Babičky a poučování

196
15.7.11 15:46

Babičky a poučování

Ahoj maminky :-) Chápu, že babičky našich dětí mají své zkušenosti a pokud mám zájem a nevím si rady, ráda svou mamku nebo tchýni požádám o radu a jsem jim vděčná, pokud mi jejich rada pomůže, ale někdy mi dost leze na nervy takovéto věčné poučování ohledně péče a výchovy naší malé. Připadám si pak jako desetiletý fracek, který batole viděl jen z rychlíku. Příklad-když jsme u tchýně a jdeme ven nebo jedeme na výlet, pořád slyším a maminko, máme čepičku?, a maminko, máme čajíček? a maminko jsme přebalení? a maminko vzala si darince něco na papání.....???? No děs! Jako bych s dcerou nikdy nikde nebyla. Taky milujete tohle babičkovské poučování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
15.7.11 15:50

Já jim na dobré rady odpovídám ,,DOBRÁ,, jako Ivánek v Mrazíkovi… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
15.7.11 15:50
Pikulenka píše:
Příklad-když jsme u tchýně a jdeme ven nebo jedeme na výlet, pořád slyším a maminko, máme čepičku?, a maminko, máme čajíček? a maminko jsme přebalení? a maminko vzala si darince něco na papání.....???? No děs! Jako bych s dcerou nikdy nikde nebyla. Taky milujete tohle babičkovské poučování?

Přesně z toho se mi kroutí i palce u nohou :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
15.7.11 15:51

Ahoj. Tak to znám taky :-D . Zrovna dneska jsme byly venku a já jsem malé sundávala mikynu a už to jelo „A nemyslíš, že jí bude zima?“ „Kdybych si myslelaa, že jí bude zima, tak jí to přeci nesundám.“ „Ale já si myslím, že jí zima bude.“ „A já si myslím, že ne.“ :lol: A takhle to probíhá neustále. Ale já tak odpovídám ne všechno a doufám, že to mamce časem dojde, že já vím, co je pro moje dítě nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
15.7.11 15:56

Ahoj :mavam: já bych teda zaprvé řekla tchýni že nejsem žádná její maminka tak at me tak neoslovuje!! todlenc me teda dokáže naštvat když mi někdo rekne matko :cert: Já jsem si teda udělala v tomdlenc pořádek, hned na začátku jsem řekla že nestojím o žádné poučování a když potřebuji radu tak se zeptám :wink: a je klid :-P To co zažíváš ty tak na to bych neměla nervy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
15.7.11 16:01

Taky na tohle nemám nervy.Hlavně ze začátku,to byly rady a já šla do vrtule.Já jsem nepříčetná.Vím že to myslí dobře a chtějí pomoc,ale nic se nemá přehánět.Když potřebuji tak se zeptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
15.7.11 16:02

Jo a moje švagrová rovnou řekne: já jsem matka a vím co je nejlepší a je vymalováno :) já na tohle ale bohužel nemám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50165
15.7.11 16:13

Naše máma taky občas poučuje, ale řeknu jí, že si to budu dělat po svém a je klid. Ke tchýni moc nejezdíme, tam je to v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
15.7.11 16:26

Ha :mrgreen:
Moje mama poucuje porad. Ja jsem matka…ja vim, co je pro moje deti nejlepsi…nemluv mi do toho, stejne to udelam podle sebe, protoze to je moje presvedceni… apod. pouzivam bezne… nicmene bez uspechu, ani zvyseni hlasu nepomuze…
Proste ma pocit, ze by to udelala lip a musi mi poradit :zed: :lol:
A co je na tom nejlepsi? Ze je mi 35, mam dve deti 6 a 2 roky, chodim do prace, vydelavam slusne, platime hypoteku, dluhy jine nemame a stejne porad potrebujeme v necem dobre poradit :zed: :zed:
Dosla jsem casem k nazoru, ze plytvat energii s vysvetlovanim, proc to tak nedelam a delat nebudu, je opravdu na nic a tak vetsinou kyvam, jednim uchem pousitm dovnitr a druhym ven…a delam si to po svem…a mama mi stale radi a protoze to nepada na urodnou pudu, rika, ze jsem moc sebevedoma a mam moc velke ego :zed: :zed: :zed: psycho fakt…
Diky tehle masazi uz se nemusi s mym manzelem, se sestry manzelem zrovna taky nemluvi, se sestrou taky ne…a stejne si dal jede jako bagr a neda si vysvetlit, ze o ty jeji, byt dobre minene, rady nikdo nestoji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
15.7.11 16:29

Tak musím zareagovat, moje mamka mě jednou dorazila když sme byli doma, malej byl v židličce, byl teda prosinec, ale doma máme kolem 23 stupnů, jemu z tepláku vykouknul kotníček a máma mi řiká: ty mu nedáváš pod tepláky punčošky???? :roll:
Od začátku s nákýma radama posílám všechny slušně řečeno do pr…le! :lol:
Jakmile začne někdo něco radit tak se otáčím na patě . Myslím teda ty starší ročníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
15.7.11 16:30

Holky a víte co je na tom všem nejlepší? MY POTOM TAKY JINÉ NEBUDEME :lol:. A naše děti budou zakládat stejná témata a stěžovat si na to, jak ji do výchovy rodiče neustále kecají. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.11 16:36

No, holky a bude hůř…Tchýně jezdí s dětma každý rok na týden na dovolenou. Letos jeli asi po čtvrté..? A hádejte co, týden předtím se mě ptala, jestli už jsou zbaleni? A jestli je zvládnu sbalit? Dokonce mi napsala seznam, co jako nemám zapomenout!!! :cert: Pochopíte to? Moje mamka mi do ničeho nemluví, ale tchýně je čím dál HORŠÍ!!! :zed:

• Citovat
  • Upravit
12154
15.7.11 16:39

Nečetla jsem holky, tak když se budu opakovat, tak sorry. Ale až se zase babi zeptá v množném čísle (máme čepičku?), tak jí řekni:
„No malá ano, a ty?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
15.7.11 16:55
Anonymní píše:
No, holky a bude hůř…Tchýně jezdí s dětma každý rok na týden na dovolenou. Letos jeli asi po čtvrté..? A hádejte co, týden předtím se mě ptala, jestli už jsou zbaleni? A jestli je zvládnu sbalit? Dokonce mi napsala seznam, co jako nemám zapomenout!!! :cert: Pochopíte to? Moje mamka mi do ničeho nemluví, ale tchýně je čím dál HORŠÍ!!! :zed:

Tak to by si moje tchýně nedovolila. Bydlí daleko od nás, malou vídá jen občas a proto se snaží být hoooodně hodná, abychom tam vůbec jezdili. Takže to je naopak: „A Teri, může Leontýnka tohle? A můžu jí už koupit ono?“ Takže já mám tchýni vycvičenou, ale z počátku to byl boj - ale vyříkaly jsme si to už v těhotenství a od té doby byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1759
15.7.11 17:06

Tohle mi dělá tchýně denně, protože s náma bydlí :pocitac: ale nemám na to, abych ji poslala do pr****. :nevim: i když občas taky vyjedu a tak si třeba říkám, že to pochopila, ale kdepak :lol:
přesně jak píštete: nesundávej mu tu čepičku, přece jen trochu fouká… ( i když je 32stupňů),… přikrej mu ty nožičky, ať mu netáhne na kolínka (malej se pak může v hicu uplakat :zed: ), dej mu čaj, škytá.......a nenech ho cucat si ty palečky, dej u dudlík a porád do kola. A nejvíc mě sere věta, když ohřívám malýmu MM v ohřívačce, což trvá asi 7 minut, tak plače: Mama ti nedá najíst, co? vyprdni se na ni! :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová