Batole a jeho denní režim

836
3.5.10 16:58

Batole a jeho denní režim

Ahoj všem.Mám ročního chlapečka.Zajímalo by mě,co děláte s Vašimi batolátky přes den.Nějak už ztrácím nápaditost :-) .Hlavně od včerejška stávkuje s dopoledním spánkem..ze dne na den 8-o .Děkuji všem za inspiraci :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
3.5.10 17:08

Madla v roce spala už jen jednou denně.
Ráno po vzbuzení mlíčko v obýváku, pak chvíli puštěné pohádky (než jsem se nasnídala já). Dopoledne „spolu“ tak různě poklízíme, roztřídíme prádlo do pračky, nebo posbíráme ze sušáku, nachystám na vaření, nebo ona si hraje po chvilkách i sama…
Kolem půl dvanácté sváča a jde spinkat, já mezitím uvařím a udělám, co s ní moc nejde.
O půl třetí máme oběd (taťka se nám tak vrací z práce, tak jíme všichni spolu) a pak jsme venku když je hezky, nebo doma všelijaké blbinky a hraní.
A večer okoupat, večeře a spinkat, tak v těch půl osmé už je uložená.

Takhle nějak vypadá „standardní“ den, někdy jdeme ven i dopol, o víkendech je taťka doma, tak taky je to jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
3.5.10 17:14

ahojky,

já mám mladší sice o pár měsíců starší a k tomu ještě jednu starší cácoru. ale pro inspiraci:

6,30-7,00 budíček, většinou starší přijde do ložnice, mladší ještě pár minutek pospí. pak nachystám snídadni, mladší sunar, po snídani ranní hygiena:), pak se oblíknem, obsloužíme pračku, myčku, holky si chvilku hrajou a je čas na svačinu. po svačině většinou chodíme ven, do města nakoupit co je třeba. pak rychle domů, holky si zas chvliku hrajou a já chystám oběd (většinou nějaká rychlovka, nebo jen ohřeju něco vytaženého z mrazáku a uvařím přílohu). po obědě chodí holky spát a já mám osobní volno :mrgreen: . když se vyspí dostanou svačinu a většinou jdem zas ven, na písek, na hřiště, na kolo, koloběžku…po návratu domů si holky zas chvilku hrajou a já chystám večeři. pak se koupou, pijou mlíčko, čteme pohádku a jdou spát. některé dny máme program trochu pestřejší, jdeme třeba na plavání, na cvičení rodiče s dětmi, starší chodí na dvě dopoledne do školičky. teď jsme byly dva týdny doma, protože byly obě nemocné, tak jsme si místo chození užívali hraček doma :lol: stavěli jsme z lega, stříhali, lepili, malovali vodovka, patlali modelínu, občas teda dali nějakou pohádku na dvd 8-) , hráli s vláčkodráhou, stavebnicema, panenka…mám pocit, že holky se ty dva týdny ani moc nenudili, to spíš mě to lezlo na mozek :mrgreen:
jinak mladší mi už taky bojkotuje dopolední spaní, pokud je teda zdravá. o to dýl ale pak spí po obědě, dneska třeba 3 hodiny :lol: a to jsem jí po těch 3 hodinách šla radši budit :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
3.5.10 17:35

Tak u nás takhle:

Kolem 6 ráno vstáváme, dostane mlíčko, převlíkneme. Většinou jsme doma tak do 8 a pak máme nějakou aktivitu (plavání, zpívánky, cvičení), protože jen se mnou se doma nudí… Před polednem se vracíme domů, ještě si chvíli hrajeme nebo mi „pomáhá“ v kuchyni, naobědvá se a jde spát, spí tak hodinu až dvě. Po probuzení podle počasí - hrajeme si doma, jdeme na pískoviště, sejdu se s kamarádkou, co má cca stejně stré dítě, jdeme někam na návštěvu, kde mají děti, nebo někoho pozveme k nám. Kolem 4 svačina, hraní, podle toho, kde jsme. Tatínek přichází z práce kolem půl 7, dá mu večeři, hrají si spolu, po 8 ho táta vykoupe a ukládáme.
Dopoledne přestal spát před 10. měsícem, takže v roce ti to krutě závidím ;).

Hraní - hlavně auta, pokouší se jezdit na odrážedle, stavíme komíny z kostek, prohlížíme knížky, „vaříme“, vyndaváme prádlo z pračky, kreslíme. Jakou já mám radost, když pozná, co jsem nakreslila, jsem totiž dost nenadaná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
3.5.10 19:40

Ahojky, tak u nás je to takto, většinou to máme podle hodinek protože si malý na to hodně zvykl a už mi stepuje buď u jídelní stoličky a nebo sám běží do postýlky -ají, ají, jako hají :-D Malému je rok a 5 měsíce.Ráno tak před 7 vstáváme, potom přeblení převlečení, hned běží ke stoličce najíme se a hned utíká do koupenly, kde si čistí zoubky- to má rád, sice je to takové to čistění nečistění, ale jsem ráda, že si to tak oblíbil - nočňák ještě ne :-? Když je malý hotový z ranní hygienou začnu u sebe a nebo to tak děláme průběžne… Pak kolem 9 si hrajeme, děláme blbosti,nějaké uklidy, teď je venku hnusně, tak jsme doma jinak chodíme ven.. mezi půl 11 a 11 se ho zeptám jestli papat, a on běží a volá papat, ke stoličce, to jíme nějaký banán, jogut a jdeme spát - spíme tak od těch 11 do 14h. Pak odpoledne opět nějaké hraní, návštěvy, podle dne jíme po 2 hodinách teda večer před 7 se okoupem a 7 jdem spát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
3.5.10 20:54

Ježiš, vy všichni vstáváte ukrutně brzy :o))

U nás je budíček kolem půl osmé/osmé hodiny, snídaně, pak si hrajeme (u čehož já někdy uklízím a pod.), jdeme ven nebo jedeme na výlet. Oběd, po obědě jde chrupat (cca na 2 hodinky). Odpoledne když je hnusně, tak si hrajeme, když ne, jsme na procházce (nebo na plavču, nebo na nákupech, na cvičení), večer koupání a ráchání, pak večeře, ještě si chvíli hraje a ve 20hod se jde chrnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
4.5.10 09:45

Taky se přidám, Vojtovi je 14 měsíců : 7-7:30 budíček, hned následuje ranní mléko, na které docela plynule navazuje svačina (banán, rohlík nebo pribiňák). Potom si hraje po bytě do 9:30, kdy jde zase spát na 2 hodiny (-: Ve 12:00 se nají, takže je čas vyrazit ven (na hřiště, nákupy, prostě co je potřeba zařídit). Vracíme se kolem třetí na svačinu, pak si Vojta zase dáchne. O víkendu klidně vyrazíme na výlet, odpolední spánek pak zvládne v kočáru nebo v autě. Kolem půl páté už je zase připraven, takže si buď hrajeme doma nebo vyrazíme ven i s manželem. V 19 se navečeří a ve 20 už hurá do postýlky. Peklo to bylo, když měl teplotu a nemohli jsme ven, to jsem i vyrazila k sousedům, podívat se na morčata, aby byla nějaká změna, protože už nebylo co dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
camca
2.4.13 16:19

Zdravíčko. Mám roční dcerku. Režim dne dost podobný.
Baví ji:
zvířátka (bú, haf, gaga…) http://www.youtube.com/watch?… nebo http://www.youtube.com/results?…. r_gc. r_pw. r_qf.&bvm=bv.43148975,d. Yms&um=1&ie=UTF-8&gl=CZ&sa=N&tab=w1
písničky (hrkačkou drží rytmus) http://www.youtube.com/playlist?…
prohlížení knížek (s mým komentářem)
rozebírání komínků z lega (o stavění se snaží, ale zatím nejde)
vyndávání a vkládání předmětů do krabice
otvírání a zavírání krabiček
vkládání kelímků do sebe
hledání předmětů („kde je míček s rolničkou?“ házím po celým bytě a ona nosí)
vybarvování koupací knížky mokrým hadříkem
a samozřejmě pohyb (procházky, „honěná“…)
To jsou činnosti, které teď „letí“.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí