Teploměr do ucha

18
30.8.06 14:43

Teploměr do ucha

Maminky,
chci se zeptat, jestli mate nektera zkusenost s usnim teplomerem - vim, ze vyrabi napr. Tefal. Ma merit teplotu behem 1sec! Mate ho nekdo?
Predem dekuju.
 Anoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
51
30.8.06 15:12

Mám ho a je super. Dítěti změříš teplotu během pár sekund a ani ho nemusíš budit. Nevýhodou je že je trochu větší např. při cestování ale než ten do podpaží jsme stejně táhli na dovču tento.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
30.8.06 15:23

Ahoj Anoli, my nemáme sice Tefal, ale máme OMRON, koupili jsme ho v lékárně a musím říct, že je to paráda. Teplotu zjistíš kdykoli ikdyž dítě spí a bez budění, nebo strkání do zadečku :D Jen když mám podezření, že by mohla být teplota už letím a malá si na to tak zvykla že se jí to dokonce líbí, předtím vždycky protestovala a plakala :cry: Určitě si teploměr do ucha kup :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
30.8.06 18:25

Taky ho mame a parada!!!! Jen v ousku je vyssi teplota, takze je treba nejprve vychytat normalni teplotu… Holky mereni teplotky miluji :) A ja si mohu bez problemu kontrolovat teplotu i v noci - baz buzeni. Ada mela jako mala febrilni krece, proto je u nas tak dulezite hlidat i zvysenku…
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
30.8.06 19:22

Pořídili jsme si ho též a je to super. Mladší syn měl většinou večer hodně vysoký teploty a při buzení se vzpouzel a nechtěl si teplotu změřit. teď o tom ani neví a přes den když mu není dobře tak si i sám teploměr podá a chce změřit. Je to fakt super věc. máme zn. „BRAUN“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.8.06 20:50

Ahoj,my máme od Brauna a jsem spokojená. Je to hlavně rychlý. A nedokážu si představit, že když má malý horečku, pláče, je celý zmordovaný,že bych mu měla ještě něco cpát do zadačeku :(
Určo si ho kup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
30.8.06 21:12

Holky a kolik tak stojí? Díky Blanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
30.8.06 21:38

Na MMB(nové zboží) stojí přes tisíc korun ale třeba se dá sehnat levnější.
Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
31.8.06 10:53

Náš Omron stál 1000 kč, a teplota v uchu bývá asi o půl stupně vyšší než pod paží, stejně je to ikdyž měříte normálním teploměrem v zadečku. Vnitřní teplota je vždy vyšší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
31.8.06 14:23

Holky SOS, já s tím neumím měřit :! Máme OMRON, ale ať měřím jak měřím, pokud ho nechci narvat až do mozku, tak má vždycky hrozně málo…36,1, 36,3 atd…když přeměřím dalšími teploměry, tak má normální…nebo se mě i stalo, že ušní naměřil 36,6 a prcek měl 38,6!!! Tak nevím, co já s tím dělám :?: Má na to vliv třeba ušní maz? Čistíte uši před měřením? Já myslím, že pokaždé určtiě ne…Já bych ho příště určitě nekoupila.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
31.8.06 18:06

Sendy - a dáváš ho dobře, ono třeba i když už máš špinavý ten kryt tak to měří špatně,ale já jsem to zkoušela a většinou mi to směřilo dobře :roll: Třeba aj jaký máš směr měření, jinak nevím, ale nám to měří fajn :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
13.11.06 15:00

Ahoj maminky, ja jsem take poridila teplomer do ucha, ale asi s nim neumim merit nebo je priliz narocny na spravnost mereni, protoze mi pokazde ukaze jinou hodnotu a ta odhylka je i treba 1 stupen. Takze jednou namerim 37,5 a pak 38,7, ve stejnem ousku. Jsem z toho zoufala. Pak se stejne nakonec vratim k mereni do zadecku, ktere je 100%. Je asi priliz citlivy a staci jina poloha a je v tom zmatek. Byl docela drahy 35 Euro od firmy Microlife (svycarsko). Meri teplotu vody, ovzdusi, tam jsou vysledky stabilni ale pri mereni v uchu tam jsou takove odchylky, ze je prakticky nepouzitelny. Takze pokud se prodava i v Cechach, tak na nej pozor! Radeji nekupovat!
 http://tickers.TickerFactory.com/…5f6a/age.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
14.11.06 21:24

Ahoj Blazulko, Microife mam taky a jsem s ním moc spokojená. to že máš velký odchylky v měřeních je dáno tim, že se ne vždy trefíš na ušní bubínek. Klidně měř pětkrát, já to tak taky občas dělám, i víckrát, a platí ta nejvyšší teplota. Musíš to ouško jakoby malinko otevřít, aby paprsku, který vysílá teploměr, nestálo nic v cestě a aby dopadl pokud možno rovnou na bubínek:). Ta nižší teplota znamená, že ses tím paprskem trefila do okolní tkáně, která je chladnější. Neboj se taky ten teploměr do ouska mlinko zatlačit(ne samozřejmě aby to dítě bolelo) a zkoušej ho různě směřovat(ale nejlépe téměř kolmo k hlavě). K tý správný teplotě se timhle stylem určitě dopracuješ. Osobně už si to bez ušního teploměru neumim představit, měřit teplotu rektálně už od jistýho věku našeho prcka bylo absolutně nemožné. Jen mi pořád vrtá hlavou, jeslti se od naměřený teploty odečítá půl stupně nebo ne. Nevíte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
16.11.06 13:59

Ahoj holky, tak já se taky na základě nějaké diskuse nechala unést a Microlife koupila. O měření v uchu snad ani nebudu psát, protože asi jsme anatomicky jiný a teplotu v uchu víc než 35 stupňů jsem snad ještě nenaměřila a to už jsem sobě strčila teploměr do ucha fakt hluboko. Ještě mě napadlo jestli to není těma hygienickýma návlekama. Jenže mi není jasné, kde se dají koupit, já je bohužel už nemám a tím pádem měřím „naostro“. Tak se chci zeptat jestli je někde kupujete.
Jinak na měření teploty v místnosti je fakt dobrý, ale já ho bohužel kupovala za jiným účelem.
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
16.11.06 14:04

Ahoj holky, já si nechala dovézt ušní teploměr z USA od bráchy (stál málo), značku nevím a malá teď spí, tak nechci jít rochat, ale maximální spokojenost!!! Měřím při spaní kdy chci, měřím po podání léku jak to zabralo, malá ukazuje v kterém oušku to bude. Žádné prchání před teploměrem. Poprvé jsem sledovala teplotu v zadečku a tuhle, abych zjistila jak měří. Ten náš ukazuje o půl stupně míň než v zadečku, takže vlastně správnou teplotu, už nic neodečítám. Je malinkej a skvělej. Co bych za něj dřív dala (buzení v noci když malá měla 39,8 )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí