Babička kritizuje mou práci

Anonymní
25.9.21 08:56

Babička kritizuje mou práci

Ahoj holky,

ráda bych si vyslechla nestranný názor na mou situaci.

Teď je mi 25 a pracuji od 16 let. Nejdřív jsem dělala průvodkyni na jednom zámku, což bylo hlavně v sezóně dost náročné, a pak jsem třeba po 8-10 hodinách mluvení a chození ještě jezdila domů dost daleko na kole, večer jsem padala na držku. :D

V osmnácti jsem udělala maturitu, odstěhovala se a začala studovat VŠ. Celou dobu jsem se v podstatě živila sama, občas mi příbuzní strčili nějakou stovku k svátku, ale obecně jsem fungovala sama, a potom s přítelem, které už pracuje. Od rodičů jsem kromě těžkých začátku, než jsem se zabydlela, nechtěla ani korunu. Spoustu lidí rodiče na VŠ živí, ale já to zvládala sama. Nebylo to snadný, ale s podporou přítele, který po mně nechtěl peníze za bydlení v jeho vlastním bytě, bylo vše OK.

Letos jsem dodělala státnice, úspěšně naštěstí, a místo brigád jsem si našla práci v oboru, dělám s počítačem a částečně administrativu a jsem spokojená.

Celou dobu jsem si myslela, že je na mě rodina hrdá. Bohužel nedávno z babičky, se kterou jsem vždycky měla naprosto skvělý vztah, vypadlo něco, co mě hluboce ranilo.

Jen pro info: Babička i děda celý život dělali u stroje ve fabrice.

V podstatě mi řekla, že to, co já mám za práci, nepovažuje za práci, protože to ve srovnání s její prací vůbec není náročný. (Fyzicky méně, psychicky bych řekla že dost), že na VŠ se lidi chodí akorát flákat a chlastat, a že to byla pro rodinu strašná zátěž na finance. V podstatě by byla radši, kdybych se vybodla na teplou pražskou kancelář a vrátila se na vesnici kydat kravám hnůj - prostě nějakou fyzickou práci.

Žádná moje práce prý nebyla skutečná, průvodkyně jen nosí hezký šatičky a prochází se, v mateřské školce jsem si celý dny hrála s dětma a nemakala doopravdy, jako zákaznická podpora jsem jen seděla u stolu a povídala si s lidma telefonem a občas napsala mail…

Vyjmenovala mi všechny moje práce a vysvětlila mi, proč nejsou skutečně hodnotné, narozdíl od té její.

Vůbec to nechápu a jsem z toho hrozně smutná. Samozřejmě chci v téhle práci zůstat, ale dotýká se mě, jak na mě babi celou dobu hledí skrz prsty a nechávala si to několik let pro sebe, než měla chuť si rýpnout. Vždycky jsme měly super vztah, a najednou tohle.

Co bych měla dělat? Promluvit si s ní? Dělat, že se nic nestalo?

Prosím o anonym, citlivé téma.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
414
25.9.21 09:01

Sama asi tušíš, že to co říká je strašná blbost. Já bych se asi s člověkem, který si o mě nemyslí nic dobrého nestýkala. Nebudeš ji dráždit svou přítomností a jako bonus budeš mít klid :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35878
25.9.21 09:01

Pouštěla bych to jedním uchem sem a druhým tam. Pokud by o tom začala tak bych tu konverzaci utla hned na začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30968
25.9.21 09:02

Jo, tak to občas je. Nevzdělaní hledí přes prsty na vzdělané a naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
25.9.21 09:04

Babičku neposlouchej.
Normální babička by měla radost z takové vnučky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960

Zdá se, že jsi inteligentní. Na tohle se musíš povznést, ona to nemyslí ve své podstatě špatně, jenom už tomuhle světu nerozumí. Moje matka také žije v domnění, že ona dřela a já když pracuju „duševně“ se vlastně celý dny flákám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792

Babička bude komunistka, ne? :lol: neřeš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21397
25.9.21 09:07

Baba zavidi. Muj kamarad chodil s jednou holkou, jejiz rodice delali nejake delniky ve vyrobe dreva a matka v nejake jine fabrice. Pokazde, kdyz prisel k nim domu, on vysokoskolak, tak nakrcily ksichty a zacali o blbych kravatacich, co jenom sedi, nic neumi, nic nedelaji, urcite vsechno spatne na svete vymysleli oni :D
Jsem celkem rada, ze uz s ni neni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287

Nemá už věk a nemění se jí povaha, jednání? Některý lidi na stáří začnou morousit, začnou být hádaví. Babičce bych řekla, že je jiná doba a lidí se neživí jen tvrdou prací, ale jinak bych s ní toto téma nerozebírala. Ono co taky jiného dělat, přece se nezačneš dohadovat se starou paní. Tomu tématu bych se propříště vyhýbala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932

Vůbec nic, klidně bych jí řekla, že si asi dneska zapomněla vzít svoje léky a ať ti nezávidí, že právě ona byla pro tebe odstaršující příkad, jak nechceš v životě dopadnout.
Faktem je, že tento názor panuje v tvojí rodině delší dobu, abych dceři prakticky nedávala během studia peníze, to by mě hanba fackovala.
Mám v rodině jednu příbuznou, má celkem vysokou emoční inteligenci, ale pokud jde o studijní schopnosti, tak nic moc. A i ona, kdyby to šlo, by přála svým dětem slušnou práci a je ráda, když se její dítě v životě tak v práci nezhuntuje, jak se to podařilo jí.
Omezila bych výdání se na nutné minimum. Takovou míru hlouposti, jakou projevila tvoje babička, nejsem ochotna tolerovat ani u rodiny a že jsem schopna tolerovat dost.

Příspěvek upraven 25.09.21 v 09:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21397
25.9.21 09:08

Ale co by me nasralo, by byly ty reci, ze jsem rodinu stala penize :roll: Ona ti davala penize?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
25.9.21 09:11

O metodě přesvědčit někoho tak, aby prohlédl, už si myslím své.
Zbytečná ztráta času.
Pomůže se postupně naučit to házet za hlavu. Ostrouhá to vztahy a popravdě nevím, co s tím - i já si přála mamku kámošku, ale bohužel.
I s prací má problém. Jsem OSVČ (práce hlavou) a i po 15 letech na volné noze slýchávám od ní „to poznáš, až přestaneš bejt doma a začneš chodit do práce“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.21 09:13
@pikola píše:
Babička bude komunistka, ne? :lol: neřeš to.

😁 😁 Ne, komunistka není. Volí celoživotně ODS. 😆

@Sany80s píše: …
Faktem je, že tento názor panuje v tvojí rodině delší dobu, abych dceři prakticky nedávala během studia peníze, to by mě hanba fackovala. …Příspěvek upraven 25.09.21 v 09:09

Já jsem ty peníze nechtěla. Kdybych si. řekla, asi by mi něco dali, ale já byla upřímně dost hrdá na to, že na rodině už nejsem závislá. 😊

Jinak všem děkuji, koukám, že převládá názor „prostě se ma to vybodnout a neřešit to“, takže do konfrontace asi nepůjdu.

• Citovat
  • Upravit
4164
25.9.21 09:15

Babička tomu nerozumí, nic si z toho nedělej a žij si život podle svého, na tenhle názor se prostě vyprdni a vůbec ho neber v potaz.
Kdybys chtěla (ale nedoporučuju), taky jí můžeš říct, že ona celý život akorát stála u stroje a mačkala čudlíky, nebo „jo, babi, tys byla vždycky dobrá, na tebe nemám a nikdy mít nebudu“, ale pokud jinak potíž nemáte, tématu bych se vyhýbala a nebo jedním uchem tam, druhým ven, klídek a nadhled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
25.9.21 09:17

Se tvrdí jak se stáří snoubí s moudrostí, ale ti komouši tady poznamenali tak 4 generace natolik, že bohužel budeme muset vyčkat až umřou, pak máme na Hradě Zemana a vládne nám Babiš. Kašli na to… chovej se k babičce s uctou, ukaž jí, že jsi i s timhkke v pohodě :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová