Bačkůrky x pády

Napsat příspěvek
Velikost písma:
163
31.8.06 14:30

No jasně že manžestrové bačkorky mají žirafu. Teda nevím, jaké nakonec myslíte, ale prostě ty klasické bačkorky. Žirafku snad mají každé botky, které koupíte v kvalitním obchodě, to by snad ani jinak nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
31.8.06 14:34

No oni se liší názory ortopedů a neurologů. Neurologové a rehabky jsou proti bačkorám a ortopedi pro pevnou obuv. Je to asi tak, pokud by to dítě doma jn a jen chodilo a nachodilo kilometry, tak by melo mit kvalitni botku (bačkory jsou na nic). Jenže to dítě ujde par kroku, sedne si, klekne, stoupne, lehne, překročí hračku, stoupne na hračku na něco vyleze a na takovou činnost je prý opravdu nej, když si noha pomůže sama. Kupodivu i na plovoucí podlaze. Tak nám to vysvětlila i moje neuroložka a následne potvrdila i moje kamarádka, co je vystudovany fyzioterapeut.

martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
31.8.06 14:48

Takže babo raď, asi každá mamča podle svého uvážení… :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
31.8.06 15:23

Zkusily jste někdy chodit doma po dlaždicích celý den? Já ano a můžu říct, že z toho pěkně bolí nohy. Tzn. doma má boty, pokud si sedne a hraje si na koberci boty sundavám. Toť můj názor.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
31.8.06 15:31

No Sendy, to bych teda já asi nic jinýho nedělala, než sundávala a nandávala… :lol:
Fakt je, že když ten pohyb střídá s lezením, seděním, tak bych ty bačkorky nehrotila..... Škoda jen, že fakt nevíme, o co se opřít. Co je správně.....
Jedny z nás to dělají špatně. Ale který?
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
31.8.06 16:05

Mi začala malá chodit před 3 týdny. Koupili jsme bačkůrky kotníčkové na zavazování s žirafou. Vyrábí je firma v Petřvaldě. Papuče jsou certifikované. Jak jsem si přečetla do marketů tuto obuv nedodávají a jak jsem se tak koukala, tak tam ani žádné papuče s žirafou nemají. Takže asi nějaké šunty, i když na pohled vypadají stejně.
Boty na ven jsem koupila značku fare. Mají podpatek seříznutý zešikma a to prý je úplně to nejlepší. Vyrábějí i papuče.
My máme doma linoleum, a když malá chodila jen v ponožkách tak měla nohy studenější než v papučích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
31.8.06 16:17

Fare by měly být dobré botky, naopak žirafka vždy nezaručí, že jsou boty 100% nejlepší. Často ji dostanou i méně kvalitní boty. Co je horší, nějaká firma si nechá certifikovat určitou botku a žirafu pak používá i u jiných, které nikod neschvaloval. Tolik prodejci bot info mě (i Dr.).
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
31.8.06 17:36

Ahoj,
téma „bačkůrky“ je teď u nás taky aktuální. Andrejka začala víc chodit (než lozit) asi před 14 dny a já jsem jí je žačala obouvat hlavně proto, že si dost často nakopla paleček nebo jinak skřípla prstíky (krčila je při chůzi pod sebe). Chodí v nich taky podstatně hůř než bez nich, ale je to asi věc času a zvyku. Ovšem je to teď taky pěkná zkuška mojí trpělivosti - za den jí je asi tak 100 x zavazuju. Nezouvá je, jen jí prostě vadí zavázené tkaničky:-))
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
31.8.06 23:18

Ahoj holky,
já se přikláním k bačkůrkám. Malá mi začala capkat za ruce týden před prvníma narozkama. Když jsem ji vodila já, tak jsem si toho nevšimla, ale když jsem na ni koukla při tom jak ji vodil manžel, tak strašně šmajdala dovnitř a vykláněla kotníčky, chodila jako po vnitřní hraně. Koupili jsme bačkůrky ( i bez žirafky) plné, nad kotníčky a na zavazování a pevné plátěné, aby jí nožička dýchala. Zpočátlu je nosila méně, ale opravdu se jí stabilita nožky o moc zlepšila a teď když doma semtam capká bez bačkůrek, tak už hezky rovně. Myslím, že jí opravdu pomohly a v chůzi jí nijak nevadí. Asi jde opravdu o zvyk. Pomalu, ale jistě si na ně děti zvyknou. Vždyť budou nosit boty už celý život. Jako malé děti jsme je nosili taky a nepřipadá mi, že bych měla nohu deformovanou, bez klenby a od toho se odvíjející problémy s páteří.

Papaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
31.8.06 23:22

Martino na to mám jednoduché řešení. Udělej mašličku a pak z těch dvou smyček udělej ještě jeden uzel. A můžu ti říct, že to už neodváže - mám vyzkoušeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
1.9.06 00:07

Sati
tak to se moc pleteš :lol: Bára těma malinkatejma prstíkama tak dlouho tkaničky popotahuje až se jí povede rozvázat i dvojtý uzel. Sundá si bačkůrku, vytáhne z ní tkaničku a přinese mi ji ukázat :lol: Je pravda, že je zase minimálně na půl hodinky od ní klid a pro ní je to strašná zábavka :lol:

Papaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.9.06 14:16

Re: Bačkůrky x pády

ahojky,
měli jsme stejný problém, akorát u botiček venku. malá doma lítá jak pometlo, v bačkorách i bez, ale jakmile jsem jí obula boty ven, tak padala a vůbec nechtěla chodit. chce to je nechat na ty boty zvyknout a hlavně nesmí být moc veliké. takže je lepší jako první boty koupit ty, co jsou jim přesně akorát a ani o kousek větší, aby si to zažili a pak už to půjde samo. já jsem se vrátila s menšíma sandálkama na ven, malá si zvykla na chůzi a už nepadá ani s těma novýma. ale jak vidíš, problém je to u všech. jen vydrž, oni se to naučí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí