Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko a jak často ho tchýně vidí? Divím se totiž, že to nošení pak vyžaduje i doma - my syna nikdy nenosili, za to tchýně ho při každé návštěvě nepustila z ruky, přesně jako u vás.A malej to přesto doma kvůli té hodince jejího nošení fakt nevyžadoval …
Jinak zkus jí říct, co jí řekl můj manžel - že tím věčným taháním z kluka nic nemá, že nevidí jeho pokroky, jak se třeba otáčí na bříško, blabla…
Ta naše tu teď byla na 2 dny a poprvé kluka viděla jak leze, stoupá si, blbne, prostě poprvé viděla jakýkoliv jeho pohyb
Je mu 9 měsíců mimochodem..
xangel87 píše:
Zakladatelko a jak často ho tchýně vidí? Divím se totiž, že to nošení pak vyžaduje i doma - my syna nikdy nenosili, za to tchýně ho při každé návštěvě nepustila z ruky, přesně jako u vás.A malej to přesto doma kvůli té hodince jejího nošení fakt nevyžadoval …Jinak zkus jí říct, co jí řekl můj manžel - že tím věčným taháním z kluka nic nemá, že nevidí jeho pokroky, jak se třeba otáčí na bříško, blabla…
Ta naše tu teď byla na 2 dny a poprvé kluka viděla jak leze, stoupá si, blbne, prostě poprvé viděla jakýkoliv jeho pohybJe mu 9 měsíců mimochodem..
vidí ho dodle toho, jak má manžel šichtu, když má ranní, tak ho tam bere každý den, když odpolední tak taky a když má noční tak vůbec
Okolí by mělo respektovat matku, to je jasné. Ale zeptám se z principu - co vidíte tak hrozně špatného na chování miminka? ![]()
Někdo tu psal, že dítě skoro nechová, že je v postýlce nebo v kočárku nebo na dece. To mi přijde skoro jako extrém. Naopak mi přijde normální, že dítě chce být u maminky, že chce chovat, že nechce ležet někde samo jak polínko…
Co je špatného na tom, že tchýně dítě nosí? To má na něj koukat?
Micus píše:
no tak když ho má u sebe 3 hodiny i více a za celou dobu ho nepustí z ruky, tak to mi přijde docela přehnané
My jsme dítě nenosili-což pro mě znamená mít dítě na rukou a chodit s ním ![]()
Ale měli a máme ho vždy na nohách, když sedíme, nebo leží na nás, když si sednu a trošku se zakloním…Nikdy jsem ho neměla na rukou a neutěšovala chůzí…
A to neznamená, že když někde leží, tak tam je sám
Přes den ho mám pořád u sebe, leží buď na gauči u mě, je se mnou v kuchyni v autosedačce atd. Nemám potřebu ho nosit, stačí mi, když s ním sedím
Takže dítě chovám, ale ne za pochodu ![]()
Anonymní píše:
bydlíme pod jednou střechoujá tam s malým nechodím, ale můj chlap ho tam nechá a to pak vidím z okna, jak je pořád na rukách, a můžu mluvit jak do dubu
Tak řekni manželovi, at jí to důrazně vysvětlí ![]()
kamak píše:
My jsme dítě nenosili-což pro mě znamená mít dítě na rukou a chodit s ním![]()
Ale měli a máme ho vždy na nohách, když sedíme, nebo leží na nás, když si sednu a trošku se zakloním…Nikdy jsem ho neměla na rukou a neutěšovala chůzí…
A to neznamená, že když někde leží, tak tam je sámPřes den ho mám pořád u sebe, leží buď na gauči u mě, je se mnou v kuchyni v autosedačce atd. Nemám potřebu ho nosit, stačí mi, když s ním sedím
Takže dítě chovám, ale ne za pochodu
přesně tak, na chování sice nic špatného není, ale nebudu ho přece chovat 24 hodiny denně
a neznamená to, že by měl někde ležet sám jak polínko
může třeba ležet na dece, na gauči, kdekoliv a já jsem u něj a hraju si s ním, děláme opičky a já nevím co. A občas si třeba i vydrží hrát cca půl hoďky sám pod hrazdičkou a já si mezitím můžu udělat něco doma ![]()
Na chování dítěte bych nic špatnýho neviděla, ale myslím, že zakladatelka měla na mysli to, že babička ho prostě vezme na ruku a tahá ho za sebou všude. To mi nepřijde normální.
Znám maminky, co jim dítě sedí na kyčli celý den (teď myslím batolata), je to děs. Jednak si dítě zvykne a neudělá krok samo a za druhé trpí záda (maminčina).
Co se týká nošení miminek, tak to je bezva, ovšem jeho zádíčkům několikahodinové tahání taky neprospěje. A co si budeme povídat, tchýňka ho jistě nenosí na tygříka, nebo v klubíčku, že…
Jinak aby nedošlo k mýlce, že například já své dítě nechovám. Tak chovám (pokud se nechá), jen ho nevláčím na rukách celej den…
KPKristy píše:
Na chování dítěte bych nic špatnýho neviděla, ale myslím, že zakladatelka měla na mysli to, že babička ho prostě vezme na ruku a tahá ho za sebou všude. To mi nepřijde normální.
Tak asi nejsem normální, já to tušila ![]()
Pokud dítě chce chovat, tak chovám, proč ne? Jsou děti, které to třeba tolik nevyžadují, to je jasné, že není důvod je nutit.
Brunifid píše:
Okolí by mělo respektovat matku, to je jasné. Ale zeptám se z principu - co vidíte tak hrozně špatného na chování miminka?
Někdo tu psal, že dítě skoro nechová, že je v postýlce nebo v kočárku nebo na dece. To mi přijde skoro jako extrém. Naopak mi přijde normální, že dítě chce být u maminky, že chce chovat, že nechce ležet někde samo jak polínko…
souhlasim, taky mi to nepřijde jako něco špatnýho, naopak když ho nenosíte vůbec je to fakt zas extrém na druhou stranu ........
ale tady bylo asi fakt myšleno, že ho neputí z rukou vůbec a on chce pak pořád natřásat ![]()
Micus píše:
Špatného já na tom nevidím nic,pokud se to dítěti líbí. Ale pokud u toho řve, nebo to nemá rádo a chce si hrát, lézt, otáčet se atd. tak nevidím důvod proč ho trýznit v náruči.
Brunifid píše:KPKristy píše:Tak asi nejsem normální, já to tušila
Pokud dítě chce chovat, tak chovám, proč ne? Jsou děti, které to třeba tolik nevyžadují, to je jasné, že není důvod je nutit.
Ale tak nikoho jsem z nenormálnosti nenařkla
. Napsala jsem, že to nepřijde normální mě. A to co je normální pro mě nemusí být normální pro jiného a naopak…
No o tom, jak tchýně drží malého bych mohla vyprávět! držela ho jednou pod zadečkem a jen nějak držela hlavu-měl asi dva měsíce
Udělala to ejdnou, jen jsem se nadechla, poklka jsem to a vzala si ho, udělala to příště, tak jsem ji řekla, ať ho tak nenosí a dala jsem ji kníýku Něžná náruč, kde jsme ji založila stránky, jk má dítě nosit a že tak, jak ho nosí ona, mi ho nosit nebude
Vím, že ona vychovala dvě děti, ale taky vychovávala a dělala věci podle sebe, takže teď věci půjdou podle mě, teď je řada na mě
![]()
kamak, přesně tak! Dřív asi moc držení hlavičky neřešily, ale v klidu jsem tchýni poučila, jak na to. Taky měla tendenci malého čapnout v podpaží a vytáhnout nahoru z lehu, ale časem to pochopila. Nebo jsme ho zvedala já a pokládala jí ho do náruče. Tak aby to bylo hezky podle mě (a Kiedroňové
)