Bakalářské státnice - pracák
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Bakalářské státnice - pracák
Ahoj, mám takový dotaz. Dneska jsem udělala Bc. státnice a chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte z poslední doby zkušenost, jestli se teď musim nějak hlásit na pracák? Přijímačky na magisterský studium mám v srpnu, do tý doby než (jestli) mě vezmou už asi studentem nejsem. Díky za rady
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podle mě jsi studentem do konce srpna, aspon u nás to tak bylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pred par lety jsme se na pracak hlasit nemuseli, platila tam nejaka vyjimka, ale uz si presne nepamatuju jaka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja zas myslim, ze studentem neni ode dne ukonceni studia, coz je den statnic. Asi tam bude ta vyjimka…
- Citovat
- Upravit
Den státnic jsi skončila jako student a musíš se hlásit na pracák ale pokavaď se dostaneš dál na magisterské tak ty pak za tebe zpětně zaplatí ty prázbniny ale musíš se tam dostat.
Takhle to bylo letos řečeno sestře jak ve škole na studijním tak na pracáku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnem úspěšně složených státnic přestáváš být studentkou. Nicméně na úřad práce se máš povinnost nahlásit až do konce měsíce následujícího potom, ve kterém jsi skládala státnice. U tebe do konce července. Protože v červnu za tebe pojištění platí ještě škola/stát a za červenec pokud si v něm najdeš práci bude platit zaměstnavatel, pokud ne potom zase stát, když se přihlásíš na ÚP. Když se na ÚP nepřihlásíš budeš si muset nemocenské pojištění platit sama. Povinnost hlásit se na ÚP jako takovou nemáš. Jde jen o úhradu toho nemocenského pojištění. Aspoň loni to tak bylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc vám děkuju.. Ve škole mi bylo řečeno že status studenta mi končí dnem státic, takže si v červenci dojdu na ten pracák a bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já jsem bakalářské státnice dělala loni na začátku června, přijímačky na navazující magisterské jsem měla cca za měsíc a výsledky za pár týdnů, ale na pracák jsem se hlásit nemusela
Když odmaturuješ na střední, tak na pracák ti taky stačí se hlásit až po prázdninách, během kterých máš ještě status studenta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím, ale na pracáku jsem se nehlásil, oni to udělali tak, že jsme myslím byli přijati dnem státnic, nebo tak nějak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studentem se opět stáváš v den zápisu do studia, studium končí dnem státnic, které byly v červnu, takže na úřad práce bych se přihlásila od toho července. Na pracáku ti vystaví doklady pro zdravotní pojišťovnu. Na zdravotní pojišťovně budeš muset doložit, ukončení studia, ten papír od pracáku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda přesně nevím, jak to je, ale před dvěma lety, když jsme to řešili, přehazovali si nás mezi studijním, pojišťovnou a pracákem jako horký brambor, takže jsme se nakonec nenahlásili nikde. Letos jsem skončila magisterské a od září začínám doktorské, ale hlásit se nebudu nikam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačta píše:
Ahoj, mám takový dotaz. Dneska jsem udělala Bc. státnice a chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte z poslední doby zkušenost, jestli se teď musim nějak hlásit na pracák? Přijímačky na magisterský studium mám v srpnu, do tý doby než (jestli) mě vezmou už asi studentem nejsem. Díky za rady![]()
Na pracák se hlásit nemusíš, i celé prázdniny budeš nezaopatřené dítě (pokud si do 26 let) za předpokladu, že se na to magisterské dostaneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit