Babske rady - bolest v krku

308
30.9.22 09:27

Babske rady - bolest v krku

Zdravím vás tu, jsem ve 12tt a začíná mě pekne bolet v krku. Zatím to je v začátku, tak to chci podchytit, než se to rozjede. Nemám fleky na mandlich, takže angina to asi nebude. Nemáte prosím nějaké zaručeně babske rady? Nechci zatím nic z lékárny. Děkuji :kytka:
PS: četla jsem něco o cibulovým vývaru s medem, znáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15426
30.9.22 09:29

V začátku by mohlo pomoct si vykloktat teplou vodou se solí, je to hnusný, ale účinný. A udělej si priessnitzův obklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
30.9.22 09:38

Nastrouhat jabko a do toho rozmackat jeden az dva strouzky cesneku. A snist. Idealne 3× denne. Je to hnus, ale fakt to pomaha. Plus obklad na krk (satek namocit do studeny vody, dat na krk, na to igelit a na to suchy satek/salu a nechat aspon 2 hodiny), kloktat vodu se soli nebo salvejovy caj (ten opravdu jen kloktat, v tehotenstvi se salvej nesmi, ale kloktanim se nedostane do organismu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
30.9.22 09:40

Jinak ted pry hodne lita angina. Rikal mi vcera doktor, kdyz jsem si byla pro antibiotika prave na ni. Tak to nenechavej moc rozjet a radsi kdyz tak pro leky. Nebo si udelej domaci CRP test a podle toho se zarid dal. At to brzy prejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
30.9.22 09:41

Horká brambora do šátku a omotat kolem krku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
30.9.22 09:43

@Janadzus Ahoj,
skvěle mi pomáhá manukový med. Jinak též kloktání šalvějového čaje (antiseptické účinky), pití zázvorového čaje (také antiseptikum) s medem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.22 09:43

Byla jsem před týdnem ve stejné situaci. Byl to covid. Budila jsem se kvůli tomu i v noci. Za tři dny to samo přešlo. Pomáhalo mi jíst - aby něco ten krk „proškráblo“ a moc nemluvit.
Držím palce, ať je to brzo lepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
30.9.22 09:50

Ano, cibulový vývar s medem, myslím, že tam bylo i trocha mléka, mi dávala mamka, když jsem byla malá. Je to teda nechutný blivajz, ale stojí to za to.

Jinak zázvorový čaj s medem, bezinky nebo kloktat šalvěj. Když šlo do tuhého, tak ještě pomohly pastilky lišejníku islanského. A Priessnitzův zábal na krk.

Nevím, jestli je v těhotenství vhodné požvykovat česnek ( když tak mi za tu nabídku naliskej), ale to mi taky docela v začátcích pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
30.9.22 09:54
@Adaneli píše:
V začátku by mohlo pomoct si vykloktat teplou vodou se solí, je to hnusný, ale účinný. A udělej si priessnitzův obklad.

Já někde četla, ze ta sůl není úplně nejlepší, ze hodně podrazdi krk :nevim:. Ale ten priessnitzuv udělám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
30.9.22 09:55
@StaraTerka píše:
Nastrouhat jabko a do toho rozmackat jeden az dva strouzky cesneku. A snist. Idealne 3× denne. Je to hnus, ale fakt to pomaha. Plus obklad na krk (satek namocit do studeny vody, dat na krk, na to igelit a na to suchy satek/salu a nechat aspon 2 hodiny), kloktat vodu se soli nebo salvejovy caj (ten opravdu jen kloktat, v tehotenstvi se salvej nesmi, ale kloktanim se nedostane do organismu).

Ok, zkusím, děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
30.9.22 09:55

Lišejník islandský, šalvěj, ano - cibule s medem, ale to je prý na kašel :nevim: radili mi ho při chřipce. Jinak zazvorovy čaj, heřmánek, vitamín C.. A v těhu můžeš i pastilky na krk, působí lokálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
30.9.22 09:56

Kren, cesnek, cibule…ne dohromady prosim te…ja bych zkusila kren, cerstvy s jablkem, nebo normalne si dej s parkem…s cenekem bych byla opatrna, me uz 12tt hodne palila zaha a cesnek to nevylepsi, taky by te z nej mohlo bolet bricho…cibule je spis lepsi na kasel…a to kloktani, jak se pise vyse, to mi take pomaha..ono zalezi, z ceho ten krk boli..jestli ze zacinajici rymy, tak pomuze ten kren i kloktani a normalne teply napoj..jestli by to mela byt nejaka bakterie, angina nebo tak, tak tam nevim, jestli neco prirodniho pomuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
30.9.22 09:59
@StaraTerka píše:
Jinak ted pry hodne lita angina. Rikal mi vcera doktor, kdyz jsem si byla pro antibiotika prave na ni. Tak to nenechavej moc rozjet a radsi kdyz tak pro leky. Nebo si udelej domaci CRP test a podle toho se zarid dal. At to brzy prejde

CRP test slyším prvně, teď jsem si ho vyhledala. To je dobre mít. Na anginu často trpím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
30.9.22 10:11

U nás se kloktá odvar z heřmànku. A zábaly, studené a přes to šálu. A koloidní stříbro. A citrony a citrony… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4650
30.9.22 10:15

Já trpím na záněty nosohltanu, to je podobná bolest jako angína. Stříkám do krku propolis, koupí se v lékárně, pak lichořeřišnicové kapky. Samozřejmě nasadit céčko a déčko. Někdy to holt bez ATB nejde, ale není to konec světa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí