Bamboolik výbava, látkovací set

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14871
9.3.14 09:01

@Verunka93 ahooj já teprve budu látkovat, chtěla jsme původně jen bamboolik a nakonec mám nakombinované od každého něco, nějaké vícevrstvé, kalhotkové a SIO sady od Petit Lulu i od bambooliku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
9.3.14 09:10

@ugluk Tak já zase nevím jestli Anavy nebo Petit Lulu :mrgreen:. Chodím s prckem na cvičení a lektorka tam má i obchůdek s plenama. Tak sem si u ní nechala udělat nějakej základ a šupla mi do toho 5 kalhotovek od Ellas House a přijdou mi že strašně tvrdnou a taky je má dost objemný na dupě :oops:. Pak mi dala dvoje kapsovky od Bambooliku a dvoje SIO od Bamb. Dvě batolecí vložky dvě noční pleny jednu Ellas a oduhou Bamb. Pak pět vkládaček (vypadají jako vložky). A dvoje svrchňáčky jedny od Bamb opičkový ty jsou super a ty Ellas flísový nic moc :roll:. Tak jsem si říkala že půlku toho co mi nachystala bych vyměnila :roll:. Nicméně tohle mi prostě nevystačí, vyjdu s tím na jeden den a na druhý den mi zůstane jedna a ostatní nejsou suché :?. Kolik bych jich měla ještě tak dokoupit? A kdyby ses hodně nudila nenapsala by si mi co by si dopořídila ty? Díky :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68840
9.3.14 09:13

@Ivčis co ti nevyhovuje, prodej a kup nove ;)
Ellas house je konopi, to proste tvrdne a bez susicky mekke nikdy nebude. Z tech Anavy a Petit lulu kup od kazde jednu, vem i ten PL SIO system, kdyz sedne do B. kalhotek a uvidis ;) Ja tocim asi 25 ks vnitrnich plenek a troje svrchnaky, prubezne to obmenuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
9.3.14 09:19

Ahoj holky, mam tu sadu jednou pouzitych aio plinek bamboolik pro novorozence, vzdy s jednou vkladackou navic (tez bamboolik), tak kdyby mel nekdo zajem pisnete sz- v praze mozne osobni predani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
9.3.14 09:22

@ugluk Jo a ještě jsem se chtěla optat :oops:. Jak pereš ty kapsovky? Když je jen počůraná? Už si to házím do kalkulačky a jdu na to. Nevím na jaké webovce bych je mohla ojednat všechny dohromady abych platila jedno poštovný? Díky jsi hodná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68840
9.3.14 11:07

@Ivčis peru normalne s ostatnima na 60. To je prave ta nevyhoda kapsovek, ze to musis cele vyprat po kazdem pocurani, ten SIO system je fajn v tom, ze vyperes jenom vnitrky a kalhotky jen jednou za cas. Ony samozrejme vydrzi hodne, ale hodne caste prani jim dobre nedela a treba tam ten PUL muze odejit rychleji. Navic je to vetsi investice, protoze prakticky na kazde prebaleni potrebujes jedny svrchnaky (kapsovku).
Namatkove koukam, ze Petit Lulu, Anavy i Bamboolik maji napr. na veselepleny.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
9.3.14 12:20

@Ivčis proto nemám kapsovky ráda, jelikož neperu ten PUL ráda na 60°C, pokud to není nutný, on se prostě ojíždí, to je málo platný a já chci aby mi plíny nejen fungovaly, ale vydržely hezký a jednou jsem se jich mohla dobře zbavit ;) Takže dávám vkládačky navrch, ne do kapsy a samozřejmě separačky jsou nutnost (zvlášť teď u vaječiny), to podkládám pod vkládačku ještě i látkový ubrousek, aby byla plenka víc chráněná po stranách. Pak ji peru jen na 40°C, když zůstane čistá.

jinak svrchňáky Bamboolik opravdu neotlačujou (aspoň jsem to snad ještě nečetla), ten flísový lem je příjemný. Podobné má Petit Lulu (ale nemám je, tak nevím nakolik se střihem liší od Bambooliků). Otlačujou vcelku dost Anavy…ale samozřejmě je to dítě od dítěte.

a přesně jak Ti psala Ugluk-co nedáváš ráda, to prodej a zásob se něčím lepším. Látková výbava musí žít, musí se točit a musí Tě to bavit…jakmile něco leží, pryč s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
9.3.14 13:20

@Ivčis jinak Anavy jsou opravdu menší než Petit Lulu (a to nijak o málo, když dám vedle sebe PL na nejmenší velikost a Anavy na největší velikost, tak rozdíl teda nijak markantní není). Savost je stejná, šijou ze shodných materiálů. Ještě doporučuju mrknout na kalhotkovky Unuo-jsou úplně nové, ale materiály opět stejné (holt Česko je malý píseček a když chceš šít z českých materiálů, tak moc na výběr nemáš, v tomto případě je to ale vlastně dobře) a ty moc hezky sedí. Akorát se prodávají úplně bez vkládaček, protože se počítá s tím, že každá látkařka nějakýma disponuje a cena za plenku tak může být nižší, já si do nich koupila dlouhý barevný od PL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
9.3.14 20:26

@ugluk Díky mrkám na to. A plenky od Ellas House už jsou na bazárku. Tak snad se někomu budou hodit :think: abych mohla pořizovat dál. Asi máte pravdu, další kapsovku už nebudu pořizovat nebo maximálně jednu :palec:.
@elanaa Díky za info :hug:. A ty používáš kalhotovky Unuo? líbí se mi jejich ceny. Nejsou moc široké? Mám vlkádačky od té Ellas House a ty se mi moc líbí. Mají na povrchu flís tak jsou na dotek jako suché ty by se daly použít že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
9.3.14 23:24

@Ivčis zatím ty Unuo nedávám, mám dvě koupené, ale jen jsem ji tak zkusmo nasadila a sedí fakt moc pěkně…já ale kalhotkovky u mimin do půl roka nějak nevidím důvod používat, takže mi zatím leží, ale dojde na ně (tak jako na Anavy a PL). Nicméně když koukneš do diskuze Nové látkující maminky sem, tak tam před pár stránkama dávala Korralina fotku 5m dcerky právě v Unuo kalhotkovce a paráda, je s nima moc spokojená. Široký nejsou. Určitě, vkládačky dej jakýkoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
10.3.14 08:48

@elanaa Koukla jsem se a holčička vypadá taky na pořádného macíka, tak by mohly sedět i nám ;). Objednám zatím jednu kalhotovku z vašepleny. cz tak udělám objednávku za jedno poštovný a bude. Potřebuju dokoupit i vkládací pleny (tvarovanou? takovou tu spodní do svrchňáčku) do těch SIO. Na to jsem se tě chtěla taky zetpat, když do sebe pasují PL a Bamb. tak které vnitřní jsou lepší?
Mě se ty od bamboliku trochu zkroutily na okrajích. Dělají to ty batolencí a ty jak se vkládají do kapsovek i ty malé vkládací udělají mi to i PL?
Tak ty teď používáš jen SIO a někdy AIO?
Potřebovala bych tě doma abych se mohla zeptat na všechno :mrgreen: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
10.3.14 08:53

@Ivčis ahoj, sry že skáču do diskuzte, mně to včera bamboolik po prvním vyprání taky udělal(vkládačky i tvarové pleny), je to tím, že šijou z nevysráženeého materiálu, mělo by se to po pár vypráních srovnat, Petit Lulu, kterou jsem prala taky tak to neudělala ani její vkládačky a nai ta SIO základna, ani vkládačky od Majab nebo by Jitu, pouze ten bamboolik, takže to bude opravud tím nevysráženým materiálem.
/Pokud by to krabatělo hodně může se to vyreklamovat. Jedne čas měli špatnou várku ze které šily.
Tady je odpověď od D. Skotákové z bambooliku, cituji :
Jde tvarovat nebo se krouti? Vkladacky, které se kroutily opravdu hodne byly z vadné dávky materiálu. Ty se samozrejme daji reklamovat. Ty ostatní jsou po prvním vyprání takové volnější ale po dalších maji tvar pevnější. Já mám hodně tvrdou vodu a co mi maminky říkají tak by prave většinou spise přivítaly, kdyby vkladacky zůstaly tvarnejsi, měkčí a jemnější. Rozhodne to ničemu při použiti nevadí, sama je pouzivam rok. Po prvních cca 3 pranich také nejdéle schnou. Pokud by se ti ale cokoliv zdálo jako vada tak se samozřejmě můžeš obrátit na email lalova@bamboolik.cz a přiložit fotografii jak plena vypadá. Pani Lalova vyruzuje reklamace uvidis sama, zda to bude či nebude něčemu vadit."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
10.3.14 09:03

@Boudice23 Já jsem jedině ráda :). To mě ani nenapadlo že by to nevysráželi předem :nevim:. Tak já je prala už asi 3 krát a pořád se kroutí ale není to asi nic hrozného. Jen se právě rozhoduji od koho koupit ty vlkádačky. Já zatím nic od Petit Lulu nemám tak nevím co bude lepší. Ale asi do nich půjdu, co ty a tvoje zkušenost s PL?
Já mám taky tvrdou vodu jak píše Skotáková. Koupila jsem naráz v obchůdku dvoje SIO a každá má jinej odstín barvy těch vkládaček, jedny se jen maličko pokroutili a ty světlejší o dost víc. Tak zrovna budu mít asi tu jednu nějakou horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
10.3.14 09:09

@Ivčis hele, jestli Bamboolik vnitřky nebo PL, to je na každým, já za sebe používala oboje (za syna byly jen Bambooliky), u dcerky jsem jela chvíli kontinuálně, ale nakonec jsem všechny Bambooliky prodala a jedu pouze v PL. Prostě se mi s nima líp pracuje, jsou takový kompaktnější, míň se krčí (resp. vůbec se nekrčí), líp schnou a celkově jsou mi sympatičtější. Holt mají výhodu, že přišli poslední, takže vychytali různý nedostatky těch konkurentů a vyvarovali se jich, přidali jejich výhody (třeba ty flísový křidýlka proti protýkání si vzali od GroVia-myslím ten princip, sami dodali jiný materiál, ten flís, který vodu notabene ještě odpuzuje) atd.

jinak AIO já v podstatě nepoužívám, i kapsovky (který jsou primárně jako AIO konstruovaný) dávám tak, že vkládačky navrch, nejlepší mi přijdou Bamboolik, teď nově mají s nepřišitou vkládačkou, takže pro mě super. Nejvíc jedu prostě ty SIO systémy a až začne víc čurat nebo na delší intervaly pak mám kalhotkovky připravený. Nicméně ten SIO PL vypadá, že vydrží savostí fakt dlouho.

na krátký přebalení (kdy nepotřebuju velkou savost, třeba hodinu před koupáním) dávám GroVia, jsou fajn, krásně sedí, dělají mini zadeček, bohužel málo sajou (je to jen biobavlna).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
10.3.14 09:10

@Ivčis já ještě látkovat nezačala, teprve peru výbavu, čekáme dubňátko :-)
Ale bude u mě převažovat spíš PL, líbí se mi i víc to že mají ty křidélka u té SIO základny, takže další plus před protečením :-)
Jinak u bambooliku je to napsané tady, že se praním vysráží http://www.bamboolik.cz/…rislusenstvi ono to asi nebude mít vliv na funkci, poze na estetiku no, á měla ty pleny od bambooliku po vyprání jak gumový, strašně tvárný, a ty vkládačky byly jako hadi :lol: :lol: :lol: :lol:
Jinak taky mám dva druhy vkládaček od bambooliku, a přesně jak píšeš jedny se kroutí víc :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí