Babičky a poučování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
196
18.7.11 10:34

Ahojky, tady zakladatelka, ještě jsem zapoměla- když jdeme s malou ven a uvažuju, co jí obleču, aby jí nebylo horko ani zima a tchýně vidí, co jí oblíkám, začne: to jí nedávej, v tom jí bude horko- ona totiž všechno posuzuje podle sebe, jenže ona je v přechodu a má návaly, je jí horko pořád, taky se více hýbe než malá, která sedí převážně v kočáru. Když jsme u ní, tak pořád větrá a když jí poprosím, ať nedělá průvan, že malá nastydne, tak se tváří jako co pořád vymýšlím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
18.7.11 10:38
Pikulenka píše:
Ahojky, tady zakladatelka, ještě jsem zapoměla- když jdeme s malou ven a uvažuju, co jí obleču, aby jí nebylo horko ani zima a tchýně vidí, co jí oblíkám, začne: to jí nedávej, v tom jí bude horko- ona totiž všechno posuzuje podle sebe, jenže ona je v přechodu a má návaly, je jí horko pořád, taky se více hýbe než malá, která sedí převážně v kočáru. Když jsme u ní, tak pořád větrá a když jí poprosím, ať nedělá průvan, že malá nastydne, tak se tváří jako co pořád vymýšlím…

To dělají skoro všichni: babičky, děděčkové, tety,… To chce prostě svatou trpělivost. Na všech stranách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
8.9.11 09:09

No tak moje maminka a babička jsou rozumné ženské a ví, že bych je s poučováním poslala hodně rychle do háje, takže to ani nezkoušejí. Babi se akorát občas zeptá, jestli myslím i na sebe a jestli pořádně jím (nějak si zvykla na těhotenské bříško a je v šoku z toho, že dva měsíce po porodu vážím skoro stejně jako předtím :-D ).
Zato tchyně a její drahá maminka jsou babice strašné. Ve všech ohledech jsou skvělé, ale jakmile dojde řeč na malou, už mají stopadesdát tisíc rad. Navíc tchynina matka je praktická lékařka v důchodu (to jí ale nebrání ordinovat celé rodině na všecko hned antibiotika), takže mi furt cpe nějaké zaručené lékařské rady a furt se ptá, kolik a jestli vážíme. V šestinedělí jsem se z nich hroutila, teď to na chvilku přešlo a jestli ještě začnou, pošlu je do prdele rovnou a bez servítek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
8.9.11 09:50

Moje mamka mi do ničeho nekecá. Štvou mne spíš cizí tetiny, které poučují. Např. na oslavě. Neznám je, nikdy jsem je neviděla. Začnou mi tykat(u těch starších lidí to bývá často zvykem, že tykají všem, jakoby je znali už od plenek) a hned poučovat. Dej jí deku, je tu zima a proč jsi jí tak lehce oblékla, tady jsme skoro na horách. Tak jsem jim řekla své a byl klid. Nejsem malé dítě, které si můžou poučovat.

• Citovat
  • Upravit
Jenika
8.9.11 13:06

Já ten pohled taky trochu z druhé strany. No kdyby byly všechny matky dokonalé a věděly ihned od narození jak na to, tak by asi nebylo tolik problémů. Takže pokud někdo tvrdí, já jsem matka já vím vše nejlíp, tak to má celkem odvahu. Jinak rady, taky to nesnáším, ale vzápětí, když jdu třeba ven se sestrou, která má mimino, no tak prostě pro kontrolu otázka máš všechno ode mne padne, otázka už spí, mě připadá taky normální, není mu zina, teplo, tak se ptáme i dospělých. Já myslím , že Vám spíš vadí, kdo to říká. Když jedeme i s manželem někam, tak se ho taky zeptám, máš to a to, protože prostě život přinese, že se někdy na něco zapomene. Hlavně si na to holky vzpomeňte až budete vy babičky.

• Citovat
  • Upravit
2803
8.9.11 13:15
Anonymní píše:
No, holky a bude hůř…Tchýně jezdí s dětma každý rok na týden na dovolenou. Letos jeli asi po čtvrté..? A hádejte co, týden předtím se mě ptala, jestli už jsou zbaleni? A jestli je zvládnu sbalit? Dokonce mi napsala seznam, co jako nemám zapomenout!!! :cert: Pochopíte to? Moje mamka mi do ničeho nemluví, ale tchýně je čím dál HORŠÍ!!! :zed:

My babičky nemáme :cry: . Co já bych za to dala, kdyby dítko vzala babička alespoň na víkend… na den… na odpoledne…
Vše je jen o úhlu pohledu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
8.9.11 13:15
Anonymní píše:
No, holky a bude hůř…Tchýně jezdí s dětma každý rok na týden na dovolenou. Letos jeli asi po čtvrté..? A hádejte co, týden předtím se mě ptala, jestli už jsou zbaleni? A jestli je zvládnu sbalit? Dokonce mi napsala seznam, co jako nemám zapomenout!!! :cert: Pochopíte to? Moje mamka mi do ničeho nemluví, ale tchýně je čím dál HORŠÍ!!! :zed:

My babičky nemáme :cry: . Co já bych za to dala, kdyby dítko vzala babička alespoň na víkend… na den… na odpoledne…
Vše je jen o úhlu pohledu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
8.9.11 13:20
lumáťa píše:
Anonymní píše:
Vše je jen o úhlu pohledu :-D

přesně tak..co já bych dala za 2 hodiny jen pro sebe..mé dítě se babiček pomalu bojí,páč je vídá jednu 3× do roka a to bydlí 10 km od nás a druhou jednou týdně hodinu,ale sám s ní malej nikdy nebyl,babička nechce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová