Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Cennosti se posílají ve spec. plastové nerozlepitelné obálce, na které je hned vidět, že do ní někdo lezl.
@Simona2089 píše: Více
Já ti vůbec nerozumím, o co jde? Jak zpátky zabalený? A pokud jsi ho neotevřela před svědkem, jak dokážeš, že jsi ten řetízek odtud nevyndala a nestrčila do kapsy?
Pominu, že je totální úlet posílat něco tak drahého poštou.
@Okta píše: Více
Přesně tak a v přelepu je i podpis odesílatele, tam se bez poškození prostě nedostaneš, jedině že by ti mamka poslala už prázdný balíček…
Taky nechápu, proč jsi přebírala balík, pokud byl poškozený, vždyť přeci pošta a přepravní společnosti upozorňují, že pokud je obal poškozen, ať ho člověk nepřebírá a řeší to… a takto to nefunguje jen v ČR, ale i v zahraničí. Takže ty vlastně nemáš důkaz, že sis věc nevzala z balíku sama. Jinak je to blbá náhoda, tak jedině ať mamka pošle nový, ale tentokrát si už dejte víc pozor.
Hezký pokus o brigádu, ale ne, nezkoušej to.
Z webu České pošty: cenný balík s udanou cenou vyšší než 30tis. nebo s obsahem drahých kovů, šperky atd. musí být přelepen páskou s podpisy nebo zavázán motouzem s plombou, tak aby nebylo možné rozdělat bez porušení plomby.
Takže Story o přebaleném balíčku nevěřím ani trochu, prostě to technicky není možné.
Píšete samé kraviny a blbý nikdo me tady nedokázal podržet dnes jjsem byla na pošte znova i mama v Čechách a reši se to na pošte i na polícii se to taký reší do 30 dnu se mi ozvou protoze z balíku vyplýva že byl porusen nič s toho čo píšete se na pošte nerieši je to prestúpek veľký který se reší na medzinárodnú poštu a Když zbozi byli poistenne musí se to rešiť pretože jasem s tím balikem neprišla domu hneď na pošte sem to resila do 3 minútach jinac dekuji za nepríjemné rady a hrozný komentáre ste strašný lide bez súcitu kdo by si dovolil prevziať balík v kterem sú veci a rict že nebyli a jdete to po minúte 2 riešiť na pošte nebudú to rešiť nepotrebuji to reším to s úrady s kterými mám
a co je cilem teto diskuse kdyz vse vis? to ti mame jit retizek najit?
no a proč se tedy ptáš, když víš, co máš dělat?
jako pochlubit se nějakým přívěskem za 70k? To má v dnešní době kde kdo a nepotřebuje to někomu cpát ![]()
@Anonymní píše: Více
Kde kdo, krom zakladatelky
tak vymysli, jak by si na mej opatřila finance…
A někde na poště ten co to vykradl ten balík zabalí naprosto přesně a tím stejným zpusobem, jak odesílatel jo?
I za ty 3 minuty to z toho dokážeš sebrat…
Pošta neřeší, jak byla zásilka zabalená? A teď tu o Karkulce, prosím ![]()
Pro ČP pracuju. Zásilka s tak vysokou cenou musí být v obálce na cenné psaní. Ta je zabezpečená proti rozbalení a podepsaná odesílatelem, jak už někdo psal.
V případě poškození se sepíše záznam, seznámí se příjemce se stavem zásilky a ten se rozhodne, jestli zásilku převezme.
@Anonymní píše: Více
Zajímalo by mne - co by bylo dál, kdyby tu zásilku člověk nepřevzal kvůli evidentnimu poškození obalu. Protože on nepřevezme, pošta vrátí odesílateli a ten zjistí, že cennost tam už není? Anebo bude tvrdit, že tam,,není". Co dál?
Ono se to reši vo velkem jelikoz váha balíku nesedela pri prevzeti pri odoslaní Mel balík vetsi gramáž a pri prevzeti min a postacka vydela že balík nebyl v dobrým stavu je i za vína ji že me na to neupozornila abych to otevrela pred ni ale balík byl poskozen ale nebyl pootevren a ja jjsem tu krabičky v balíku mela ale bohuzel prázdnou ale polície to rieši ve velkem protoze balík pri odoslaní nebyl prelepeny paskou a pri prevzeti byl čiže se to reši a proveruje na pošte mi rekli že by mi mela byť vyplatená poistená suma balíku tak sa pán Buh a vse dobre dopadne