnou… prostě fakt neee ![]()
Chápu že chceš od něj pryč, ale já bych to vydržela dokud bych neuskudlila na normální bydlení klidně i pidi podnájem nebo poprosila o pomoc rodinu kamarády…hodně štěstí ![]()
@prokr píše: Více
Ty blaho, tak to mě vcelku zaráží.
To je docela šílený. Myslela jsem si, že si takové organizace zakládají na slušných lidech, že si právě pečlivě vybírají slušnější lidi/rodiče, kteří se o své děti opravdu starají, jen se bohužel vyskytli ve špatné situaci a hledají přechodné/dočasné řešení.
Tohle mě fakt vcelku vyděsilo a asi i odradilo
. Mně teda známá říkala taky, že mi to rozhodně nedoporučuje a to tam vlastně také nebyla, ale zná zkušenosti někoho jiného. Tak jsem se chtěla přesvědčit ještě tady.
Každopádně děkuji moc ![]()
A taky chci ještě dodat, že mě docela zaráží myšlenka, že dají přednost takovým lidem a třeba zrovna na slušnější lidi nezbyde místo…
Fakt jsem si myslela, že se to teda vybírá pečlivěji teda…
@Anonymní píše: Více
Tak ono je to primárně pro lidi, co opravdu nemají jinou možnost a je to sociální bydlení, to si trochu asi pleteš s hotelem
To je nouzové bydlení pro lidi, aby nebyli pod mostem. Tebe manžel snad vyhodil? zakazuje ti být doma, bije tě?
@pikola píše: Více
Tak tušila jsem, že to samozřejmě nebude hotel.
Ale, že by se tam i kradlo, lidi tam jsou hluční, že se tam vyhulije, rodiče tam kašlou na děti a jen dělají bordel zkrátka, to co psala @prokr bych právě nečekala. Například jsem koukala na jeden azylový dům, co se mi právě zalíbil a tam mají v podmínce, že musí být viděno, že se o ty děti opravdu staráš a nekašleš na ně.
Ba naopak jsem si myslela, že to bude klidnejší místo, že vlastně by měly být ty lidi v těžké situaci rádi, že se jim uskutečnila tahle pomoc a né to, co psala @prokr .
Ale určitě věřím tomu, že snad to není u všech organizací.
No a ty jsi v těžké situaci, že opravdu není jiná možnost? Nebo to bereš jen podle ceny.
Zakladatelko já na azylaku byla ale v jiném městě. A zdaleka to není tak hrozný. Klidně mi napiš.
@pikola píše: Více
Myslím, že to asi zvládneme společně nějak setrvat, než se mi naskytne mít normální bydlení. Jako rodiče to kvůli dětem zvládneme.
Jen jsem to chtěla nějak urychlit…
@Sany80s píše: Více
Máme oddělené účty. Chodí mi na účet jen rodičovská.
Mě trochu přijde, že ty si to pleteš s ubytovnou, když jste se doma zrovna pohádali a taky by sis měla uvědomit, že tam budeš pod dohledem sociálky. To je bydlení v nouzi pro matky co nemají jinou možnost, ne levné bydlení.
Uvědomuješ si, že pokud máte sjm, tak máš nárok na velkou část prostředků, které on má na účtu, pokud je neodklonil, aby se na ně nepřišlo.
@pikola tady jí každý píše něco jiného, ona bude pod přísným dohledem sociálky a proč nejsou pod tím dohledem ty co tam hulí a kradou, je to jedna paní povídala, sebrala bych se a šla bych se tam podívat a zjistit v reálu co a jak
@nick mandarinka píše: Více
Není azylak jako azylak. Pokud bude dodržovat pravidla, žádný extra dohled nebude. Akorát je dost velký rozdíl, jestli bude mít jen svůj pokoj a zbytek společné, nebo svůj byt.
Ahoj všem 😇.
Nacházím se docela v těžké situaci. A proto přicházím sem, abych se zeptala těch zkušenějších.
Zjistila jsem, že si manžel dopisuje s více ženami, samozřejmě né úplně kamarádsky. U jedné dokonce zatajil to, že nás má. Napsal, že děti nemá 😔 a že si vlastně nestěžuje. Psal totiž slečně, co dítě má 😔. Nejde mi to ani přes pusu, jaké hovado musí člověk být, aby zatajil svoje děti 😔. Podle psaní se s některou myslím i sešel, ale nemám to nijak potvrzené, on samozřejmě tvrdí, že ne…
Manžel se brání tím, že je tam pod jinou přezdívkou a že to bylo pouze psaní. Jenže my jsme tuhle situaci řešili už jednou a to, když jsem byla těhotná… A to, co si tam se ženami psal mě úplně rozebralo…
Ikdyž se omlouvá a říká, že ho to strašně mrzí(což mu samozřejmě nevěřím). Máme už dlouhodobé problémy a né jenom skrz tyhle jeho ženy.
Zkrátka to začalo po svatbě a těhotenstvím, úplně jiný člověk 😔. Furt jsem doufala, že to nějak změní, ale ne. Bohužel mě jen využil i ve více věcech…
Obracím se na vás maminky/tatínky, co mají s azylovým domem zkušenosti. Ať už máte zkušenosti s jakýmkoli azylovým domem v Plzni, házejte to prosím sem ❤️. Nemám právě jinou možnost, než zkusit azylový dům. Mám 10k měsíčně a nemám bohužel žádnou jinou rezervu😔. Koukala jsem na ceny azylových domů a určitě bychom vyšly (kdyby se povedlo nastoupit hned příští měsíc) to by nebyl problém. Většinou se tam může setrvávat rok, což by mi stačilo na to, se postavit na vlastní nohy.
Hledám azylový dům převážně v Plzni a byla bych ráda za vaše zkušenosti. A přicházím ještě s takovou jednou otázkou. Když váš partner souhlasil se střídavou péčí, jak to vlastně funguje? Respektive, berou i maminky s dětmi, které si bude otec vyzvedávat?
Děkuji a anonym snad všichni pochopí 😔.