Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě třeba ta Bára přijde strašně domácká. Něco jako, když někdo místo Miroslav dá Mirek. Přijde mi to úředně jako zkomolenina.
Em znám spoooooooooustu, Barču žádnou, klonila bych se tedy k Barče. S příjmením myslím, že to půjde dobře dohromady ![]()
@Marcelka146 a říkáte ji jak třeba? klasicky-bára, barča, barunka to je jasné, ale třeba co pak po porodu vznikne jako domácí oslovování?
Zas jen Bára mi přijde takový strohý
nebo mě napadla ještě Sofie ![]()
Barbora
všemi deseti.
Barunka, Barča, Baruška, Barulinka, Barče.
V okolí neznám jedinou. Emiček, Elinek, Nelinek a podobných jmen je teď všude plno.
@NikysekR děkuji za názor, manžel je taky pro Barunku, jen řiká, že pak to bude stejně jen Barča a Bára ![]()
Já nejčastěji Barunko, Barboro, Baroušku, Baru. Ve školce jí říkají Báro, Barčo, Baruli, Barunko.
Oslovení Barča se jí nelíbí.
Když byla miminko, tak jsem jí hned říkala Barunko. Taky na to slyší nejlíp a i sama se tak představuje.
Však velká Bára je super.Ale já jí snad Báro za celých 6 let nikdy neřekla. Právě jsem si říkala, když jsem vybírala jméno. Malá Barunka, velká Bára a stará Barbora. Přišlo mi variabilní pro celý život.
Když se kouknu na Kdejsme.cz, tak u nás na maloměstě, které má jen 10000 obyvatel je 75 Barbor. Bára 8×.
Ema 18× a Emma 0. Když na to tak koukám, my jsme teda těžce nemoderní město na jména ![]()
Mě se moc nelíbí ani jedno, ale jestli chceš vybírat jen z těchto dvou tak Barbora. Žádná Bára ale Barbora. Jediné oslovení které se mi líbí je Barunka.
@Kuncicak
Bája říkala, když ještě neuměla „R“ a taky to znělo hezky. Ale říkala si tak sama a občas babička, ale rychle se pak přeučila na Barunku, protože to slyšela nejčastěji.
A co řikáte na Sofii nebo jaké jméno by se vám k příjmení hodilo třeba? ne extra modernu a zas né asi uplne klasiku(Petra, Monika, Jana)
K vašemu příjmení se mí líbí Ema.
Doma máme Báru. Nejčastěji ji říkáme Barborka, Barunka nebo Bára. Sama se oslovuje jako Barborka nebo Barunka. Mě se líbí i základní tvar Barbora. Nepoužíváme Barča, to se mi nelíbí.