Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim damy!
Mame doma 5ti tydenniho syna a byli jsme na vysetreni kycli. Doktor rekl, ze je vse v naprostem poradku a at kycle stejne balime jednou plenou navic. IA na obe kycle.
Prekvapilo me, ze neco takoveho se dela i u deti co maji vse v poho ![]()
Balit jsme zkouseli, po staru, s plenama, ale to se klukovi moc nelibilo, rev jak od draka. Mame dost akcni mimco, hlavicku se uz snazi drzet ted, furt sebou sije, nohama se odrazi a kope, atd v klidu chvili neni. Kdyby mohl tak uz snad beha.
Zkusili jsme koupit ty specialni kalhotky a s tema to docela jde, ale i tak je videt, ze se mu nelibi ten omezeny pohyb.. ![]()
Proto se chci zeptat, jak jste to mely vy s vysledkem? Kdo mel IA a stejne balil? Nebo vam nejaky dr rekl, ze nemusite?
Syn ma nozky pokrcene krasne, tak jak ma byt. Nechci nic zanedbat, ale zaroven jsem i cetla, ze baleni u kycli co jsou ok, neni dobre, takze mu zase nechci ublizit.
Dekuji za odpovedi ✨️
Oni to říkají každému, Ia je dobry nález, tam žádné baleni dělat nemusis. Dcera měla do 10 měsíců nález IIa a stejně sem nebalila, nosila sem v šátku, to je na kycle taky dobre a víc neřešila.
Stará škola, tohle je dávno překonaný názor
Už před 10 lety mi doktor v porodnici říkal, že široké balení není třeba. Pak jsme byli u jiné doktorky na kontrole a ta že „vše v pořádku, pokračujte v plence navíc“. No žádnou jsme nedávali a obě děti mají kyčle ok.
Jen si dej pozor na to, aby dítě mělo dostatečně volné oblečení pro pohyb, neutahuj ho do zavinovaček apod.
@Popokatepetla
Kluk od porodnice zavinovacky nesnasi 🙈
Tam jsme je pretrpeli a od te doby spi bez zavinovani 🙈 takze prostoru ma dost!
Pyzamka ma taky o dost vetsi a na nozky ma taky prostor, tak to mame v poradku ![]()
Navic nam ani pan doktor nerekl, jak dlouho nane kycle vazat. No nedovedu si predstavit, ze mam kluka takhle svazanyho az do breznove kontroly 🫣
To řekl pan doktor peknou hloupost…syn měl nález IIb a i tak nebylo balení třeba…dcera teda taky měla IIb tam balení chtěli ale asi z toho důvodu že byla koncem pánevním…každopádně od 2m jsem to stejně nedělala a taky má kyčle vporadku…