Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My jsme před časem pořídili a darovali babičce. Musím říct, že úspěch je veliký. Babička se zabavila, zavzpomínala, a my jsme se dozvěděli spoustu věcí, na které by třeba ani nepřišla řeč. Navíc časem tato kniha bude mít funkci krásné vzpomínky a takové rodinné kroniky. Doporučuju:-)
U nás to chtělo, aby si s babičkou občas někdo sednul, povídali si, vzpomínali… a dotyčný zapisoval. Pak to bylo mnoho příjemně strávených hodin pro obě strany. Kdybychom to jenom věnovali s tím, aby si babička sama sedla, zavzpomínala a zapsala, je kniha prázdná.
Také jsme darovali k 75 narozeninám v prosinci.
Dodnes ani čárka.
Ja koupila pro babicky, dedecky, pak i vypravejici maminku a tatinka. Nebydlim v CR, takze rodicum jsem to nechala poslat, slibili, ze v zime se na to vrhnou. Tchanovci to dostanou pri navsteve porodnice jako od malyho, tam tipuju, ze tchyne to pojme zodpovedne. Sama jsem uz s maminkou zacala, trochu me zklamala zaverecna cast, ktera je cela o vareni a receptech, opravdu to nemohlo byt obecnejsi, ne pro vsechny matky je jedinym konickem kuchyne prece ![]()
Ne kazdy na to vyplnovani je. Kamaradka to darovala pred rokem a dodnes ani carka, ja davala svemu tatovi k vánocům a zodpovedne na tom pracuje.
@Pipilota Citrónie píše:
Obě babičky ji kamsi daly a nevyplnily ani čárku…
Takhle dopadne vetsina techto darovanych knih ![]()
U nas deda vyplnuje svedomite, babicka nejspis ne. Kdyz jsem se do ni divala, obcas bych nevedela (uz si nevzpominam nebo to pro me neni dulezite), ale nektery veci mi prisly fajn. Takze se tesim, az si tu vyplnenou prectem ![]()
Manžel ji dostal od tchyně k Vánocům už popsanou. Měl radost. Ale já jsem si tam o sobě přečetla jednu věc, která dost poznamenala můj vztah s tchyní. Od té doby mě vytočí i úplně nevinnou poznámkou. Tak bacha na to. ![]()
@Jareach píše:
Manžel ji dostal od tchyně k Vánocům už popsanou. Měl radost. Ale já jsem si tam o sobě přečetla jednu věc, která dost poznamenala můj vztah s tchyní. Od té doby mě vytočí i úplně nevinnou poznámkou. Tak bacha na to.
Můžu se zeptat co? Klidně sz, jen mě to zaujalo moje tchýně taky perlila…
Edit i když ne v knížce
@Pipilota Citrónie No, že manžel pečuje o syna (když to psala, byly mu asi 3 měsíce) vlastně sám a kdyby mohl, tak by ho i kojil. Pak mi řekla, že to tak nemyslela, no ale jak jinak…
@Jareach píše:
@Pipilota Citrónie No, že manžel pečuje o syna (když to psala, byly mu asi 3 měsíce) vlastně sám a kdyby mohl, tak by ho i kojil. Pak mi řekla, že to tak nemyslela, no ale jak jinak…
Je pyšná na syna, trochu to chápu. Nemyslím, že v tom byl zlej úmysl. Ale chápu, že to nasere.
Ahoj, narazila jsem na tuhle diskuzi při hledání vánočních dárků pro naši babi a dědečky. Máte někdo teď po delší době zkušenosti, jestli ty knížky babička s dědou opravdu vyplňují? Mně to přijde jako dobrý nápad mít na prarodiče vzpomínku (trochu morbidní, když ještě žijí:-)) Ale jestli i jim by takový dárek udělal radost?
Dárek Vloni udělal babičce radost (dostala na konci prosince k 75 narozeninám).
Dodnes ovšem v knize neudělala ani čárku takže ![]()