Babička říká dětem nesmysly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15042
25.7.26 06:09
@azaleila píše: Více

Je fakt padlá na hlavu. Obvinit vnučku ze lži kvůli něčemu, co vnučka sama vídá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12827
25.7.26 06:52

Co je s peckou? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
428
25.7.26 07:34
@lilith1 píše: Více

Pokud spolknes pecku od tresne (jablka, hrusne, dosad si), vyroste ti v brise strom :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11481
25.7.26 08:01
@Janča6 píše: Více

Když si umyješ šamponem tělo, narostou ti na něm vlasy ;). Škvor ti vleze do ucha a vypíchne ti bubínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.26 08:15

@Janča6 třeba s tím velbloudem řekli babicce, že není pravda a babička začala zvyšovat hlas, že je dospělá a ví to.
@Bytsamsebou mně nejde o věci, co jim říká, ale ptám se, jak je nejvhodnější učit děti tyto chyby vykomunikovat, když děti vědí, že babička říká nesmysly, protože už jsou obě ve škole a hodně věcí, co babička říká, už znají.
Tyhle řeči o melounech a další říká druhá babička, ale to vědí, že se jen říká a mají z toho legraci. Jim víc vadí ty věci, co se tváří jako odborné znalosti a jsou to nesmysly.

• Citovat
  • Upravit
25.7.26 08:23
@Andymo píše: Více

Ach bože. Jedna věc je nevědomky tvrdit třeba to o vodě v hrbu velblouda, ale nikdy jsem nepochopila, proč dospělí říkají tyhle 💩 záměrně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3080
25.7.26 08:29
@Anonymní píše: Více

Ukazala bych mame stranku na wikipedii s pravdivymi informacemi a rekla pred ní i pred detmi, ze ony maji pravdu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.26 08:29

@plesata_katastrofa dřív se jednalo způsob výchovy, dětem se vyhrožovalo, když dělaly něco, co se dospělým nelíbilo. Tyto řeči se často používaly, aby se děti bály a nedělaly různé věci, starší generace je v dětství slyšela a používá tyto řeči dodnes.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.26 08:30
@Yasmen píše: Více

A šla vědomě do konfliktu?

• Citovat
  • Upravit
62
25.7.26 08:32

A babicka je nejaka nevzdelana nebo hodne stara, ze siri takove nesmysly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Tak asi záleží, kolik je dětem…pokud to říká ročnímu dítku, tak to zvládne…že je delfín ryba říkají děti taky, plavou v moři…ale dobře začnu jim vysvětlovat, že to není ryba…na velbloudech jezdily, ale co mají v hrbu se snad ani neptaly…já už myslela, že si vymýšlí nějaké historky, co se nestaly…

• Citovat
  • Upravit
3080

Ano. Prece nenechas chudaky deti se s ni hadat za tebe :nevim: ps. A spis by slo o to, prijit na to, proc se babivka takhle chova a o takovydle vecech se s detmi vubec hada. Na to bych se ji zeptala a v klidu si s ni o tom promluvila. Detem muzes rict, at babicce rikaji ze se to tak a tak ucili ve skole. A mamy se pak zeptej, proc se s nina hada, kdyz se to nejak uci ve skole…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.26 08:37

@Kheila babičce je 65 a má VŠ. Takže mi nepřijde ani stará a ve své době měla dobré vzdělání. Jen si znalosti neobnovuje a nové poznatky odmítá.

Děti jsou větší a často se jedná o věci, co znají. My máme období, že zjišťují věci o všem možném, takže tech třecích ploch je dost.
Dokud byly malé a nevěděly to, tak jsem babičku neřešila, protože se děti neozyvaly.

• Citovat
  • Upravit
9213
25.7.26 08:47

Já bych asi šla cestou neodporovat. Když pak z toho vznikají hádky a ona stejně neuzná jinou pravdu než svoji tak k čemu se dohadovat? Řekni dětem ať na to reagují, byť ví, že babička říká nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9211
25.7.26 08:49

No bud si s babičkou promluvit zcela dospele, bez urážek, vecne. Anebo na to jit od lesa. „Hm, to je zajímavý, vam to rikala ucitelka takhle? My jsme se v prirodaku ucili, ze je to takto. Co jeste jste se učili? Porovnáme, jestli se to učíme stejne.“ Udělat z toho hru. Ja jsem takhle kdysi s babičkou porovnávala pravopis. Pořád tvrdila, ze se pise syrup, ja jsem oponovala, ze se pise sirup. Po chvilich dohadu jsme došly na to, ze se pravopis proste casem mění. A to se děje i ted. Neni to chyba, blby ale je, ze si babicka nenecha vysvětlit, ze se ted učí neco jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová