Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím, že je to zbytečný strach, cokoli se může stát kdekoli a je asi větší pravděpodobnost, že se něco stane třeba v autě, než že zaútočí střelec. Nicméně se to hezky řekne a hůř udělá, to chápu…
Taky na to občas pomyslím, když třeba čtu že někdo někoho bodnul v metru, zaútočil v tramvaji… Když jedu MHD. Ale to bych asi nemohla vycházet z domu, takže zatím nijak větší strach nemám. To už mám větší respekt z aut, na ulici, na přechodech.
Takoví blázni běhají po ulicích pořád, jen se o nich ještě neví. Naopak, když už se o nich ví, je bezpečí větší, protože lidé jsou ostražitější a hledaný člověk často podělaný.
Když u nás v Krči zdrhnul z Thomayerky ten Novák, tak jsem tu noc šla normálně se psem na hodinu ven, nenapadlo mě se bát ![]()
Mě tedy vyděsilo to přepadení u Vietnamce ve večerce… je to přímo naproti vchodu do školky. Děti byly dnes na výletě a musely se vracet chvíli před tím přepadením. Je mi šoufl z toho, kdyby se tam potkali nebo kdyby střelci hráblo a šel se schovat k dětem ![]()
Tvůj strach je pochopitelný, ale je to prostě fakt, se kterým člověk musí počítat, pokud chce žít mezi ostatníma lidma a ne v poustevně, pevnosti nebo léčebně.
Měla jsem podobný pocit poté, co v Praza pořezali jen tak bez důvodu chlapa v metru, to se mi pak taky do té MHD lezlo nevesele.
@Anonymní píše:
Moje téma reaguje na situaci v Brně - na střelce. Bydlím tam, na víkend jsem byla u rodičů a zítra se tam mám vrátit. Mám špatný pocit z toho, že se tam mám pohybovat. Natož pak děti.
Je to zbytečný strach? Nebo by se měl člověk bát naopak pořád? Protože nikdy nevíte, kde se nějaký střelec nebo někdo podobný najde.
Co si o tom myslíte?Anonym = nemusí se vědět, odkud jsem.
pro mne zbytečná hysterie
takové věci se stávají celkem často, jen se o tom tolik nepíše.. by ses musela bát vyjít na ulici celkově..
Mě pobavilo, že anonym, protože nemusí vědět odkud jsem, první věta, že bydlíš v Brně. To by jsi nemohla vyjít z baráku, jet autem, lítat letadlem. No a nakonec přes všechna opatření se ti stane něco doma. Být opatrný, ale život jde dál. To bylo je a bude.
@martina.se píše:
pro mne zbytečná hysterietakové věci se stávají celkem často, jen se o tom tolik nepíše.. by ses musela bát vyjít na ulici celkově..
No zbytečná hysterie dokud se tě to nedotýká.. Já jela tím místem kde střílel o den dřív a v té odbočce do lesa kde se to stalo máme poslední „čurací“ zastávku než se vjede do města. Představa že chlapa s bouchačkou ukecávám, aby si všecko vzal ale nechal mě z auta vyndat dítě.. nebo jestli šlápnout na plyn a modlit se aby střílejíc na kufr netrefil děcko.. Ano, je to hysterie, ale není zbytečná..
A třeba starosta je dobrý, že první co ho zajímalo byla bezpečnost školy a školky, která je od potrefené ulice asi 150m. Mít tam dítě tak se popopo..
@Pavelas
No vidíš, o tom nikde nepsali, takže jeden idio. t s krochnou může ohrozit hned dvě školky plné dětí v rozmezí 1,5 hodiny.. a pořád lítá někde po Brně
@jenika1 píše:
Mě pobavilo, že anonym, protože nemusí vědět odkud jsem, první věta, že bydlíš v Brně.
To že je anonym z Brna je fuk. Nechce aby se vědělo, že její přezdívka je z brna, proto píše jako anonym.
Ty bláho, tak on je to Žeběťák, z ulice mezi místem střelby a tou školkou.. a já si říkala že aspoň že to není nikdo místní, protože jinak by chtěl ukrást auto o sto metrů výš, kde jsou esíčka a jezdí tam auta dvacítkou, než tam na rovince, kde to každý rozpálí a lehko mu ujede.. a on to je místní.. no fuj..
To je klidně možné že se bude snažit dostat domů, ještě že u škol a školek v Žebcu i Bystrcu hlídkují cajti o sto šest..
Příspěvek upraven 16.06.15 v 12:24
@kjhui píše:
No zbytečná hysterie dokud se tě to nedotýká.. Já jela tím místem kde střílel o den dřív a v té odbočce do lesa kde se to stalo máme poslední „čurací“ zastávku než se vjede do města. Představa že chlapa s bouchačkou ukecávám, aby si všecko vzal ale nechal mě z auta vyndat dítě.. nebo jestli šlápnout na plyn a modlit se aby střílejíc na kufr netrefil děcko.. Ano, je to hysterie, ale není zbytečná..A třeba starosta je dobrý, že první co ho zajímalo byla bezpečnost školy a školky, která je od potrefené ulice asi 150m. Mít tam dítě tak se popopo..
50 m od nás je herna, kde se nedávno posekali mačetama, i se tam střílelo atd.. strach nemám. MInulý týden jela naše mladá trolejbusem, kde byl chlap s kudlou, ohrožoval řidičku atd.. pořád nemám strach. Kdybych měla strach, nevylezu na ulici ![]()
@martina.se
ty tak takhle podáno už mi to nepřijde uplně normální.. jakože pohoda džez, mávnu rukou.. to jsi fakt neměla strach?
Moje téma reaguje na situaci v Brně - na střelce. Bydlím tam, na víkend jsem byla u rodičů a zítra se tam mám vrátit. Mám špatný pocit z toho, že se tam mám pohybovat. Natož pak děti.
Je to zbytečný strach? Nebo by se měl člověk bát naopak pořád? Protože nikdy nevíte, kde se nějaký střelec nebo někdo podobný najde.
Co si o tom myslíte?
Anonym = nemusí se vědět, odkud jsem.