Barunka nebo Ema

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5924
18.1.18 21:37

U kluka jsem marná. Žádnou srdcovku nemám. Když jsem čekala Barunku, tak jméno pro kluka jsme psali Petr, ale to jen z toho důvodu, že je neutrální, má spoustu variant a nezáleželo na tom :mrgreen: líbí se mi třeba Daniel, ale nevím jestli bych ho dala. Jak jsem psala nemám vůbec žádné jméno pro kluka, ke kterému by mě to táhlo. U Barunky to bylo jasný od okamžiku, kdy tlouklo srdíčko. Musím rodit holky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.18 21:38

@Marcelka146 je mi to jasny :D :D

• Citovat
  • Upravit
5924
18.1.18 21:43

Holky, vy co píšete, že je hodně Emiček, Natálek, Sofinek, Elinek a dalších…vy jste asi z velkých měst, že?
U nás nic takovýho není…bych řekla, že ve školce to máme různorodé…ale hodně se třeba opakují Zuzanky, Elišky a Simonky, taky Klárky.
Ta jména, co pořád uvádíte, že jsou u vás hodně dávané, že to jméno má každá druhá, tak u nás nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.1.18 21:49
@AstraG píše:
Máme taky Barušku. Je to naše Barča, Barčí, Baruš, Bramborka Barunka a i Beruška. Když zlobí je to Barbora a Barbucha. Ve třídě jsou rovnou čtyři a to jsem si myslela, že se moc nedává. Ema se mi nelíbí, oslovení Emčo taky nic moc.

Osloveni Emco nic moc :think:, ale Barco je super jo? Oboje je stejne strasny tvar osloveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
18.1.18 21:53
@Marcelka146 píše:
Když se kouknu na Kdejsme.cz, tak u nás na maloměstě, které má jen 10000 obyvatel je 75 Barbor. Bára 8×.

Jsem sama Barbora, jmeno docela jde/i kdyz mne prislo vzdy hodne tvrde, tak variace jsou OK/.Dcer mam pet. Emu ani Barboru jsem nedala, jsou i jina mila jmena. ;)

OT
Tuhle aplikaci mam rada-je zvlastni pocit si cist, ze na 10 700 543 obyvatel jsem v CR s mym prijmenim jedina :mrgreen:
Jsem sama Barbora, jmeno docela jde/i kdyz mne prislo vzdy hodne tvrde, tak variace jsou OK/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
18.1.18 21:54

Včera jsem byla na poliklinice, seděla v čekárně a přišla taková starší paní, tak 70 let dejme tomu, a sestra na ní, Ema jste, že? Jako přišlo mi to fakt divný :) prostě k dospělý osobě mi to jméno vůůůbec nejde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
18.1.18 21:54

@Kelsey
Přesně, všechna jména, kterým se davá koncovka „ča“ jsou hrozný patvary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
18.1.18 21:55

Máme Báru, ne Barboru, to mi přišlo tvrdé, ale Ema se mi taky líbí.

• Citovat
  • Upravit
Hanullka
18.1.18 21:56
@Marcelka146 píše:
U kluka jsem marná. Žádnou srdcovku nemám. Když jsem čekala Barunku, tak jméno pro kluka jsme psali Petr, ale to jen z toho důvodu, že je neutrální, má spoustu variant a nezáleželo na tom :mrgreen: líbí se mi třeba Daniel, ale nevím jestli bych ho dala. Jak jsem psala nemám vůbec žádné jméno pro kluka, ke kterému by mě to táhlo. U Barunky to bylo jasný od okamžiku, kdy tlouklo srdíčko. Musím rodit holky :mrgreen:
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
7205
18.1.18 21:57

Nedala bych ani jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148283
18.1.18 21:57
@Marcelka146 píše:
Holky, vy co píšete, že je hodně Emiček, Natálek, Sofinek, Elinek a dalších…vy jste asi z velkých měst, že?
U nás nic takovýho není…bych řekla, že ve školce to máme různorodé…ale hodně se třeba opakují Zuzanky, Elišky a Simonky, taky Klárky.
Ta jména, co pořád uvádíte, že jsou u vás hodně dávané, že to jméno má každá druhá, tak u nás nejsou.

A víš že si nevzpomenu na jedinou Simonu co bych znala, pokud nepočítám tu Stašovou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.1.18 22:00
@Anna766 píše:
A víš že si nevzpomenu na jedinou Simonu co bych znala, pokud nepočítám tu Stašovou :think:

Mame ve tride Simonu 8r. Ve skolce je, ta ma 3r.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
18.1.18 22:07

@Anna766
U nás ve školce ta jména jsou a taky nevím proč. A to se mi nikdy Zuzana a Simona nikdy nelibila a ve školce to slyším a čtu pořád. Jak jsem psala, nefrčí tady vlna těch vašich uváděných jmen. Ani ty Terezky, u nás nějak nefrčí. Ale u kluků se často opakuje Matyáš, Tadeáš a tomu podobná super moderní jména této doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
18.1.18 22:09

Jsme asi fádní město na jména a moderna nebo spíš stádová jména k nám ještě nedorazila. Nebo jsme taky moc různorodí a vymýšlíme jména, aby se asi moc neopakovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148283
18.1.18 22:25
@Marcelka146 píše:
@Anna766
U nás ve školce ta jména jsou a taky nevím proč. A to se mi nikdy Zuzana a Simona nikdy nelibila a ve školce to slyším a čtu pořád. Jak jsem psala, nefrčí tady vlna těch vašich uváděných jmen. Ani ty Terezky, u nás nějak nefrčí. Ale u kluků se často opakuje Matyáš, Tadeáš a tomu podobná super moderní jména této doby.

Zuzanky tu jsou, malé i povyrostlé :lol: Matyásů, Nikolasů a Samuelů taky dost.
A nejvíc, nevím proč, je tu Natálek, Nikolek, Nelinek a tyhle styly jmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze