Batole má problém s komunikací

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.2.25 07:36
@alisekR píše: Více

Neukazuje vubec. :? A to se doktorce nezdalo prave. On vetsinou jen krupku treba pozmoula v puse a vyplivne. Nechce jist vetsi kousky ani.

• Citovat
  • Upravit
9023
11.2.25 07:45
@Anonymní píše: Více

No to nemusí být divné. Můj synovec nejedl kousky víc jak dvou letech :mrgreen: a dnes studuje gympl. :mrgreen:
Ale divný je ten nezájem. Psala jsi, že je mu 22 měsíců?
Je pravda, že v té době byly obě moje děti hodně zvídavé. Mladší se v tu dobu přestal kojit, kojila jsem už jen večer, ale jeho už strašně rušily vjemy a zvuky a pořád se otáčel, sedal si a zkoumal, co se děje. Moc nemluvil to tedy oproti dceři úplný prd. Ale vše musel osahat, všude vylézt, vše vyzkoušet. Tancoval před televizí u oblíbených písniček. Kramařil v dceři kuchyňce. A všechno z jídla chtěl ochutnat. O starší dceři nemluvě, ta byla ve všem dopředu.
Ono se nemá srovnávat, ale už třeba když má člověk druhé dítě, tak třeba vidí ty rozdíly.
Je těžké říct, proč tvůj chlapeček nereaguje. To chce skutečně vyšetření, aby se vědělo, co s jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.25 07:58

@alisekR Ano, ma 22 mesicu a o jidlo moc nejevi zajem. Da si treba suchy rohlik, polevku sni, ale nechce ochutnavat nove. On by se nejradsi jen kojil, uz bych chtela prestat, ale neustale se domaha. Umi pit uz z hrnicku vodu.
Mam strach, aby byl zdravy, uz me i napadnul autismus. 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.25 08:05

@alisekR Nam to rikala na rehabkach uz od miminka, ze se ji nezda, ze by byl v poradku. :( Kamaradka ma rok a pul stareho chlapecka a ten je zvidavy, chodi furt s knizkama, ukazuje, tancuje pred telkou, zajima se hodne o hracky, kdyz mu jine dite vezme hracku, zacne se vztekat a ten nas nic. Vim, ze se nema srovnavat, ale mam obavu.

• Citovat
  • Upravit
12572
11.2.25 09:03
@alisekR píše: Více

Ja mela taky exota..nikdy nic nestrkal do pusy :nevim: zadne zuzlani hracek, vzit ze zeme ze stolu a do pusy..nikdy nic. Mela jsem strach jak bude jist sam. Ale nastesti byl zravy a tak, kdyz dostal chlebik na kosticky, tak nadaval, ze ho chce a co teda..tak jsem mu nasmerovala ruku nabrala chlebik a pochopil..ale tenkrat se i pediatra divila ze to nedela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24225
11.2.25 09:27

To, že jí jen některé potraviny nevadí. V tímto věku to dělá většina dětí. Syn je skoro stejně starý a začíná být velmi vybíravý. Jí opravdu jen něco. Měli to takto všechny děti. Vař co mu chutná. Jestli kojiš, tak ani nemusí mít hlad. Určitě si domluvte i logopedii. Čekací doby jsou všude dlouhé. Oni vám všude poradí co s ním dělat a trénovat.

Jinak mi takto staré dítě taky nejraději kramaří. Ale například u kuchyňky začne vařit - většinou teda dělá kávu. Knížky ho baví spíš zvukové a chvíli. Je neřízená střela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.25 10:06

@anavi13 Na logo nas urcite take poslou, jeste se mame objednat i k psychologovi. Proto se bojim, aby byl mentalne v poradku. :?
On jen vytahuje ze supliku veci, ale na nic si s nimi nehraje. Obcas si sklada na sebe magneticke ctverecky.

• Citovat
  • Upravit
24225
11.2.25 10:48

Zase lepší opravdu vše oběhat a řešit to, než to nechat být :hug:
Ani třeba nebouchá vařečkou? Přijdeš s ním mezi děti, aby mohl i něco odkoukat? Třetí si taky úplně nehraje, ale hodně napodobuje nás. V tomto věku mi starší děti hlavně jezdili s auty, zapojovali třeba vlečku za traktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35766
11.2.25 11:36

A ukazuješ mu jak si třeba hrát? Hele, jako úplně běžný není, ale může z toho vyrůst a bude to lepší, nebo taky ne. To ti ale nikdo nepoví teď, ale musí se oběhnout to kolečko vyšetření a uvidíte. Pak se s tím dá nějak pracovat. My třeba čekali přes dva roky, teď už tak nějak víme co a jak. Ale jaká bude budoucnost ti nikdo neřekne, děti se vyvíjí ï skokově. Náš nic do 3,5 a pak to šlo rychle k lepšímu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.25 12:08
@anavi13 píše: Více

Chodim s nim mezi deti jednou tydne, ale nezajima se o ne. Pak denne na hriste, ma nejradsi houpacku, na skluzavce si nesedne, ale klouze se pozpatku na brise. S hrackama hazi, ale vylozene neboucha vareckou. Spis vyhazuje ze suplika veci. S autem nejezdi. :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.25 12:10

@pikola Denne mu to ukazuju i zviratka v knizkach, ale jde pryc, nezajima ho to. Ani nezatleska. V kocarku dost dlouho sviral pesticky a porad tak dokola. V noci spatne spi, budi se i 10×. Obavy mam.

• Citovat
  • Upravit
24310
11.2.25 12:34

Mám dítě 23 měsíců, náznaky klasické hry jsou posledních pár týdnů. Ale stále převažuje běhání, lezení po nábytku, vyhrabávání věcí, mlácení do hrnců. Mluví pár slov, ukáže na něco jestli jednou denně… Knížku zavře a zahodí. U vás už je těch zvláštností řada, obavy jsou asi na místě… Půjdete klasické kolečko neurologie, foniatrie, logopedie. Ale spíš se pomalu psychicky připravujte, že tam něco v nepořádku bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24225
11.2.25 12:35

A co dělá? Pozoruje aspoň děti kolem. Na hru s jiným dítětem je malý. U hračky taky nemusí vydržet dlouho. Stačí pár minut. Prostřední mi třeba byl schopný v herničce sedět celou dobu na klíně. Klidně mi i usnul studem na rameni. Je hodně tvrdohlavý. Vyrostl z toho. Teď už se zapojuje bezproblému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.25 12:43

@anavi13 Deti si nevsima, kdyz mu nektere vezme hracku z ruky, tak se kvuli tomu nevzteka. Vzteka se jen, kdyz jdeme z hriste pryc a doma je taky dost umrcany i na navsteve. V hernicce si neseda na auta nebo motorky, spis lozi nahoru a tam chodi kolem prekazek. Ma rad ty male plastove skluzavky, tak na tu chodi se klouzat, kam chodime mezi deti a maminky. Neni prubojny, jako i mladsi deti, ze neco chteji a kdyz to nemaji, tak se vztekaji, jemu je to jedno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.25 12:45

@Amandine Beha a lozi po nabytku take. Kamoscin rok a pul stary chlapecek se o vse zajima, vzteka se, kdyz mu jine dite neco vezme, placne ho. Ukazuje na vse, sice taky moc nemluvi, ale MAMA a TATA rekne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML