Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj,ja mela tatu,ktery porad pil. nasi se rozvedli,kdyz me bylo hodne malo,on zacal pit vic,mama si nasla chlapa,co chlastal snad jeste vic. je s nim dodneska,a ja proste ho ignoruju,kdyz je opily.bydlime hodne daleko,takze je nevidim casto.Mama obcas pila s nim i v tydnu,a kdyz jsme prijeli,tak ja mela po nalade.byla to pro me i ostuda,kdyz jsem prijela s manzelem. co si pamatuju,tak tata prisel na moje narozky namol a divil se,ze se s nim nechci bavit. alkohol nemam rada,nerikam,ze jsem si nedala kdyz jsem byla mladsi,o vikendech se parilo,ale jak jsem starla,zjistila jsem,ze to je hnus. ted kdyz mam dite,tak se toho ani nedotknu,protoze vidim sama sebe s ozralym tatou.tata nakonec umrel a me se ulevilo,ze uz me nemusi trapit,ze se vali nekde ve skarpe nebo ze ho potkam jak se mota po ulici v poledne (vetsinou jsem radsi presla na druhy chodnik),ale stejne me to mrzelo,protoze to byl muj tata. Mama pry ted pije taky,co rika muj pribuzny,ale ja jsem ji nevidela. bohuzel se s tim neda nic delat,musis se naucit s tim zit a nebrat si to,i kdyz je to hodne tezke.ja mam chvile,kdy me to hodne mrzi,kdyz mi to vsichni rikaji,ale pak to prejde do stavu,ze si reknu,at mi s tim daji vsichni pokoj,ze to neni muj zivot a ze mam starosti svych dost. je to ovsem stejny kolotoc,jednou si dole,jednou nahore. preji hodne sil.
ona nepije často,taky jí stačí málo,ale nesnáším to její chování když chlastá.já si někdy dám,ale můj táta je odstrašující příklad.máma nedělá nikde ostudu,neplácá se po hospodách,vše je v pořádku,ale ten chlast!!kur.a!!něco bych s chutí rozkopala…
to si nesmis tak brat. chapu,ze ti to kazi naladu. i kdyz se neplaca,ale preci jen ten alkohol tam je.jako bych slysela svoji mati,kdyz byla v nalade…
asi máš pravdu,ani jí raději nevolám,abych neslyšela ten příšernej opileckej přízvuk,kazí mi to náladu…děkuju
Naši taky pili,tatka musel ze zdravotních důvodů přestat,ale mamka pila dál
,pila doma,nebylo to denně,ale když si dala,tak flaška rumu padla jako nic
,když nepila,byla super,nakonec se jí to stalo osudným,pila ve sklepě,kam chodila kouřit-kvůli tatkovi nemohla doma a jak šla nahoru,tak spadla ze schodů a zlomila si vaz
a to to ke všemu ještě vyšetřovala kriminálka,jestli jí nekdo neshodil-tohle jsem jí nemohla odpustit
,v listopadu to budou dva roky co umřela a…chybí mi ![]()
je to těžký a bohužel ji asi nepředěláš
,ale přeji ti at dostane rozum ![]()
Ahoj chci se zeptat včera jsem byla na procházce s děckama.Kousek od nás je hospůdka,tak si jdu s děckama a najednou z té hospody vyšli lidi.Jeden pár…Opilý za ním druhý pár taky opilý no na tom by ještě nic nebylo ale ten druhý pár měl u sebe holčičku tipla bych tak tři roky,ta matka ji vedla za ruku.Matka ožralá jak bomba sotva šla,holčička celá ruda v obličejíčku no hrůza musela jsem na to celý den myslet,znám je jen od vidění,nevím jestli to dělají často,včera jsem je potkala po prvé v takovém stavu.Co si o tom myslíte a šlo by stím něco dělat když ani nevím jak se jmenujou?Omlovám se že jsem to dala do téhle diskuse ale nemůžu zakládat novou a ten název my přišel celkem dobrý na tohle téma.Podle mě by stím ani nešlo co udělat,protože je ani neznám jménem a kdo ji to dokáže…no nevím. ![]()
Sama říkáš, že ani nevíš, jestli to dělají takhle pravidelně. Třeba to prostě jen jednou přepískli a ty bys na ně hned chtěla volat sociálku nebo co? Co by jsi s tím jako chtěla dělat? To nechápu…
Takové starosti bych chtěla mít.
Takže je to vlastně normální a nemám si toho všímat?Ok takže je to v pohodě..
@Iveta89 Ale tak neni to normalni,ja trebba zasadne nepiju kdyz mam deti u sebe a taky se mi hnusi,kdyz vidim ozrale lidi a vedle nich deti
ja bych to zatim nechala a v pripade ze by se to opakovalo vicekrat bych sehnala jejich jmeno a kontaktovala sociqalku,kdovi co to je za lidi,mohli se opit jen treba jednou ale taky to muzou byt nejake socky co chlastaj furt a dite nic jineho jako hospody nezna ![]()
@Iveta89 Já jsem v žádném případě neřekla, že je to normální, ale že nechápu, co by jsi s tím chtěla dělat. Vždyť to mohl být jeden takový úlet a jindy se jim to třeba nestává. ![]()
No tak já taky nepiju,moc dobře vím že bych se o děti v takovém stavu nepostarala.Co jí znám z dřívějška kdy ještě neměla dítě tak jsem ji často potkávala napitou.Musela jsem na to myslet,co když usnula nebo se něco stalo..nevím
Nenechalo mě to klidnou
Jako jo,co když to jen ted přepískly…ale nebyl to hezký pohled.Je to smutný,bohužel
Úlet
To snad není pravda. Mně to rozhodně normální nepřijde. Zodpovědným rodičům by se tohle nestalo! Aby se oba ožrali jako prasata a holčičku měli v hospodě s sebou.
Proč by to jako zakladatelku mělo nechávat v klidu? Také by mě to rozhodilo. Jak se asi o tříletou holku postarají, když jsou oba v lihu… Já bych zavolala policii, nezájem. Opravdu miluji lidi, kteří radši zavírají oči, protože řeší jiné problémy.
hezké odpoledne všem
mám mamku,kterou mám moc ráda,moc mi se vším pomáhá,je to úžasná ženská,když si nečuchne chlastu.hrozně mi to vadí a nemůžu ji vidět ožralou!!ted jsem slyšela její pokřivený hlas v telefonu a je mi z ní na zvracení,nevím,.jak to odbourat.v dětství pili oba rodiče a ňák to nemůžu skousnout.vždy po chlastu jí je špatně a má i deprese,tak se jí ptám,proč pije?odpovídá,ať nejsem chytrá…jinak je supr ženská