Barvy pro miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
820
20.8.13 12:17

Taky mi Lamaze a FP připadají jak od kolotoče…

Pochopitelně jsme taky nějaké Lamaze dostaly - panenku a kostku - a žádný větší úspěch jsem teda nezaznamenala, panenky se dost dlouho bála a kostka byla naprostý propadák. Naopak se naší malé ta jednoduchá žirafka líbila více. Tak má to naše dítě vkus od kolébky (číst se špetkou ironie). :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
20.8.13 12:19

@Hanka79
ono su predrazene, o to pokoj..ale vo svete co u nas je drahe, tak tam kupis za par supiek..my sme takto lietali do USA na nakupy veci, co by som tu za to tie peniaze nedala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
20.8.13 12:20
@Hanka79 píše:
Tak za sebe osobne rikam, ze se mi hracky od Lamaze zdaji zbytecne predrazeny, mohly by byt levnejsi…ale jinak bych nenazyvala lidi co je kupuji, ze jsou socky, tady u nas urcite ne ;)

V Čechách ne, to je pravda, v Čechách je to trochu jinak. V hračkách je stejný posun jako v oblečení - v Čechách si žena v růžovém tričku se stříbrným nápisem a krátkou sukní připadá jako veledáma, ve Francii by byla považována za příslušnici nižší společenské vrsty či ženy bez vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
20.8.13 12:20
@Sidsel píše:
Taky mi Lamaze a FP připadají jak od kolotoče…Pochopitelně jsme taky nějaké Lamaze dostaly - panenku a kostku - a žádný větší úspěch jsem teda nezaznamenala, panenky se dost dlouho bála a kostka byla naprostý propadák. Naopak se naší malé ta jednoduchá žirafka líbila více. Tak má to naše dítě vkus od kolébky (číst se špetkou ironie). :D
:-)
ja mam prcka mesacneho, takze este ho nejake hracky apod neberu..uvidime, co bude s postupom casu…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
20.8.13 12:22

@Kelsey
pozerala som na tie cierno biele hracky, a to este docela ujde..az na tie hrozostrasne detaily ociciek a tak..:-)))
ale asi som divna… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
20.8.13 12:23
@miisenka píše:
@Hanka79
ono su predrazene, o to pokoj..ale vo svete co u nas je drahe, tak tam kupis za par supiek..my sme takto lietali do USA na nakupy veci, co by som tu za to tie peniaze nedala…

Tak ono to nemusi byt ani USA, staci POlsko, ted uz mozna ani ne, ale driv se tam nakupovalo taky krasne, nasi tam pro deti od sester nakupovali spoustu krasnyho obleceni, neco se tu treba ani nedalo sehnat…my se tam pomalu tak nejak oblikali vsichni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
20.8.13 12:24
@miisenka píše: :-)
ja mam prcka mesacneho, takze este ho nejake hracky apod neberu..uvidime, co bude s postupom casu…

Kupte odkazdyho neco a uvidis s cim si bude hrat :) ale deti se tim jak rostou meni…takze co ho muze bavit ted nemusi za dva mesice apod :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3309
20.8.13 13:28
@Sidsel píše:
V Čechách ne, to je pravda, v Čechách je to trochu jinak. V hračkách je stejný posun jako v oblečení - v Čechách si žena v růžovém tričku se stříbrným nápisem a krátkou sukní připadá jako veledáma, ve Francii by byla považována za příslušnici nižší společenské vrsty či ženy bez vzdělání.

Mě váženě nebaví číst, že v Čechách je pořád něco jiného, ale podané stylem, že jsme jako co? Nějaký ubohý stát? Neřekla bych. Hračky jsou tu drahé více než by mělo být a nemusí to být ani Lamaze a Fisher price, bohužel. Navíc miminka mají opravdu rádi barevnost a navíc o hračkách Lamaze jsem četla jen to nejlepší, že podporují rozvoj miminka. Neházejte nás všechny do stejného pytle, ano jsou v Čechách maminky, které třeba vkus nemají, ale věřte, že jsem na to narazila když jsem byla v Paříži, i kdejaká francouzka vypadala naprosto nevkusně. Na mě zase celá Francie působí jako šedivá země, ale rozhodně jí nesnižuju na nějakou úroveň jako to děláte Vy z ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7200
20.8.13 14:08

@Sidsel celé jsem to nedočetla ale slyšela jsi někdy něco o zraku dítěte, děti nejdříve rozpoznávají kontrast. Takže cosi v jakýchsi odstínech jeho zrak vůbec nezaujme.

Nejde o vkus, všechny hračky by měli dítě nějak podněcovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
20.8.13 14:56
@miisenka píše:
@Kelsey
pozerala som na tie cierno biele hracky, a to este docela ujde..az na tie hrozostrasne detaily ociciek a tak..:-)))
ale asi som divna… :kytka:

tak tomu se říká focal point, upoutávání pozornosti pomocí černého bodu na barevném,,,to jsou ty oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
20.8.13 15:00

Hračky Lamaze jsou dělané schválně tak „kolotočářsky“, má to svoje důvody, něco si o nich a jejich vzhledu přečtěte, kupte nějaké dítku a uvidíte, proč je lidé kupují. mají v sobě vždy využití několika výukových prostředků - focal point - oči, hmat - šustítko, úchop a zoubky - gumové kousátko, zrcátko…Kdo o nich prd ví, nemůže hodnotit. A jak už to bývá…nelze hodnotit podle vzhledu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
20.8.13 15:05

Ještě dodám, že máme panenku Lamaze a kostku - zájem dítěte nula. Tedy ne úplně nula, ale tak 0,5. Velký zájem - žirafa Sophie v pastelových barvách, kousací knížka Lillyputiens, světle modrý slon, dřevěná opička Haba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
20.8.13 15:13
@kaspluc píše:
tak tomu se říká focal point, upoutávání pozornosti pomocí černého bodu na barevném,,,to jsou ty oči.

dakujem..nejsom teda divna, ale blba..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
20.8.13 15:18
@Sidsel píše:
A když se jejich nevkus ještě více podpoří nevkusnými hračkami, tak se nesmíme divit, že půlka národa nemá vkus. Že by Francouzi měli vkus už od kolébky? Ve Francii se Lamaze a Fischer price prodává vlastně jen pro socky a Araby. Kultivovaná část Francie kupuju vkusné hračky a mimi výbavu. Vkusné neznamená hned šedivé či pastelové, vkusný kobereček pro děti může mít i výrazné barvy, jen musí být vkusně a umně namíchány.

Příklad výrazného a přitom i vkusného koberečku, v porovnání s tím prvním příkladem, který dala zakladatelka:

http://www.laredoute.fr/…-souris.aspx?…

http://www.laredoute.fr/…n-teddy.aspx?…

http://www.laredoute.fr/…x-85xcm.aspx?…

Jinak my máme tento a dítě tam bylo spokojené:

http://www.laredoute.fr/…-eltern.aspx?…

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Promiň, ale vkusné koberečky si teda představuju úplně jinak. A nejmenší děti vnímají nejdříve černo-bílou kombinaci a pak milují výrazné barvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
20.8.13 15:20
@Sidsel píše:
Ještě dodám, že máme panenku Lamaze a kostku - zájem dítěte nula. Tedy ne úplně nula, ale tak 0,5. Velký zájem - žirafa Sophie v pastelových barvách, kousací knížka Lillyputiens, světle modrý slon, dřevěná opička Haba.

A jak staré je Tvé dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815