Tchýně a nošení dětí

Anonymní
12.7.11 20:06

tchýně a nošení dětí

Zdravím všechny maminky i tatínky,
potřebuji poradit, jak vysvětlit slušně a jasně tchýni, ať pořád malého netahá na rukách. Pokaždé co je malý u ní, tak ho nepustí z ruk a pořád ho nosí a nosí. Doma se pak s ním nedá vydržet. Ví, že si to nepřeju, ale jakoby mi to dělala naschvál.
Jak byste to vysvětlili ženě, která všechno proti vám otočí a cokoli řeknete, jste ta špatná?

Omlouvám se za inko, ale chodí tu švagrová :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
12.7.11 20:12

Mně pomáhá hodně naštvaný a nepříjemný tón. Když to nepomůže, tak omezuji styky, nejen s tchýněmi, ale i s ostatními lidmi. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
12.7.11 20:16

Ty jsi matka a musí tě respektovat. Když to nejde po dobrém, tak po zlém. Mně tchyně furt pusinkovala malou. Jedině po zlém. Máme k sobě respekt. Teď jsem ji řekla, že za mnou do porodnice mohou až 2.den po porodu a jen na 1/2 hod. Řeknu to jasně, důrazně, asertivně. Trvej na svém. Nechce poslechnout, omez styky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
12.7.11 20:19

Tak to by mě taky zajímalo. Akorát u nás důraznost a naštvanost nepomohla. Už to zkouším měsíc a jsem jen za neschopnou a špatnou matku. Vždyť ona všechno myslí dobře. Takže jedině asi ještě zkusit omezit styky. :think:

Chová se jako kdyby malá bylo její dítě, rozhoduje o ní, vytahuje si ji z kočárku a pak ji třeba 2 hod. nosí v náručí. Ví, že si to nepřeji, takže podle mě už to dělá naschvál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.7.11 20:20

Já furt nechápu, co je tchýně za zvláštní živočišný druh. Přijde mi, že jsou tu jen od toho, aby nás prudily a dělaly naschvály.
Teda ta moje naštěstí takto neprudí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.11 20:20

bydlíme pod jednou střechou :( já tam s malým nechodím, ale můj chlap ho tam nechá a to pak vidím z okna, jak je pořád na rukách, a můžu mluvit jak do dubu :(

• Citovat
  • Upravit
20557
12.7.11 20:24

Ono to časem přejde, moje větší holky se už umí bránit samy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.7.11 20:24

To je děs, fakt. Moje tchýně občas něco zkusí, ale když řeknu, tak to nedělá/udělá atd.
A vždy se zeptá, jestli může udělat to nebo ono…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.7.11 20:25
peggy.sl píše:
Ono to časem přejde, moje větší holky se už umí bránit samy. :mrgreen:

Jo, to je taky fakt. Ondra se moc nemusí chovat a babičce to jasně dá najevo sám, případně jí rovnou skáče z náruče :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
12.7.11 20:38
KPKristy píše:
peggy.sl píše:
Jo, to je taky fakt. Ondra se moc nemusí chovat a babičce to jasně dá najevo sám, případně jí rovnou skáče z náruče :lol:

A počkej až začne mluvit a bude v pubertě, to babičky nestačí valit oči. Kam se hrabu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.7.11 20:40
peggy.sl píše:
KPKristy píše:
peggy.sl píše:
Jo, to je taky fakt. Ondra se moc nemusí chovat a babičce to jasně dá najevo sám, případně jí rovnou skáče z náruče :lol:
A počkej až začne mluvit a bude v pubertě, to babičky nestačí valit oči. Kam se hrabu… :mrgreen:

Zajímavé, že mojí mamce z náruče neskáče. To bude asi tím, že na něj tak nepíská a neječí a neňuchňá… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
12.7.11 20:45

Jasne si stuj za svym, jak to uvidis, proste si pro maleho dojdi :nevim:
Ja jsem se s tim nastesti nepotkala, s tchyni se nevidame a moje mamka je perfetni…
Nicmene dedecek jednou pochybil (mala pul rocku dostala omastek) a udelala jsem takovy vitr, ze se me pta, jestli ji muze dat snad i napit!!! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21778
12.7.11 21:01

pokud bydlíte v jednom baráku, tak si musíš tvrdě trvat na svém a neustoupit. ono to asi slušně vysvětlit nepůjde… a nebo druhá varianta, zatnout zuby a všechno to strpět. ale pak bude den s takovým dítětem za trest.
my babičky blízko nemáme, takže jednou do měsíce to o víkendu děti zvládnou a jsou rády rozmazlovány. už pochopily, že doma to pak chodí jinak. jen ten první den je s viktorem náročnější. u nás je z něj hlavně na větvi děda a kdykoliv se viktor připlazí a zachechtá, tak ho chová :-) naštětsí děda ho už taky nemůže moc tahat - viktor má 9,5 kg…
takže mě napadá ještě jedna rada - rychle dítě vykrmit, aby bylo hodně těžké a babička nošení nezvládala :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
12.7.11 21:06

Na jedné straně, babi si chce vnoučka „užít“ a má na to, co my jako mámy, jen pár chvilek, do kterých musí svou lásku vměstnat. My to vnímáme jako rozmazlování. Já věřím tomu, mít babi toho prcka doma 24 hodin denně 30 dní v měsíci, honem rychle ho z tý náruče pustí. Stejně tak jako ho nebud ekrmit čokoládama a jenýma věcma, protože zjistí, že jí odmítne oběd, s kterým se vyvařovala hodinu a déle. (A nebo ne. :nevim: ). Dost její chování bude podobný tomu, jaká byla máma. (Bohužel včetně některých dnes již „nemoderních“ postupů.)

Na druhé straně, je to rodič, resp. máma, kdo stanoví, jak bude dítě vychováváno, a zbytek rodiny by to měl respektovat.

Co na to říct. Kázáníčko kázání. ALe já nechci vidět sebe v roli tchýně! To bude strašný! 8-o 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.7.11 21:08
donaga píše:
Rozmazlování ze starny babiček považuji za normální, pro mě je hlavní, že já vůči dítěti svůj standart zachovám a to ví, co ode mne může čekat.

No jo, to je těžký, když zakladatelka píše, že babička vnouče pořád chová a ono to pak vyžaduje doma a nemůže se srovnat :nevim:
To by si babča měla uvědomit, že takhle asi ne a respektovat to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová