Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@azaleila píše: Více
Je fakt padlá na hlavu. Obvinit vnučku ze lži kvůli něčemu, co vnučka sama vídá ![]()
@lilith1 píše: Více
Pokud spolknes pecku od tresne (jablka, hrusne, dosad si), vyroste ti v brise strom ![]()
@Janča6 píše: Více
Když si umyješ šamponem tělo, narostou ti na něm vlasy
. Škvor ti vleze do ucha a vypíchne ti bubínek.
@Janča6 třeba s tím velbloudem řekli babicce, že není pravda a babička začala zvyšovat hlas, že je dospělá a ví to.
@Bytsamsebou mně nejde o věci, co jim říká, ale ptám se, jak je nejvhodnější učit děti tyto chyby vykomunikovat, když děti vědí, že babička říká nesmysly, protože už jsou obě ve škole a hodně věcí, co babička říká, už znají.
Tyhle řeči o melounech a další říká druhá babička, ale to vědí, že se jen říká a mají z toho legraci. Jim víc vadí ty věci, co se tváří jako odborné znalosti a jsou to nesmysly.
@Andymo píše: Více
Ach bože. Jedna věc je nevědomky tvrdit třeba to o vodě v hrbu velblouda, ale nikdy jsem nepochopila, proč dospělí říkají tyhle 💩 záměrně. ![]()
@Anonymní píše: Více
Ukazala bych mame stranku na wikipedii s pravdivymi informacemi a rekla pred ní i pred detmi, ze ony maji pravdu. ![]()
@plesata_katastrofa dřív se jednalo způsob výchovy, dětem se vyhrožovalo, když dělaly něco, co se dospělým nelíbilo. Tyto řeči se často používaly, aby se děti bály a nedělaly různé věci, starší generace je v dětství slyšela a používá tyto řeči dodnes.
A babicka je nejaka nevzdelana nebo hodne stara, ze siri takove nesmysly?
Tak asi záleží, kolik je dětem…pokud to říká ročnímu dítku, tak to zvládne…že je delfín ryba říkají děti taky, plavou v moři…ale dobře začnu jim vysvětlovat, že to není ryba…na velbloudech jezdily, ale co mají v hrbu se snad ani neptaly…já už myslela, že si vymýšlí nějaké historky, co se nestaly…
Ano. Prece nenechas chudaky deti se s ni hadat za tebe
ps. A spis by slo o to, prijit na to, proc se babivka takhle chova a o takovydle vecech se s detmi vubec hada. Na to bych se ji zeptala a v klidu si s ni o tom promluvila. Detem muzes rict, at babicce rikaji ze se to tak a tak ucili ve skole. A mamy se pak zeptej, proc se s nina hada, kdyz se to nejak uci ve skole…?
@Kheila babičce je 65 a má VŠ. Takže mi nepřijde ani stará a ve své době měla dobré vzdělání. Jen si znalosti neobnovuje a nové poznatky odmítá.
Děti jsou větší a často se jedná o věci, co znají. My máme období, že zjišťují věci o všem možném, takže tech třecích ploch je dost.
Dokud byly malé a nevěděly to, tak jsem babičku neřešila, protože se děti neozyvaly.
Já bych asi šla cestou neodporovat. Když pak z toho vznikají hádky a ona stejně neuzná jinou pravdu než svoji tak k čemu se dohadovat? Řekni dětem ať na to reagují, byť ví, že babička říká nesmysly.
No bud si s babičkou promluvit zcela dospele, bez urážek, vecne. Anebo na to jit od lesa. „Hm, to je zajímavý, vam to rikala ucitelka takhle? My jsme se v prirodaku ucili, ze je to takto. Co jeste jste se učili? Porovnáme, jestli se to učíme stejne.“ Udělat z toho hru. Ja jsem takhle kdysi s babičkou porovnávala pravopis. Pořád tvrdila, ze se pise syrup, ja jsem oponovala, ze se pise sirup. Po chvilich dohadu jsme došly na to, ze se pravopis proste casem mění. A to se děje i ted. Neni to chyba, blby ale je, ze si babicka nenecha vysvětlit, ze se ted učí neco jinak.