Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den preji vsem včera jse mi stala taková vec prosím o radu nebo kdo má skúsenosť Bydlime vw Fínsku balíček mi dorazil s Čech do Fínska maminka s Čech mi poslala zlatý retizek v hodnote 70000 kč balík byl také poistený na 70000 kč. Balík byl poslan do Fínska kde zrovna bydlime, balík jsem prevzala a zistila že retizek v balíku není krabičky jsou prázdne podali sme na pošte stiznost a dnes jedeme i k polícii vse tešíme my ve fínsku maminka v Čechách je nejaká možnosť že mi bude čiastka vrátená a nebo se dá nejak dopátrať k retizku dekuji moc o radu
![]()
@Simona2089 píše: Více
tak určitě
řetízek za 70 t v balíčku
![]()
nová finta, jak přijít k penězům?
Jaho mela poistený cenné veci se múzou posielať do 100 000 kč
No je že se to rešiť musí nemôže to zustat jen tak ja to reším na pošte i s polícii ty balíky máji taký nejakou tu kontrolu
ne, na poště nemají žádnou kontrolu, aby zjistili, že do balíku nebyl žádný řetízek za 70 táců vložen
Jak to vyte ale Když to jde do jiny krajiny tak proide balík kontrolou Proč pak balík poistime Když se nám v nem Neco stratí nebo výbere tak musí se to rešiť to nebyla hocijaká vec v balíku
Aby ti reklamaci uznali, musel by být balík zjevně poškozený, a být s ním zjevně manipulováno (přebal atd.). V takovém případě bys ho ovšem musela otevřít přímo při převzetí a ihned s poštovní doručovatelkou sepsat reklamaci. Že si nepoškozený balík převezmeš, doma rozbalíš a následně se rozhodneš obsah reklamovat, tak to nefunguje. Respektive možná v situaci, kdy by tam bylo rozbité křehké zboží.
Ja idem balík mela v položeným stavu a otevrela jjsem ho pred poštou a hneď šla spatky na poštu to rešiť
Postačia vydela že balík je v hrozným stavu ale me Neo oznámila abych to otevrela zrovna uni SLa jjsem bokem skontrolovať jestli balíček je ve vnútri a zistila jsem že tam nebyl hneď jeden to rešiť šla
Pokud mel balik poskozenou „pečeť“ tak si ho nemela prebirat a řešit to aktivně primo tam A pokud ji poskozenou neměl, tak ti nikdo nic nedá.
@Anonymní píše: Více
Je že muj prípad je jecte horší me byl retizek ukraden a balík byl spatky zabaleny a balík s Čech dorazil až ke mne do Fínska
Pokud se stane a balík je při manipulaci se zásilkou ze strany pošty poškozený, bývá přelepen a obal je označený razítkem s datem na přebalu, zvlášť ty cenné.
Podminkou cenného baliku je to, ze musi byt zabalen tak, aby na nem byla vidět manipulace. Pokud toto nesplňoval, tak máš smůlu. ![]()